Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Μ. Κοτσιλίνης: Διαδημοτική- Ανώνυμη ..ο Γολγοθάς συνεχίζεταιΑργοστόλι   24-10-2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαδημοτική- Ανώνυμη ..ο Γολγοθάς συνεχίζεται


Ήταν γνωστό σε όλους  από τον Απρίλιο φέτος,  ότι η  30 -9-2012 ήταν καταληκτική ημερομηνία  για τον μετασχηματισμό της διαδημοτικής σε ανώνυμη εταιρία. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν υπάρχει η διαδημοτική σαν Νομικό πρόσωπο, απαιτούνται δε, νέες αποφάσεις για να πάρει χρήματα η νέα Ανώνυμη εταιρία.

Οι αποφάσεις πάρθηκαν  την τελευταία στιγμή , με συνέπεια, μεταξύ των άλλων, να μη  προλάβουν να  δοθούν ακόμη και τα λίγα χρήματα,  που είχαν προγραμματιστεί. (Αποφάσεις για χρηματοδότηση, που πάρθηκαν την 5-9-2012, στάλθηκαν για έλεγχο νομιμότητας την 17-9-2012 και δεν υλοποιήθηκαν, ενώ άλλες αποφάσεις ήταν αόριστες).

Η ανώνυμη εταιρία δεν έχει χρήματα, οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν μόλις πρόσφατα για τον Ιούλιο,  ενώ υπάρχουν άτομα  απλήρωτα από τον περυσινό Δεκέμβριο. Χώρια οι υπερωρίες ,οι Κυριακές και οι αργίες.

Δίνονται υποσχέσεις, αλλά δεν λαμβάνονται αποφάσεις.

Η κατάσταση αυτή  οδηγεί την τέως Διαδημοτική επιχείρηση σε αδιέξοδο και τους εργαζόμενους σε απόγνωση.

Δημοσιεύουμε τον προϋπολογισμό της διαδημοτικής ,όπως ψηφίστηκε από το Δημοτ. Συμβούλιο την 17-4-2012.Αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος του προβλήματος της τέως διαδημοτικής, όταν, από τα προβλεπόμενα  2.505.309.70,00 ΕΥΡΩ,  που έχει λαμβάνειν από τους δήμους  για το 2012, της έχουν δοθεί  μέχρι σήμερα  ΜΟΝΟΝ περί το 1.100.000,00 ΕΥΡΩ.

Τονίζεται ότι ο Δήμος εισπράττει από τους πολίτες, μέσω της ΔΕΗ, ποσόν για καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό  ετησίως 4.200.000,00 ΕΥΡΩ (αναγράφεται στον προϋπολογισμό του δήμου  στον  ΚΑ 0311), το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ανήκει στην διαδημοτική.

Αν λάβουμε υπ' όψιν ότι,  οι οφειλές των πρώην  Δήμων  την 31-12-2010  προς την διαδημοτική ήταν 1.220.079,95 ΕΥΡΩ  (σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στο Δημοτ. Συμβούλιο την 11/4/2011) ,φαίνεται πως το χρέος της εταιρίας έχει αυξηθεί στα δύο περίπου χρόνια διακυβέρνησης της «ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ».

Παρά  τις γραπτές και προφορικές αναφορές  μας προς τους ιθύνοντες, παρά την πρότασή μας,  να συζητηθεί  το θέμα  επειγόντως στα Δημοτ. Συμβούλια, που έγιναν την περασμένη εβδομάδα,  παρά την τεκμηριωμένη τοποθέτησή μας στο ΔΣ της Ανώνυμης Εταιρίας που έγινε την 22-10-2012, οι υπεύθυνοι κάνουν τα δικά τους σχέδια.

Πειραματίζονται και προτείνουν σταθερή μηνιαία χρηματοδότηση 230.563,00 ευρώ από τον Δήμο Κεφαλονιάς, υπολογίζοντας  πως θα «περισσεύει» κάθε φορά κάτι τις, για να καλυφθούν  οι  υπάρχουσες  οφειλές. Και αυτό θα αρχίσει, αν αρχίσει, τουλάχιστον  περί τα Χριστούγεννα.

Η πρόταση αυτή, ίσως είναι σωστή για την κανονική  μελλοντική λειτουργία της εταιρίας .

Οι υπάρχουσες  οφειλές όμως  πρέπει να  καλυφθούν με άμεσο τρόπο - δηλαδή με σύναψη προγραμματικών συμβάσεων - και τάχιστη υλοποίηση τους. Άλλωστε, η σχετική νομοθεσία (Ν 4071/2012 , άρθρο 17)για την απ ευθείας χρηματοδότης της εταιρίας υπήρχε και ισχύει από 12-4-2012 ανασύρθηκε όμως σήμερα για άγνωστους λόγους.

Καλούμε τους υπεύθυνους να επιλύσουν το ζήτημα, να της δοθούν δηλαδή  τα οφειλόμενα χρήματα με τρόπο σαφή και άμεσο.

Διαφορετικά ο Γολγοθάς των εργαζομένων συνεχίζεται.

Από το γραφείο τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.