Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

M. Koτσιλίνης - Συλλήψεις Έργων!...


Αργοστόλι   12-10-2012
                                







Επί τέλους..  «συνελλήφθη»  έργο!

Το τονίζουμε και πάλι.

Είμαστε υπέρ της κατασκευής έργων. Τα  στηρίζουμε, τα ψηφίζουμε, γνωρίζουμε τις διαδικασίες σχεδιασμού και υλοποίησης  τους  και οσάκις ζητήθηκε η βοήθειά μας, συμμετέχουμε αποτελεσματικά.

 Άλλωστε, αυτός είναι από τους κύριους προορισμούς της αυτοδιοίκησης.

Στην Κεφαλονιά η τοπική αυτοδιοίκηση έχει  δώσει λαμπρά αποτελέσματα έργων,  σε όλους τους τομείς, που άλλαξαν την τριτοκοσμική εικόνα του τόπου μας . Ενδεικτικά αναφέρεται,  πως η τοπική αυτοδιοίκηση αξιοποίησε πλήρως  και σωστά   το Γ. Κοινοτικό πλαίσιο Στήριξης, καθώς και τα άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα, χωρίς να αναφέρονται σκιές ή υποψίες για έργα «μαϊμού». 

Η αλαζονεία και η πομπώδης  εξαγγελία έργων ταιριάζουν σε εκείνους πού θέλουν να καλύψουν την φτώχεια τους και να διαφημίσουν την μόνη πραμάτεια που διαθέτουν.

Ειδικά για το πράγματι αξιόλογο «Παλαιό  Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου» ,όπου ο κ. Παρίσης, με χθεσινό δελτίο τύπου, επαίρεται  για την μερική αποκατάστασή του έχουμε να πούμε τα εξής:
  1. Το έργο της αποκατάστασής του δεν συνελλήφθη!  από τον κ. Παρίση. Είχε εκπονηθεί  πλήρης μελέτη από το Πολυτεχνείο, επί νομαρχίας κ. Γεωργάτου , η οποία προσδιόριζε την δαπάνη του έργου περίπου στα 2.500.000,00 ΕΥΡΩ.
  2. Το έργο αυτό έπρεπε πάση θυσία να ενταχθεί στο σύνολό του σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, κεντρικό ή περιφερειακό. Αντί αυτού, εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων-( το οποίο περικόπτεται αγρίως καθημερινά)- με συνολικό προϋπολογισμό  400.000,00 ΕΥΡΩ. Τώρα που βρέθηκαν  υπόλοιπα τα χρήματα ,ώστε να δημοπρατείται στο ύψος των  832.000,00 ΕΥΡΩ, μόνον ο κ. Παρίσης το γνωρίζει.
  3. Ας δούμε τι εργασίες θα γίνουν με τα 832.000,00 ΕΥΡΩ.

Προς τούτο παραθέτουμε αυτούσια την εισήγηση της μελέτης, όπως παρουσιάστηκε και ψηφίστηκε από το ΔΣ την 13-8-2012.

Α)  « ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΨΕΩΝ , ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ  ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ ΒΑΛΕΝΤΗ »  που  περιλαμβάνει :
  1. Μερική  στατική ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του κτιρίου σύμφωνα με την μελέτη που έχει εκπονήσει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και με τέτοιο τρόπο ώστε κατά την πλήρη αποκατάσταση του κτιρίου ( και στη συγκεκριμένη φάση μόνο την εξωτερική αποκατάσταση )  να περιοριστούν όσο είναι δυνατόν οι παρεμβάσεις στις ήδη αποπερατωμένες εργασίες. Προβλέπεται να ενισχυθεί στατικά το κτίριο μόνο στον περιμετρικό φέροντα οργανισμό του κτιρίου δηλ. στα υποστηλώματα, δοκάρια του ισογείου και Α΄ ορόφου και ενίσχυση των τοιχείων στο υπόγειο με παράλληλη πρόβλεψη για την υγρομόνωση του υπογείου. Η  ενίσχυση του φέροντος οργανισμού επιτυγχάνεται με χρήση μανδύα 5εκ. και σιδηρού οπλισμού. Η ενίσχυση του εσωτερικού φέροντος οργανισμού και των πλακών  προβλέπεται να γίνει σε δεύτερη  φάση όταν αποκατασταθεί και  ολοκληρωθεί η ολική αποκατάσταση του κτιρίου σύμφωνα με την νέα του χρήση.
  2. Αποκατάσταση της εξωτερικής όψης του κτιρίου προκειμένου να αναδειχθούν τα μορφολογικά  του στοιχεία και παράλληλα ο περιορισμός  της φθοράς που υφίσταται το κτήριο από το εξωτερικό περιβάλλον (άνεμος, υγρασία, έντονες θερμοκρασιακές εναλλαγές). 
  3. Αποκατάσταση και η αναδιάταξη του περιβάλλοντα χώρου του κτιρίου, δημιουργώντας έναν ανοιχτό διαδραστικό χώρο εκθέσεων.

Θα γίνει λοιπόν μερική ενίσχυση του σκελετού, άρα το κτήριο δεν θα είναι επισκέψιμο ούτε λειτουργικό. Θα ψάχνουμε  άλλα 2.000.000,00 ΕΥΡΩ- ( από πού;) -για να τελειώσει το έργο. 

Εκτός του ότι η τμηματική ενίσχυση του σκελετού για λόγους οικονομικούς, είναι πρωτοφανής. Προτείνεται να γίνει παρουσίαση της πρότασης αυτής σε  συνέδρια των τεχνικών!

Έξω φάτσα, μέσα λινάτσα, λοιπόν, όπως εκφράζεται ο θυμόσοφος λαός μας.

Πρόκειται για εντελώς επιπόλαιη προσέγγιση, που δεν αρμόζει στο αρχιτεκτονικό κόσμημα της Κεφαλονιάς.

Πρόκειται για έργο ημιτελές, ατελέσφορο, χωρίς καμία χρησιμότητα όπως γίνεται, με  διαδικασίες αμφίβολης νομιμότητας, που εξυπηρετεί τον μεγαλοϊδεατισμό των εγκεφάλων του Μεγάρου και δείχνει την ανικανότητά τους να φτιάξουν ένα ολοκληρωμένο  έργο.

Εάν ο κ. Παρίσης θεωρεί ότι, με το μισό-έργο αυτό, που θα παρέχει «ανοιχτό διαδραστικό χώρο εκθέσεων!», ικανοποιούνται τα αιτήματα των Παλληκισιάνων, όπως ακούστηκαν εκεί, στο πρόσφατο Δημοτ. Συμβούλιο, ας συνεχίσει  ακάθεκτος τις μερικές αποκαταστάσεις!

Όσο για το τι μας περιμένει από τον ορυμαγδό έργων, που έρχονται, προτείνουμε στους δημότες να κυκλοφορούν με κράνη και να προσέχουν πολύ, διότι γίνονται «συλλήψεις» έργων.

Από το γραφείο τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.