Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

O Δήμος Ιθάκης "στέλνει" το πλοίο της γραμμής στη Σάμη

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 6.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης. Ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ – Ο/Γ ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ λόγω διακοπής δρομολογίων των άλλων επιβατηγών πλοίων με εισηγητή το Δήμαρχο Ιθάκης Ιωάννη Κασσιανό.

Οι εκτιμήσεις μας είναι ότι η πρόταση θα περάσει με τους ψήφους της πλειοψηφίας και 1-2 ψήφους της Αντιπολίτευσης του ΔΣ. Έτσι το πλοίο θα φύγει από το λιμάνι της Ιθάκης που διανυκτέρευε και από εδώ και στο εξής θα διανυκτερεύει στο λιμάνι της Σάμης.

Η εταιρεία «Strintzis Ferries», με αυτή την εξέλιξη, δηλαδή την μη προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι Βαθέως, θα πάρει τη κίνηση που είχε το ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ από το δρομολόγιο Σάμη-Ιθάκη-Σάμη και παράλληλα θα εξοικονομήσει γύρω στις 600.000€ από τα λειτουργικά έξοδα του καραβιού (καύσιμα και μισθοδοσία).

Επίσης δεν φαίνεται να επανέρχεται στη γραμμή, ΠΙΣΩ ΑΕΤΟΣ-ΣΑΜΗ-ΑΣΤΑΚΟΣ το ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ λόγω προβλημάτων που έχει, με τα χαρτιά του και δεν φαίνεται να υπάρχουν οι δυνατότητες να αντικατασταθεί με άλλο πλοίο.

Δείτε τη εισήγηση, απόφαση… κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Εταιρείας. Επίσης μας έκανε εντύπωση ότι είναι από τις σπάνιες φορές που ο Δήμαρχος Ιθάκης φέρνει θέμα στο ΔΣ καταθέτοντας «εισήγηση», επικαλείται δε και τη «σύμφωνη γνώμη» της Αντιπεριφερειάρχη Μικρών Νησιών & Θαλασσίων Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σμαράγδας Σαρδελή, όταν σε άλλες περιπτώσεις την αγνοεί επιδεικτικά και η αυλή του Δημάρχου Ιθάκης με μπροστάρη τη άτυπη Ειδική Σύμβουλο επί των κατασκηνώσεων, την κατακρίνει και ζητάει ακόμη μέχρι και την κατάργηση της Περιφερειακής Ενότητας Ιθάκης, άκουσον-άκουσον, για να μην ξοδεύει λέει το Κράτος τόσα πολλά χρήματα σε ενοίκια!!!

«Επειδή δεν υπάρχει ασφαλής χρονικός ορίζοντας σχετικά με την έπαναδρομολόγηση των παραπάνω πλοίων, επειδή σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα παρατηρηθούν σοβαρότατες ελλείψεις στην τοπική αγορά του νησιού μας, ειδικά σε νωπά, ευπαθή και προϊόντα με ημερομηνία βραχείας λήξεως, καθώς επίσης και με τα καύσιμα και οχληρά, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι η τουριστική περίοδος ακόμη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ζητούμε από την εταιρεία Γραμμές Επτανήσου Ν.Ε. με τον διακριτικό τίτλο «Strintzis Ferries», που εξυπηρετεί τη γραμμή Ιθάκη – Κεφαλονιά – Πάτρα όπως τροποποιήσει άμεσα τα δρομολόγιά της ως εξής,

Από: Ιθάκη (Βαθύ) 07:00 – Κεφαλονιά (Σάμη) 08:30 – Πάτρα 12:30 – Κεφαλονιά (Σάμη) 15:30 – Ιθάκη (Πίσω Αετός) 16:00 – Κεφαλονιά (Σάμη) 17:00 – Πάτρα 20:30 – Κεφαλονιά (Σάμη) 23:30 – Ιθάκη (Βαθύ) 00:20,

σε: Κεφαλονιά (Σάμη) 07:00 - Ιθάκη (Πίσω Αετός) 07:30 – Κεφαλονιά (Σάμη) 08:30 – Πάτρα 12:30 – Κεφαλονιά (Σάμη) 15:30 – Ιθάκη (Πίσω Αετός) 16:00 – Κεφαλονιά (Σάμη) 17:00 – Πάτρα 20:30 – Κεφαλονιά (Σάμη) 23:30 – Ιθάκη (Πίσω Αετός) 23:50 – Κεφαλονιά (Σάμη) 00:10*, και μέχρι την επαναληφτεί η δρομολόγηση και τακτοποίηση στις τοπικές γραμμές των πλοίων.

Με την παραπάνω εισήγηση, συμφωνεί η αντιπεριφερειάρχης Μικρών Νησιών & Θαλασσίων Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σμαράγδα Σαρδελή η οποία και είναι ενήμερη».

*Οι ώρες αναφέρονται σε ώρες αναχώρησης εκτός από την τελευταία ώρα άφιξης στον λιμένα διανυκτέρευσης.

Αναρτήθηκε στο http://www.ithacanews.gr/

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΑ ΚΑΝΟΥ ΤΑ ΜΟΝΟΠΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΕΙΝΟΥ ΚΑΝΑ ΑΛΛΟ ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΙ ΓΡΑΜΜΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΥΠΕΡΕΤΙΤΕ ΤΟ ΝΥΣΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΛΛΑ ΚΡΑΣΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.