Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Κρουαζιέρες: σκέψεις και προβληματισμοί.


Σαν επαγγελματίας στην Αρχαία Ολυμπία πολλά χρόνια και έχοντας εμπειρία από το θέμα κρουαζιέρα εκεί θα ήθελα να εκφράσω κάποιες σκέψεις.

Προσωπικά δεν θα ήθελα να είμαι μάντης κακών αλλά είδαμε εικόνα (από το kefalonia press)  λιθόστρωτου με τρία κρουαζερόπλοια. Ερημιά και τα περισσότερα μαγαζιά άδεια και ‘’άσεφτα’’.

Το γιατί δεν είναι εύκολο να απαντηθεί. Στο Κατάκωλο ο κόσμος που μένει είναι λίγος σε σχέση με αυτούς που αγοράζουν την εκδρομή για Αρχαία Ολυμπία.

Και εδώ το ίδιο συμβαίνει. 

Άρα ο κόσμος φεύγει για Μελισσάνη Μύρτο κ.λ.π.  

Αυτοί που μένουν εδώ συνήθως δεν αγοράζουν τίποτα. 

Αυτοί που έχουν λίγα λεφτά αγοράζουν την εκδρομή ή παίρνουν ταξί, νοικιάζουν μηχανάκια και φεύγουν. 

Άσε που το μπαστούνι είναι τόσο μακρυά από την αγορά που οι περισσότεροι - ειδικά οι ηλικιωμένοι - αδυνατούν να κατέβουν.

Μήπως τελικά είναι καλύτερα κάποια κρουαζιερόπλοια ειδικά τα μικρότερα  να πιάνουν στη Σάμη ετσι ώστε οι εκδρομές να κατεβαίνουν στην πόλη για το μουσείο και shopping?

Τι νόημα έχει να έχουμε δύο μεγάλα καράβια την ίδια μέρα και ώρα να φεύγουν 45 λεωφορεία για εκδρομές και η πόλη να έχει ελάχιστο κόσμο και τα μαγαζιά άδεια…

Ελπίζω να μην σας κούρασα.

Παπαλάμπρος Λάμπρος.
Ρουπάκι: να θυμήσουμε προπέρσινη ανάρτηση για το θέμα, τις προσδοκίες και τις ...πλάνες που δημιουργεί το θέμα της κρουαζιέρας - αυτής της ειδικής κατηγορίας τουρισμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.