Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

H Επιτροπή Αγώνα Σάμης - Ερωτήματα μετά την καταστροφή....

Τις τελευταίες μέρες ζήσαμε μια ακόμη «φυσική» καταστροφή στον τόπο μας. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα ενώ και οι υλικές ζημιές είναι μεγάλες. Το πρόβλημα μεγαλώνει αν αναλογιστούμε την οικονομική κατάσταση που βιώνει η λαϊκή οικογένεια και τα νέα μέτρα που έρχονται.

Προκύπτουν όμως μια σειρά ερωτήματα:
  • Υπάρχουν ευθύνες από την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών για την καινούρια καταστροφή,
  • Χρειάζεται να διερευνηθεί το θέμα από κάποια επιστημονική επιτροπή,
  • Ο Καποδίστριας και τώρα ο Καλλικράτης άφησαν ή όχι τους δήμους χωρίς τεχνικά μέσα, χωρίς προσωπικό, χωρίς τη δυνατότητα να βοηθήσουν στοιχειωδώς τους κατοίκους;
  • Οι δήμαρχοι και οι παρατρεχάμενοί τους ευθύνονται; Θα διεκδικήσουν ό,τι δικαιούνται οι δήμοι ή θα συνεχίσουν στον μονόδρομο της πολιτικής που ακολουθούν;
  • Η κερδοσκοπία με τη γη, το μπάζωμα των χειμάρρων θα συνεχιστεί; ή θα περιμένουμε μια μεγαλύτερη καταστροφή;
  • Θα αποζημιωθούν οι πληγέντες και θα αποκατασταθούν οι ζημιές ή στην εποχή της ανταγωνιστικότητας τα χρήματα αυτά θεωρούνται κόστος;
  • Οι πολιτικές που μέχρι τώρα ακολουθούνται θα συνεχιστούν ή θα αγωνιστούμε για την ανατροπή τους;


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΑΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.