Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Ντιάνα Αντωνακάτου....


Μια μεγάλη σιόρα του χρωστήρα, της διανόησης,του σπινθηροβόλου Κεφαλονίτικου πνεύματος ,της μοναδικής Επτανησιακής παράδοσης μετέστη και αναλύθηκε στα υπέροχα χρώματα του τόξου της Ίριδας που τόσο αγάπησε και επιτυχώς διακόνησε.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΝΤΙΑΝΑΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΤΟΥ

Η Ντιάνα Αντωνακάτου γεννήθηκε στην Κεφαλονιά. Αποφοίτησε από την ΑΣΚΤ Αθηνών, σπουδάζοντας ζωγραφική και χαρακτική με δασκάλους τους κορυφαίους καλλιτέχνες Παρθένη, Κεφαλληνό, Πρεβελάκη.

Είχε αναπτύξει πολύπλευρες πολιτιστικές δραστηριότητες είτε συμμετέχοντας σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις, είτε δίνοντας διαλέξεις, είτε γράφοντας στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Μνημειώδη και πρωτοποριακά -μιας και είναι η πρώτη στον ελληνικό χώρο που τα κυκλοφόρησε- θεωρούνται οι πολυτελείς αλλά και άρτιοι από εκδοτική, ιστορική, συγγραφική και καλλιτεχνική πλευρά, αφιερωματικοί τόμοι που εξέδωσε για την Κεφαλονιά, Επτάνησα, Ναύπλιο, Ελληνικά Μοναστήρια: μονές Αργολίδας και Αρκαδίας, Μεσσηνία , Ναύπλιο, αφιέρωμα στο Ναύπλιο-folio, Αργολίδος περιήγησης σε έκδοση της ομώνυμης Νομαρχίας κ.α. Aκόμη έχει εικονογραφήσει ημερολόγια, βιβλία και καταλόγους. Αμιγώς λογοτεχνικά της έργα είναι τα διηγήματα "Ανά τριάκοντα δευτερόλεπτα" και η ποιητική συλλογή "Έριξε του ήλιου πετριές".

Ήταν μέλος πολλών καλλιτεχνικών σωματείων όπως στο "Έπιμελητήριο Eικαστικών Tεχνών Ελλάδος", της "Ιστορικής και Eθνολογικής Eταιρείας της Ελλάδος", στην "Εταιρεία Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών", στο "Kέντρο Μελετών Ιονίου" και σύμβουλος στο Διαπολιτισμικό Κέντρο Ιονίου.

Είχε πλείστες τιμητικές διακρίσεις και επαίνους όπως διάκριση από το "Salon de l'art Limbo" το 1965 για την ζωγραφική της, έπαινοι της Ακαδημίας Αθηνών, του Λυκείου Ελληνίδων και αργυρούν μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών το 1979 για την καθόλη προσφορά της με αφορμή την έκδοση του έργου της "Ελληνικά Μοναστήρια".

Από το 1990 έως και το 2011, ετησίως διοργάνωνε ολόκληρο τον Αύγουστο, στο γενέθλιο χωριό Βιλλατώρια , έκθεση ζωγραφικής με θέματα από την Κεφαλονιά και τα Επτάνησα γενικότερα. Οι ετήσιες αυτές εκθέσεις που πλαισιώνονται και από άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις αποτελούσαν θεσμό στα Επτάνησα.

Έφυγε πλήρης ημερών και με απόλυτη συνειδητότητα στις 07 Οκτωβρίου 2011 .

Tάκης Τόκκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.