Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Εκλογές στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σάμης



Πολιτιστικός  Σύλλογος Σάμης
       «Ο ΑΙΓΙΑΛΟΣ»
Σάμη 9 Ιανουαρίου 2013 

Γενική Συνέλευση και Προκήρυξη αρχαιρεσιών
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013
Κέντρο Φιλίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ώρα 17:30

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάμης «Ο ΑΙΓΙΑΛΟΣ» είναι ένας ιστορικός σύλλογος που για 38 χρόνια στηρίζει και προάγει τον πολιτισμό στην περιοχή μας μέσα από δράσεις και δομές που στόχο έχουν την δημιουργική έκφραση των κατοίκων.  Όλα αυτά τα χρόνια, αποτέλεσε έναν αξιόλογο φορέα πολιτιστικής, κοινωνικής δράσης και προσφοράς για την Σάμη με την μεγάλη ιστορία και παράδοση.  Ξεκίνησε από την ανάγκη της συμμετοχής στο πολιτιστικό μας γίγνεσθαι, στοχεύοντας στην υποστήριξη και ανάδειξη του πολιτισμού στον τόπο μας. Και προς αυτόν το στόχο κινήθηκε όλα αυτά τα χρόνια διοργανώνοντας μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να προάγουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, την δημιουργική έκφραση και την ανάπτυξη του καλλιτεχνικού πνεύματος στην πόλη μας. Ο «ΑΙΓΙΑΛΟΣ»  στηρίχθηκε στους ενεργούς πολίτες της περιοχής που με εθελοντική προσπάθεια, προσφέροντας χρόνο και κόπο κατάφεραν να υλοποιήσουν δράσεις και δομές για την ανάδειξη και προστασία του τοπικού πολιτισμού, την προβολή των πολιτιστικών αγαθών και των σύγχρονων πολιτιστικών έργων που παράγονται στον τόπο μας.
Στις δραστηριότητες του συλλόγου μας εκτός των άλλων περιλαμβάνονται:

  • Λειτουργία Κέντρου Φιλίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  • Τμήματα Παραδοσιακών Χορών  (Ενηλίκων – Εφήβων – Παιδικό)
  • Τμήμα Κλασσικού Χορού
  • Τμήμα Γυμναστικής  erobiczuba)
  • Τμήμα Γυμναστικής (yogapower yoga)
  • Τμήμα «Παιδί, Άθληση και Ποδόσφαιρο».
  • Διοργάνωση του θεσμού των «Εορτίων Σάμης»

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου ο Σύλλογος πραγματοποιεί την Γενική Συνέλευση και τις καθιερωμένες αρχαιρεσίες. Μπροστά στις προκλήσεις του αύριο για τον τόπο μας η ενεργός συμμετοχή όλων των μελών είναι ιστορική μας ευθύνη.

Για το Δ.Σ.
 Ο Πρόεδρος
Γιώργος  Αποστολάτος

1 σχόλιο:

  1. Ο Σύλλογος δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '70 με αφορμή τις ανασκαφές στο παλιό Γυμνάσιο (στο ήδη υπάρχον κτίριο του ΟΤΕ) και τα εκεί αξιόλογα ευρήματα. Ο κυριότερος στόχος των ιδρυτών ήταν η δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου στη Σάμη και η διεκδίκηση των αρχαιολογικών ευρημάτων από άλλα Μουσεία. Ο Σύλλογος, έκανε κάποια πράγματα από τότε, αλλά πάντα ήταν προσκολλημένος στη δημοτική εξουσία. Και η τραγική ειρωνεία: ο στόχος για τον οποίο δημιουργήθηκε ούτε επιτεύχθηκε, αλλά ούτε ήταν και ποτέ πρόταγμα του Συλλόγου.
    Φίλοι του Συλλόγου και όποιοι αναλάβετε από εδώ και πέρα αλλάξετε πολιτική. Οι εποχές μας θέλουν ένα Σύλλογο με ουσιαστική άποψη. Αν νομίζετε ότι οι παραπάνω απολογιστικές δράσεις είναι το άπαν είστε μάλλον γελασμένοι. Πρόκειται για πολύ καλές αλλά αυτονόητες δράσεις που αν κοιτάξτε, ακόμη και καλύτερες και περισσότερες υπάρχουν και σε Δήμους που είτε δεν έχουν πολιτιστικούς συλλόγους είτε οι πολιτιστικοί σύλλογοι αυτών των Δήμων κάνουν ουσιαστικό πολιτιστικό έργο.
    Επομένως σκεφτείτε τι θέλει η Σάμη που δεν έχει, σκεφτείτε πώς θα το διεκδικήσετε και τότε όλα μπορεί και να αλλάξουν.

    ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.