Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Νέες πρωτοβουλίες του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων για την τοπική κοινωνία



 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ





22 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε εξέλιξη οι νέες πρωτοβουλίες του Ιδρύματος για την τοπική κοινωνία

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας, μετά την κοπή της πίτας του Ιδρύματος που έγινε την Παρασκευή, επισκέφθηκε το Κτήμα Διονυσίου Λαυράγκα στα Ραζάτα, καθώς το Τεχνολογικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων προγραμματίζει, με τη συνεργασία και τη συμπαράσταση του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Σωτηρίου Κουρή, τη δημιουργία Κέντρου Επτανησιακής Μουσικής στο κτήμα του κορυφαίου Κεφαλλήνα μουσουργού, ανάλογο με το Κέντρο Καλλιτεχνικής Δημιουργίας και Εκπαίδευσης «Κωνσταντίνος Παρθένης» που δημιουργήθηκε στην Πεσσάδα.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε το Κτήμα Λαυράγκα να αποτελέσει κέντρο όπου θα διοργανώνονται μουσικές και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για την ανάδειξη της Επτανησιακής Μουσικής και των Επτανήσιων μουσικών, με τη συμπαράσταση του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων του Ιδρύματος και σε συνεργασία με τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών και Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Επίσης, ο Πρόεδρος επισκέφθηκε το Κοινοτικό Κατάστημα της Τοπικής Κοινότητας Βλαχάτων Εικοσιμίας προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες δημιουργίας του Εργαστηρίου Ελέγχου και Πιστοποίησης Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, με τη συνεργασία και τη συμπαράσταση του Δημάρχου Κεφαλλονιάς κ. Αλέξανδρου Παρίση και του Αντιδημάρχου Λειβαθούς κ. Ευάγγελου Κεκάτου.

Η σημασία ενός τέτοιου εργαστηρίου για την αγροτική παραγωγή της ευρύτερης περιοχής είναι προφανής και εντάσσεται στο πλαίσιο της δραστηριότητας του Τμήματος Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων του Ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.