Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Θερινό Σχολείο για τη Διοίκηση Μέσων Ενημέρωσης από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θερινό Σχολείο για τη Διοίκηση Μέσων Ενημέρωσης
από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση που απευθύνεται σε στελέχη, επαγγελματίες και επιστήμονες και σκοπό έχει την εξοικείωση των ανθρώπων της Επικοινωνίας με τις ανακατατάξεις στο τοπίο των ΜΜΕ μετά την εισβολή των νέων ψηφιακών μέσων και τις αλλαγές στο επιχειρηματικό μοντέλο οργάνωσης.

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, μετά την επιτυχία του πρώτου Θερινού Σχολείου για το 2011, συνεχίζει με τη διοργάνωση του νέου Θερινού Σχολείου στην Κεφαλονιά, με θέμα Διοίκηση των Μέσων Ενημέρωσης με έμφαση στα νέα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας, το οποίο θα διαρκέσει από τις 22 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2011.

Το Θερινό Σχολείο έχει οργανωθεί από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Τμήματα: Διοίκησης Επιχειρήσεων, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων), με τη συνεργασία των ακόλουθων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων:

  • Πάντειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού)
  • University of Stirling, Σκωτία (Department of Film, Media & Journalism)

καθώς και με τη συμμετοχή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης).

Με δεδομένη τη ραγδαία ανάπτυξη των νέων ψηφιακών μέσων και των συμμετοχικών κοινωνικών δικτύων, που αλλάζει ριζικά το τοπίο των ΜΜΕ όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, το Θερινό Σχολείο έχει ως κύριο στόχο να εισάγει τους συμμετέχοντες στις αλλαγές του επιχειρηματικού μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας των Μέσων Ενημέρωσης. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα νέα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας, στις συνεργατικές πλατφόρμες του Web 2.0 και στις νέες δυνατότητες που δίνουν στις κοινότητες των χρηστών να δημιουργήσουν, να μοιραστούν και να διανείμουν περιεχόμενο επικαιρότητας.

Μέσα στις δύο εβδομάδες της διάρκειας του Θερινού Σχολείου, με εξάωρη καθημερινή παρακολούθηση, οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τις ανακατατάξεις που σημειώνονται σε διεθνές και τοπικό επίπεδο στον τομέα των παραδοσιακών και των ψηφιακών μέσων, τα νέα υβριδικά οργανωσιακά και επιχειρηματικά μοντέλα, τη διαχείριση των αλλαγών, καθώς και τον εντοπισμό ευκαιριών για δυναμική ανάπτυξη.

Φιλοδοξία του Θερινού Σχολείου είναι να συνεισφέρει στη βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης των συμμετεχόντων σε θέματα οργάνωσης, διοίκησης, επικοινωνίας και εφαρμογής νέων τεχνολογιών στα ΜΜΕ και να συμβάλλει είτε στη βελτίωση της επαγγελματικής θέσης που κατέχουν οι συμμετέχοντες είτε στην απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους και στελέχη φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ΜΚΟ, κ.λπ. σε θέσεις διοίκησης, συντονισμού, έρευνας και ανάπτυξης στην τηλεόραση, ραδιόφωνο, περιοδικά, εφημερίδες, διαφήμιση και τα νέα μέσα ενημέρωσης (new media), δηλαδή τα μέσα ενημέρωσης με ψηφιακή διανομή. Επίσης απευθύνεται σε πτυχιούχους και κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, με ευρύτερο υπόβαθρο της Διοίκησης Επιχειρήσεων, Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Δημοσίων Σχέσεων, Διαφήμισης, Τεχνολογίας Ήχου ή άλλων Τμημάτων συναφών με το αντικείμενο του σχολείου, όπως και σε φοιτητές συναφών αντικειμένων εκπαίδευσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι υποψήφιοι να έχουν πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις των Βρετανών προσκεκλημένων ακαδημαϊκών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες θα λάβουν μικτό επίδομα 240,00 € κατ’ άτομο ως συμβολή στην κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 4 Αυγούστου 2011 και ο τρόπος λήψης και κατάθεσης των αιτήσεων μπορεί να γίνει τόσο ηλεκτρονικά, μέσω του ιστοτόπου του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (www.teiion.gr), όσο και ταχυδρομικά ή αυτοπροσώπως.

Αναλυτικά
Τρόπος Λήψης Αιτήσεων:

  • Διαδικτυακά μέσω ιστοτόπου : http://www.teiion.gr
  • Από το γραφείο του Θερινού Σχολείου στο νέο κτίριο του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Λεωφ. Αντ.Τρίτση, Τ.Κ. 28100, Αργοστόλι, Κεφαλονιά

Τρόπος Κατάθεσης Αιτήσεων:

  • Αυτοπροσώπως από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00–16:00 στο γραφείο του Θερινού Σχολείου, στο νέο κτίριο του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας (αίτηση, αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας και επισυναπτόμενα ακριβή αντίγραφα τίτλων σπουδών, βεβαιώσεων προϋπηρεσίας)
  • Ταχυδρομικά στην ως άνω διεύθυνση, με την ένδειξη «Για το Θερινό Σχολείο», (αίτηση, αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας και επισυναπτόμενα ακριβή αντίγραφα τίτλων σπουδών, βεβαιώσεων προϋπηρεσίας) με ημερομηνία παραλαβής από το ΤΕΙ την 4/8/2011
  • Μέσω e-mail στη διεύθυνση : christinabeneki@gmail.com Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης μέσω e-mail, οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη να αποστείλουν ταχυδρομικά ακριβή αντίγραφα των απαιτούμενων δικαιολογητικών πριν την έναρξη του θερινού σχολείου.

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν σύμφωνα με τη συνάφεια του αντικειμένου σπουδών/εργασίας και τη σχετική επαγγελματική εμπειρία.

Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα και τις αιτήσεις:

  • 26710-27311 (Γραμματεία Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας) και
  • 210 9250280 (γραφεία Αθηνών)

Το Θερινό Σχολείο για τη Διοίκηση των Μέσων Ενημέρωσης αποτελεί μία ακόμη δράση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος διασύνδεσης του Ιδρύματος με την τοπική κοινωνία και τη διεύρυνση του ρόλου του ως δυναμικού φορέα γνώσης και ανάπτυξης.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Παράλληλα με το Θερινό Σχολείο, ξεκινούν και οι ανοιχτές συζητήσεις, που απευθύνονται σε όσους θα βρίσκονται στην Κεφαλονιά εκείνη την περίοδο.

Η πρώτη ανοιχτή συζήτηση θα διεξαχθεί την ημέρα έναρξης του Θερινού Σχολείου (22 Αυγούστου) και ώρα 20.30, με θέμα "Οι επιπτώσεις των Μέσων Ενημέρωσης στην ψυχική υγεία των πολιτών, και ιδιαίτερα των νέων".

Θα συμμετέχουν οι

  • Γιάννης Μεταξάς (καθηγητής Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών), και, 
  • Γεράσιμος Κολαΐτης (επίκουρος καθηγητής, διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών). 
Θα συντονίσει ο Γιάννης Πολίτης, δημοσιογράφος και διδάσκων στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα των Ανοιχτών Συζητήσεων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.


Για το Γραφείο Επικοινωνίας ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
Θανάσης Κούτσης
τηλ.:             2109250280       (εσ289)
κινητό:             6942780188      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.