Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Κώστας Ευαγγελάτος - Συλλεκτικό, εικαστικό ημερολόγιο 2013 "Ιδεογραφικές Συλλήψεις"

ΕΚΔΟΘΗΚΕ  ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΕΧΝΗΣ 

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

 «ΙΔΕΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ» - « IDEOGRAPHIC CONCEPTS»  ART-EST, 2013

 Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ, Σταδίου 24, Αθήνα
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, 12.3Ο Μεσημέρι.
Συμμετέχουν η ιστορικός τέχνης Μαράη Γεωργούση και ο πιανίστας, συνθέτης Μάριος Καζάς.
Είσοδος ελεύθερη.
 
Στο νέο συλλεκτικό εικαστικό ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ 2013, που κυκλοφορεί για έκτη χρονιά, ο εικαστικός δημιουργός Κώστας Ευαγγελάτος, παρουσιάζει μια σειρά εννοιολογικών σχεδιαστικών συνθέσεων με τίτλο " Ιδεογραφικές συλλήψεις-Ideographic concepts". Art- Est 2013. 
Πρόκειται για επιλογή έργων που έχει φιλοτεχνήσει στην Αθήνα, στην Νέα Υόρκη- κατά τη διάρκεια των καλλιτεχνικών και θεωρητικών σπουδών του- και στο Παρίσι, τα οποία  έχουν εκτεθεί σε γκαλερί  και πολιτιστικούς χώρους του εξωτερικού, με επιτυχία από το 1985 μέχρι και πρόσφατα στο Παρίσι και το Σιάτλ. 

Οι ιδιότυπες συνθέσεις προκύπτουν από αλγεβρικές σχέσεις, γεωμετρικές αναλογίες, ονόματα προσώπων, αριθμούς και σεξουαλικά σύμβολα, που δημιουργούν ένα ενεργητικό και δυναμικό οπτικό πεδίο αρμονικής έκφρασης. Στην πολυτελή έκδοση περιλαμβάνεται ένα απόσπασμα από κριτικό κείμενο της Μπίας Παπαδοπούλου, 1993, και βιογραφικό σημείωμα του καλλιτέχνη.

Η επιμέλεια της έκδοσης έγινε από τον Γιώργο Καραματσούκα και η χορηγία του από την Protogon.co.uk
Όπως κάθε χρονιά αντίτυπα του Ημερολογίου  θα προσφερθούν σε Βιβλιοθήκες, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Μουσεία και Πινακοθήκες.

Κεντρική διάθεση στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24, Αθήνα.


πληροφορίες: 210 7294259, 6944621286

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.