Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Βιολογικός (;) και Πλατεία (;)

Πότε επιτέλους οι πολιτικοί άρχοντές μας θα αρχίσουν να εκτελούν έργα (έστω και αυτά τα λίγα που γίνονται στον τόπο μας) με μελέτη, σκέψη και χωρίς επιπολαιότητα; Όλα γίνονται γρήγορα χωρίς να μελετάμε ποιό θα είναι το όφελος και ποιό το κόστος. Τί επιπτώσεις θα έχουν στους κατοίκους για το καλό των οποίων ενδιαφερόμαστε – προφανώς – και πώς θα μπορέσουμε να κάνουμε τη ζωή τους πιο ευχάριστη και πιο υποφερτή. Ένα έργο που γίνεται πρέπει να ωφελεί όλους και να γίνεται κατόπιν πολλής μελέτης και πολλής σκέψεως.

Ε, αυτήν την σκέψη και μέλετη δεν μπόρεσα να την καταλάβω και να την ιδώ στην εκτέλεση του βιολογικού έργου. Ήθελα να ξέρω δεν υπήρχε άλλο μέρος μέσα σε μια ολόκληρη Σάμη που θα μπορούσε να γίνει αυτό το βρωμερό οικοδόμημα της αποχετεύσεως που δεν διαφέρει από έναν ανοιχτό βόθρο ανάμεσα στα σπίτια τόσων οικογενειών ολόγυρα;

Έχετε περάσει κύριοι άρχοτες ποτέ από εκεί; Σταθείτε ένα λεπτό και μετά ελάτε και πέστε μου αν μπορείτε να μείνετε εκεί γύρω έστω και για λίγο αναπνέοντας αυτές τις ωραίες μυρωδιές, που μάλιστα άν φυσά και λίγο αεράκι τις κάνει ακόμα εντονότερες. Αλήθεια, γιατί δεν εγκαταστήσατε αυτό το έργο της προόδου σας κοντά στα δικά σας σπίτια, στην δική σας αυλή; Μήπως τάχα θα έπρεπε να γίνει και ας γινόταν όπου και να γινόταν αποβλέποντες σε δικά σας οφέλη (καταλαβαίνετε τί εννοώ). Καμιά σκέψη, καμιά μελέτη.

Επιπολαιότητα! Επιπολαιότητα η μία πίσω από την άλλη. Το ίδιο έχε γίνει και στην παραλία μας. Περνάς και μοσχοβολούν οι αποχετεύσεις του οικολογικού. Μόνο οικολογικό δεν είναι αυτό το έργο.

Εξαφανίσαμε μια παιδική χάρα, έστω και φτωχή, και στη θέση της εγκαταστήσαμε ένα καλύβι που βρωμά και κάνει τον καθέναν να κρατάει την αναπνοή του μέχρι να περάσει τον μολυσμένον αέρα της περιοχής. Τί ευωδία για τους γύρω κατοίκους! Τί προσέλκυση και τί διαφήμιση για τους τουρίστες που τρέχουν να προσπεράσουν την μολυσμένη περιοχή κρατώντας την μύτη τους καθώς περνούν να πάνε στην θάλασσα για μπάνιο.

Δίπλα υπάρχει το Δημοτικό Σχολείο. Ποιό το ενδιαφέρον μας για την υγεία αυτών των παιδιών και τί επίδραση θα έχει στην υγείαν τους όταν όλη μέρα ανασαίνουν τον μολυσμένο και βρωμερό αέρα από τον ρύπον των ακαθαρσιών;

Φοβερά μυαλά οι άρχοντές μας. Όλα τα μελέτησαν με σκέψη και σοφία. Φαντάζομαι να μη ξεχάσουν οι επόμενοι να τους κρεμάσουν αναμνηστική πλάκα για το υπέροχο έργον τους.

Δίπλα υπήρχε μια πλατεία και υπάρχει ακόμη. Τί υπέροχη διαμόρφωση της έχουν κάνει! Οι εξέδρες μέσα στη μέση και από πίσω φυτρώνουν μάζες και γύρω ο τόπος γεμάτος ακαθαρσίες από σκύλους.
Ένα άσχημο και αμελέτητο έργο. Αρχικά ήταν πολύ πιο καλύτερη. Τί να πούμε όμως. Ποτέ δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Και μετά λέμε γιατί έχουμε λιγότερο τουρισμό και όλοι πάνε στην κοντινή Ζάκυνθο.

Πράγματα απλής λογικής που δεν τους δίνουμε σημασία και δεν τα προσέχουμε στρέφονται ενάντια στο συμφέρον μας. Μήπως αξίζουμε την τύχη μας;

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΦΑΓΑΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΤΕΛΙΟΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.