Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Θερινό Σχολείο για τον Βιώσιμο Τουρισμό σε Νησιωτικές Προστατευόμενες Περιοχές



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θερινό Σχολείο για τον Βιώσιμο Τουρισμό
σε Νησιωτικές Προστατευόμενες Περιοχές

Η επιτυχημένη εκπαιδευτική πρωτοβουλία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων συνεχίζεται και το 2012 με μια σειρά Θερινών Σχολείων που απευθύνονται σε επιστήμονες και επαγγελματίες, σε μια ευρεία γκάμα επιστημονικών αντικειμένων.

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων  διοργανώνει από τις 30 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2012, στη Ζάκυνθο, Θερινό Σχολείο με θέμα:

Βιώσιμος Τουρισμός σε Νησιωτικές Προστατευόμενες Περιοχές


Ο σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι η εκπαίδευση και ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερόμενων φορέων της τουριστικής βιομηχανίας από την πλευρά της προσφοράς (τοπική αυτοδιοίκηση, ταξιδιωτικά γραφεία, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, περιβαλλοντικοί και εκπαιδευτικοί φορείς) που δραστηριοποιούνται στον παράκτιο χώρο της Περιφέρειας των Ιόνιων Νήσων και ειδικότερα σε περιοχές του Δικτύου NATURA 2000 που βρίσκονται υπό καθεστώς προστασίας. Η εκπαίδευση για τον βιώσιμο τουρισμό θα βασίζεται στις αρχές της αειφόρου διαχείρισης των φυσικών πόρων, του περιβάλλοντος γενικότερα  και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας. Η ένταξη νέων τεχνολογιών και πρακτικών που προάγουν ένα «πράσινο» μοντέλο τουρισμού αποτελεί προτεραιότητα για τις παράκτιες προστατευόμενες περιοχές στην Ελλάδα και γι’ αυτόν τον λόγο η εκπαίδευση των ενδιαφερόμενων φορέων θα συμβάλει ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση.

Η συνολική διάρκεια του Θερινού Σχολείου για τον Βιώσιμο Τουρισμό σε Νησιωτικές Προστατευόμενες Περιοχές θα είναι δύο (2) εβδομάδες, έξι (6) ώρες ημερησίως. Δικαίωμα απουσιών: 6 ώρες (10% των ωρών παρακολούθησης). Στους συμμετέχοντες θα καταβληθεί μικτό επίδομα 4,00 € για κάθε ώρα κατάρτισης (συνολικά μικτά:  240 € κατ’ άτομο).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Εργαζόμενους και στελέχη φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ΜΚΟ, επιχειρηματίες, εργαζόμενους και στελέχη φορέων της τουριστικής βιομηχανίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε απασχολούμενους σε  φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.
  • Πτυχιούχους και κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, με ευρύτερο υπόβαθρο την αειφόρο διαχείριση και τον βιώσιμο τουρισμό.
  • Φοιτητές συναφών αντικειμένων εκπαίδευσης προς το αντικείμενο του σχολείου.
Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι υποψήφιοι να διαθέτουν:

  • Ακαδημαϊκές  γνώσεις στα αντικείμενα προστασίας και διαχείρισης περιβάλλοντος, αειφόρου ανάπτυξης και τουριστικής οικονομίας.
  • Επαγγελματικές γνώσεις συναφών αντικειμένων, περιβάλλοντος και τουριστικών δραστηριοτήτων.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους
έως τις 13 Ιουλίου 2012.

  1. Τρόπος Λήψης Αιτήσεων:
  • Διαδικτυακά μέσω ιστοτόπου:
  • Από τη γραμματεία του Τμήματος «Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Οικολογίας», ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Πλατεία Κάλβου 2, Τ.Κ. 29100, Ζάκυνθος
  1. Τρόπος Κατάθεσης Αιτήσεων:
  • Αυτοπροσώπως από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00 – 16:00, στη γραμματεία του Τμήματος «Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Οικολογίας», ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Πλατεία Κάλβου 2, Τ.Κ. 29100, Ζάκυνθος.
  • Ταχυδρομικά στην ως άνω διεύθυνση, με την ένδειξη “Για Θερινό Σχολείο Βιώσιμου Τουρισμού σε Νησιωτικές Προστατευόμενες Περιοχές”, με ημερομηνία παραλαβής από το ΤΕΙ την 13/07/2012.
  • Μέσω e-mail στη διεύθυνση : th.aeiforia@gmail.com
Σε περίπτωση επιλογής οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη να προσκομίσουν ακριβή αντίγραφα των απαιτούμενων δικαιολογητικών πριν την έναρξη του θερινού σχολείου.

Πληροφορίες 



Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.