Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Γ, Καλούδης - Στημένο παιχνίδι ή ανεπαρκής εκπροσώπηση;ΔΗΜΟΙ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ.

Απλή ανεπάρκεια ή ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ-ΔΗΜΩΝ;
  Του Γιώργου Καλούδη, Δικηγόρου στον Α.Π. & στο Σ.τ.Ε.,Επικεφαλής της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

26-10-2012Χτες συνεδρίασε το Συμβούλιο Ακτοπλοικών Συγκοινωνιών στον Πειραιά. Απών ο εκπρόσωπος των Περιφερειών, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου  Μαχαιρίδης. Απών ο εκπρόσωπος των Δήμων Δήμαρχος Χανίων Σκουλάκης. Απών ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπ.Σπύρου. Παρόντες μόνον ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ιθάκης Θ.Λιβιτσάνης και η βουλευτής Κεφαλλονιάς Θεοπεφτάτου. Σιγά που θα καταδεχόταν να πάει η κ. Γκερέκου-Βοσκοπούλου. Το look και η πώληση της εικόνας  και η υποταγή στα κελεύσματα όσων τους επέβαλαν μετράνε.Η δουλοπρέπεια, η αναξιοκρατία, το παρασκήνιο, το προσωπικό όφελος.

Ενώ μας ληστεύουν με δυσβάσταχτους φόρους, μας επέβαλαν και τις χειρότερες ανεπαρκέστατες αεροπορικές και ακτοπλοικές συγκοινωνίες που είχαμε από το 1960, σε όλα τα νησιά μας.

Την Τετάρτη το βράδυ πήρα τηλέφωνο τον Περιφερειάρχη κ.Σπύρου και του ζήτησα να παρέμβει, να ζητήσει με επιστολή που θά έπρεπε να δημοσιεύσει την αναβολή της συνεδρίασης για την άλλη εβδομάδα όσον αφορά τα νησιά του Ιονίου και να είναι ο ίδιος παρών στη συνεδρίαση. 

Τελικά  η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων απούσα. Οι Επτανήσιοι πολίτες Δ΄κατηγορίας, ιθαγενείς για να πληρώνουν δυσβάσταχτους φόρους στους αφέντες και στα τοπικά φερέφωνά τους.

Γιατί αυτές οι απουσίες και η έλλειψη διεκδίκησης; Απλή ανεπάρκεια; Ή στημένο παιγνίδι μεταξύ κυβέρνησης, εφοπλιστών και στελεχών της Αυτοδιοίκησης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.