Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Θυμάστε; Τί γίνεται με το μουσείο; (scripta manent)

Αύριο αρχίζει το καλοκαίρι με τον ήλιο να εισέρχεται στο ζώδιο του καρκίνου. Θυμηθήκαμε, λοιπόν, μια συνάντηση και αντίστοιχες δηλώσεις, πέρσι τον Σεπτέμβρη.

Η δήλωση προερχόταν από τον Αντιδήμαρχο Σάμης, κ. Σ. Κουνάδη, η οποία, όπως καταγράφηκε από το e-Kefalonia.net έλεγε τα ακόλουθα:

"Στο περιθώριο της χτεσινής συνάντησης του Δημάρχου κ. Α. Παρίση με καταστηματάρχες της Σάμης, ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Κουνάδης έκανε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση, σχετικά με το μουσείο της πόλης. Συγκεκριμένα είπε ότι η τελική μελέτη για την εσωτερική διαμόρφωση του κτηρίου, έχει κατατεθεί στην αρχιτεκτονική επιτροπή της πολεοδομίας και αναμένεται εντός του μηνός να έχει εγκριθεί. Αμέσως μετά θα αρχίσουν οι εργασίες με στόχο το καλοκαίρι του 2012 να είναι έτοιμο για το κοινό."


(Δείτε την περσινή ανάρτηση εδώ: http://sami-roupaki.blogspot.gr/2011/09/blog-post_24.html)


Επειδή λοιπόν το καλοκαίρι άρχισε, και εμείς δεν έχουμε δει να κινείται τίποτε, μπορεί να μας ενημερώσει κάποιος τι γίνεται με το μουσείο;


Θα μπορούσε να πει κάποιος, βέβαια, ότι η δήλωση ήταν σαφής: ο στόχος ήταν το καλοκαίρι το μουσείο να είναι έτοιμο για το κοινό. 


Τα πράγματα είναι απλά: Δεν υπάρχει κοινό! Η Σάμη, τουριστικά είναι ανύπαρκτη!....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.