Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Για την Αντίσαμο και τα ...βότσαλά της...


Ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας στην Αντίσαμο;

ή χανεται και φεύγει το βοτσαλο;

Αναγνώστης μάς επισημαίνει το δευτερο. Μπορεί να μας πληροφορήσει κανείς; και μια φωτογραφία θα βοηθούσε.

Ανεξάρτητα από το εάν, ποιος, πότε, γιατί,  θεωρoύμε ότι τέτοια ζητήματα είναι ζήτηματα προστασίας περιβάλλοντος.

Και όχι μόνο με την ....οικολογική έννοια αλλά με την έννοια ότι το περιβάλλον δεν ανήκει σε κανέναν επειδή ανήκει σε όλους.

Με αυτή την έννοια, οι αρχές και οι εξουσίες οφείλουν να προστατεύσουν την ....περιουσία μας!

6 σχόλια:

  1. ANEBAINH H STATMH TIS THALASIS GIATI RIXNOUN OTI MENEI APO TO BIOLOGIKO STH THALASSA GIAFTO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τοτενες αφεντη μου να κοψουμε το κατουρημα

      Διαγραφή
  2. για κοιταχτε και σε κανα μαγαζακι εκει κοντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολοκληρωτικη εγκαταλειψη και οι Σαμικοι κοιμομαστε!
    φτανεις στην Αντισαμο και τι βλεπεις??
    -Το καρτοτηλεφωνο ξεβιδωμενο απο την βαση του πεταμενο στο εδαφος να κρεμεται απο το καλωδιο!(καποιον εμποδιζε προφανως και εκατσε και το ξεβιδωσε!)
    -Ο δρομος επι της παραλιας ανοιχτος να πατε με το αυτοκινητο σας η' το μηχανακι σας μεχρι την αμμουδια να μην κουραζεστε κιολας!επιτηδες για να μην τρεχετε και σηκωνεται σκονη, εχει μπαζωθει με βοτσαλο(οσο εμεινε και δεν το ανεβασε!! η θαλασσα στα μαγαζια απο πανω).Το λιμεναρχειο για τις μπουλτοζες που αλωνιζαν στην παραλια δεν εχει καμμια ευθυνη???
    -Η καντινα.Αλλη πονεμενη ιστορια.Περυσι δημοπρατηθηκε και λειτουργησε 1 μηνα το πολυ,φετος ποιος ξερει αν θα την δουμε!Αληθεια δεν υπαρχει ορος στο συμβολαιο με τον δημο για τη χρονικη περιοδο που πρεπει να ειναι ανοιχτη???
    Για τουαλετες ,σκουπιδια,ναυαγοσωστη,μπλε σημαια(τι ειναι αυτο????) και ομπρελες αφηστε καλυτερα!
    Α να μην ξεχασω εχουμε και οριοθετημενα μονοπατια αλλα πρεπει να ξερει ο τουριστας τον τσοπανη να ανοιξει τα πλεγματα να περασει!φαναταστειτε τον Αγγλο-γαλλο-ολλανδο-γερμανο με το χαρτη του στους προποδες του Καστρου να βλεπει την 1,5*1,5 πινακιδα για τα μονοπατια περιφραγμενη και να μην ξερει απο που να παει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλήθεια, ποιος έδωσε στους όποιους κύριους την άδεια να σηκώσουν τα βότσαλα; Αρχές υπάρχουν; αστυνομία; Λιμενικό; Δήμος; Κι αν υπάρχουν, η πλήρης ανικανότητα τις έχει σκεπάσει. Εισαγγελέας, επίσης; τι να περιμένουμε και από ποιον; Μήπως την εκδίκηση της ίδιας της θάλασσας;... Την οργή των κυμάτων, δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητηρια και στον δημαρχο κεφ/νιας, στον αντιδημαρχο Σαμης, στο τοπικο συμβουλιο, στην δημοτικη αστυνομια για την καταπληκτικη ιδεα δημιουργιας χωματερης σκραπ σιδηρου-λαικης αγορας πατατας Αι-γυφτου και λοιπον σκουπιδιων στην περιοχη λουτρο μετα τα ρωμαικα λουτρα ,πανω απο την πολυ ομορφη παραλια του λουτρου και στον δρομο της Αντισαμου.Ετσι ο τουριστας μπορει να δει πως τιμουμε την ιστορια μας και πως ενδιαφερομαστε για την τουριστικη προβολη του τοπου μας.
    Και μετα μας φταινε οι ξενοι που γραφουν κακες κριτικες για τον τοπο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.