Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Αγρυπνία στη Βουλιαγμένη για τους Αγ. Φανέντες


Με την ευκαιρία της επετείου της εύρεσης στη Βενετία των λειψάνων των Αγίων Φανέντων ( Ιανουάριος 2009 ), θα τελεσθεί, όπως κάθε χρόνο, Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Καβούρι. 

Στο Ναό αυτό είχαν φιλοξενηθεί τα λείψανα για τρεις μήνες μετά από την επάνοδό τους στην Ελλάδα και μέχρι την επιστροφή τους στον Ενοριακό Ναό της Σάμης.

Στη φετινή Αγρυπνία θα τεθούν σε προσκύνηση και τμήματα των λειψάνων των τριών Αγίων, τα οποία δώρισε ο Μητροπολίτης μας κ. Σπυρίδων προς την Ενορία της Βουλιαγμένης. Η κίνηση αυτή έγινε έπειτα από αίτημα του Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλου, κατ’ εξαίρεση, αποκλειστικά και εφάπαξ, σαν αναγνώριση της εικοσιπεντάχρονης έρευνας του συμπατριώτη μας παπα-Γιώργη Αντζουλάτου, που είναι προϊστάμενος του Ναού στη Βουλιαγμένη, αλλά και σαν ανταπόδοση της μεγάλης συμβολής του Μητροπολίτη Γλυφάδας στην τιμή των Αγίων Φανέντων.

Ο Εσπερινός θα αρχίσει στις 9.00 το βράδυ της Παρασκευής (25/1) και η Θεία Λειτουργία θα τελειώσει περίπου την 1η πρωινή του Σαββάτου (26/1). Θα ακολουθήσει κέρασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.