Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Καταγγέλουν την Δημοτική Αρχή οι εργαζόμενοι σε Μελισσάνη-Δρογκαράτη

Αναδημοσιεύουμε από το KefaloniaPress

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ – ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ

Εμείς οι εργαζόμενοι στην δημοτική ενότητα Σάμης (σπήλαια, καθαριότητα, προγράμματα, εν ενεργεία και απολυμένοι) δεν αντέχουμε άλλο την σιωπή ηρθε η ώρα να μιλήσουμε.

Αφού έχουμε υποστεί τα πάνδεινα, εκβιασμούς, απειλές για την διασφάλιση της δυνατότητας να έχουμε ένα μεροκάματο (κάποιοι από εμάς υπέγραψαν εκβιαστικά σαν εθελοντές) για να κάνει η δημοτική αρχή την δουλειά της με την υπόσχεση ότι κάποτε θα πληρωθούμε, όχι μόνο δεν έχουμε πληρωθεί αλλά κάποιοι από εμάς βρεθήκαμε απολυμένοι και απλήρωτοι στον δρόμο σαν σκυλιά με την υπόσχεση αν βρεθούν λεφτά και τρόπος να μας πληρώσουν.

Έλα όμως που λεφτά υπάρχουν!!


Υπάρχουν όμως για να εξοφληθούν προεκλογικά ταξίματα και να εξαργυρωθεί η μη παραίτηση Δημοτικού Συμβούλου.

Και γινόμαστε συγκεκριμένοι.

Την στιγμή που όλοι εμείς βρισκόμαστε στην κατάσταση που σας περιγράψαμε παραπάνω, και πολλοί συνάδελφοι συμπολίτες μας ζουν στα όρια της εξαθλίωσης η δημοτική αρχή βρήκε 55.000 (ναι πενήντα πέντε χιλιάδες ευρώ!!!!!!!!!!!!) για να κάνει επέκταση δυο χιλιομέτρων περίπου δημοτικού φωτισμού στα Λιβαθινάτα Σάμης σε ένα οικισμό που κατοικούν κουκουβάγιες!

Φαίνεται ότι δεν είχε άλλες ανάγκες ο δήμος κύριε ΠΥΛΑΡΙΝΕ??

Μετά από αυτό οι μάσκες έπεσαν κύριε Παρίση,  κύριε Κοτσιλίνη,  κύριε Γκισκίνη,  κύριε Μιχαλάτε!

Φτάνει πια η κοροϊδία και η συγκάλυψη. Θέλουμε να ξέρουμε ήταν ομόφωνη η απόφαση να φωτιστούν τα κουνάβια και να πεινούν οι άνθρωποι??

Δεν αντέχουμε άλλο.

Όπως καταλαβαίνετε σ αυτή την φάση για ευνόητους λογούς θα διατηρήσουμε την ανωνυμία μας αν χρειασθεί θα επανέλθουμε.

Πηγή: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=24339&Itemid=38

23 σχόλια:

  1. Κατα τη διαδικασία του ηλεκτροφωτισμού των Λιβαθινάτων μια κολώνα τεμαχίστικε σε τρία κομμάτια και κλάπηκε!

    Για να μας πω όμως κάτι: Αυτό δεν διαλέξαμε; Δεν δώσαμε την ψήφο μας για ένα μεροκάματο; Στα σπήλαια, και οπουδήποτε! Τί περιμέναμε; να μας εκτιμήσουν περισσότερο αυτοί που μας έταζαν και μας μοίραζαν μπάλλες από σανό; Ο Καποδίστριας πλήρωνε με "μικρά έργα" που τα κάναμε τετάρτια σωστά; Ελα που ο Καλικράτης είναι άλλο κέρατο. Εμπρός λοιπόν κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου, απαντήστε σε αυτό που σας ρωτάμε οι Σαμικοί! Επιτέλους ας αρχίσουμε να λέμε αλήθειες και να τσιγκλάμε τις πληγές μας....

    Πάραλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα φιλε Πάραλε.

    Αν και κατά βάση συμφωνώ με τις απόψεις σου σήμερα θα διαφωνήσω εν μέρει,σε ό,τι αφορά βασικά το πρωτο σκέλος του σχολίου σου.
    Μπορεί λοιπόν κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους να ψήφισαν για ένα μεροκάματο και λέω κάποιοι γιατί δεν μπορούμε να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι,αλλά το θέμα φίλε μου είναι οτι κανένας από αυτους δεν έχει πάρει αυτο το μεροκάματο.Σίγουρα είναι λανθασμενη η λογική "ψήφισε για τη θεσούλα" και είναι αυτή η λογική που μας έφερε σε αυτήν την κατάσταση που ζούμε σήμερα με τα τόσα ανοιχτά και άλυτα ζητήματα που υπαρχουν στον τόπο μας.
    Όπως μπορεί να καταλαβει κανεις είμαι ενας από αυτούς που του χρωστάνε,που όλο το καλοκαίρι πλήρωνε στην ουσία για να δουλέυει και να κερδίζει η συμμορία του Δημοτικού συμβουλίου.
    Για να το τελειώσω εδώ ,τώρα που τέλειωσε η τουριστική περίοδος και τα τσέπωσαν οι δημοτικοάρχοντες θα είναι πολύ δύσκολο να διεκδικήουμε τα δεδουλευμένα .

    Donec vestibulum

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά, αν τα δεδουλευμένα ήταν στην τσέπη μας δε θα κάναμε λόγο ούτε για συμμορία του ΔΣ (εσύ το είπες Canobis) ούτε για λανθασμένες πρακτικές. Τότε θα ήταν όλα καλά. Ακόμη και η εξώφθαλμα παράνομη λειτουργία των σπηλαίων φέτος - που το έκαναν όλοι γαργάρα αν και για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Όπως τα προηγούμενα χρόνια. Που έρεε το χρήμα άφθονο. Έτσι ακούω τουλάχιστον....

    Πάραλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ετσι είναι πατριώτες. Το στόμα ή το ταϊζεις ή το ακούς να μιλάει....

    Στόμας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν το δάκτυλο έδειχνε το φεγγάρι οι κνιτες κοίταζαν το δάκτυλο!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΟΠΙΟΣ ΚΟΡΟΕΙΔΕΒΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΟΥΣ ΟΤΑΝ ΑΛΟΙ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΕΙΝΕ ΕΚΤΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΕΤΡΕΧΑΝ ΑΠΟ ΕΔΟ ΚΑΙ ΑΠΟΕΚΕΙ ΓΙΑΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΨΥΦΟΥΣ ΤΟΡΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΕ ΓΙΑΤΙ???ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΛΑΣΤΥΜΑΝΕ ΤΙΝ ΟΡΑ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΑΝ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΤΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΑΙ ΚΑΝΝΑ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΑΙ ΚΑΝΑ ΦΟΤΥΣΜΟ ΚΑΙ ΑΦΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΕ ΚΡΥΜΑ?? ΠΟΥ ΠΥΓΕ Ο ΔΙΑΓΟΝΥΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΥΝΟΤΑΝ ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΤΙΝΑ ΠΕΡΥΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΞΕΦΤΥΛΕΣ ΚΟΙΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΑΛΛΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΧΕΙ ΓΥΡΗΣΣΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αγαπητοι απληρωτοι συμπολιτες,
    που κανετε τα παντα για μια θεση (υπογραφετε ως και εθελοντες), σκεφτηκατε εστω λιγο οτι το εργο για τα λιβαθινατα μπορει να ειχε υπογραφει και να ειχε παρει τον δρομο του απο καιρο-χρονια και να μην γινοταν να αναβληθει ?????

    Λεφτα βρισκει ο δημος και για τα χρεη που ΠΡΕΠΕΙ πληρωνει για τα δανεια που πηραμε τοσα χρονια, ΜΗΠΩΣ και για αυτα να φωναξετε ????

    Ξερετε τι σημαινει ανειλλειμενες υποχρεωσεις ?

    Μηπως ΔΕΝ ξερατε οτι δεν εχει λεφτα, οταν υπογραφατε εθελοντες η πιανατε μια θεση καπου ? (με αυτο ΔΕΝ δικαιωνω τον δημο που επρεπε να κοψει το λαιμο του να σας πληρωσει).

    Η λυση για εσας κυριοι ειναι μεσω δικαστηριου, η να κανετε καταληψη των λιμνοσπηλαιων και τα λειτουργησετε μονοι σας μεχρι να παρετε τα λεφτα σας πισω, αλλιως δεν βλεπω χρημα.

    Αλλα να στρεφεστε εναντιων ενως εργου (οποιουδηποτε γινετε) στην περιοχη σας, ειναι εντελως ανηθικο και περα για περα εγωιστικο και λαθος.

    Πως θα σας φανει αν οι πολιτες του δημου ζητησουν να προσλαμβανονται αλλοδαποι στις δουλειες που κανετε με προσχημα το μισο μεροκαματο άρα κερδος για εναν δημο που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ?
    Θελω να πω πως με παρομοιο σκεφτικο τα επιχειρηματα σας τωρα, θα στραφουν εναντιων σας αυριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά δεν ντρέπεστε ποιο έργο και ποιες αναλυμένες υποχρεώσεις? μήπως εννοείς υποχρεώσεις του Σακούλα για να κάνει ψηφοδέλτιο ο Παρίσης στον Καραβόμυλο? Αν αυτό το θεωρείς έργο πες μας ποιον εξυπηρετεί γιατί εγώ για να πάω ρεύμα στο χωράφι μου πλήρωσα ο ίδιος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι ολοι θα επρεπε να ντρεπονται.

    Αληθεια δεν ντραπηκαν ολοι οσοι υπεγραψαν εθελοντες για να διασφαλισουν μια θεσουλα εις βαρος αυτων που δεν υπεγραψαν ?
    Αληθεια που ειναι η ντροπη οταν και πολλοι(οχι ολοι) απο τους εργαζομενους κανουν "πλιατσικο" σε οτι μπορουν, με την δικαιολογια αφου κλεβουν οι επανω θα παρω και εγω οτι μπορω ?
    Αληθεια υπαρχει ντροπη οταν αντι να δουλευεις το ωραριο σου , δουλευεις το μισο επειδη ειναι δημοτικη δουλεια και η λουφα θεωρηται εργασιακο δικαιωμα ?
    Υπαρχουν πολλες ντροπες αλλα μαλλον βλεπουμε μονο οτι μας βολευει.

    ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ να ντρεπομαστε για την κοινωνια που φτιαξαμε. Αλιμονο αν γινομαστε "εναρετοι" ανθρωποι ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ το μικροσυμφερον μας το υπαγορευει.

    Και θα επαναλαβω, ΑΝ το εργο εχει ξεκινησει εδω και χρονια (οταν και οι ενλογο υπαληλλοι ετρωγαν ωραια και καλα, και δεν διαμαρτυρονταν για τιποτα), και Αν εχουν πεσει τα κονδυλια ή οτι αλλο, πρεπει δηλαδη να ματαιωθει ΤΩΡΑ απλα επειδη χτυπαει ασχημα στο ματι επειδη φτασαμε στο σημειο που φτασαμε ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ?

    Ε λοιπον απο αυριο ο δημος να μην πληρωνει καμια υποχρεωσει που εχει αν δεν βρει λεφτα να ξεπληρωσει τους εργαζομενους.
    Κανενα δανειο, ΤΙΠΟΤΕ.
    Και τι εγινε που εχουν πεσει υπογραφες αλλου, αφου οι εργαζομενοι ειχαν παρει υποσχεσεις (απο αυτους που ψηφησαν) πρεπει να τηρηθουν με πρωτεραιωτητα σωστα ?

    ΝΑΙ ρουσφετια γιναν ΠΑΜΠΟΛΛΑ δεν κοροιδευω τον εαυτο μου, κοιταξτε τριγυρω ΠΑΝΤΟΥ και θα βρειτε πολλους λογους και σοβαροτερους για να φριξετε και να καταγγελετε.

    Ομως το φως στα Λιβαθινατα ηταν αγωνας ολως των εναπομειναντων Λιβαθιναδων, και ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ αυτην την κριση.
    Ξεκινησε ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ, και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ.

    ΨΑΞΑΝΕ οι εργαζομενοι το ΠΟΤΕ αποφασιστηκε το εργο ?
    Αν ειναι τοσο σιγουροι πως ο δημος ΣΗΜΕΡΑ αποφασισε να ριξει εστω και 1 ευρω σε αυτο το εργο, να κινηθουνε δικαστηκως και ολοι θα ειναι μαζι τους, ΑΛΛΑ ΑΝ το εργο εχει υπογραφει πριν φτασουμε στο σημειο ξεφτιλας που φτασαμε, και τα κοντυλια εχουν πεσει, τοτε συγνωμη αλλα αυτο που κανουν ειναι ανηθικο,εγωιστικοτατο και περα για περα λαθος. Και εννοω το να στρεφονται εναντιων του εργου.
    Ειμαι μαζι τους στην διεκδικηση των δεδουλευμενων τους αλλα ειμαι εναντιων της ανευθυνοτητας ΑΝ αυτη υπαρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μ αρέσει ρε φίλε που καταδικάζεις τον εκβιαζόμενο και όχι τον εκβιαστή βεβαία εσύ πείρες το δωράκι σου το ρεύμα εννοώ για αυτό μιλάς έτσι. Και για να τελειώνουμε όντως το ρεύμα το είχε υποσχεθεί χρόνια ο Σακούλας με το αφεντικό του τον Βαλέτα και έτσι παρέλαβε την σκυτάλη ο Παρίσης η αίτηση όμως και η πληρωμή έγινε σ αυτή την δημοτική θητεία οποτε την χαρη η λιβαθινάδες γι αυτό το έργο σκάνδαλο την χρωστάτε στον Παρίση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. για να παει το ρευμα στην εκκλησια στα Λιβαθινατα το παλέυουν οι λιβαθιναδες δεκαετιες τωρα, δεν ειναι σημερινη αποφαση.
    Κανεις δεν χρωσταει τιποτε σε κανενα και φυσικα σε πολιτικαντιδες.
    Ειναι πολυ χρησιμο να βγει καποιος επισημος και να μιλησει για τις λεπτομεριες του εργου, και να ξεκαθαρισουν τα πραγματα.
    Αν τις μερες που ζουμε βρηκε λεφτα ο δημος να ριξει για αυτο το εργο τοτε εχουν δικιο οι εργαζομενοι, αν ομως το εργο ειχε παρει το δρομο του εδω και μερικα χρονια και καθυστερημενα υλοποιηται σημερα, καθως καμια κρατικη υπηρεσια δεν δουλευει στην ωρα της, τοτε το εργο πρεπει να συνεχιστει και καλως γινεται.

    επισημα στοιχεια ρε παιδια εχει δει κανεις ?
    για να ξερουμε για τι μιλαμε δηλαδη.
    Ας δουμε δηλαδη ημερομηνιες, και απο που προερχονται τα κονδυλια, και ποτε δοθηκαν, και μετα μιλαμε κατα του εργου.

    Ολοι ειμαστε με το μερος των απληρωτων εργαζομενων, αλλα το δικιο, δικιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το μείζον είναι η παράνομη λειτουργία των σπηλαίων με "εθελοντές" και όχι το αν πήγε ρεύμα στα Λιβαθινάτα και πως πήγε. Ας το καταλάβουμε αυτό. Αναφέρονται απειλές και εκβιασμοί, παρανομίες και ψευτοεθελοντές και εμείς ασχολούμαστε με ...κολώνες!

    Στόμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΔΗΛΑΔΗ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΑ ΛΙΒΑΘΙΝΑΤΑ Η ΟΤΙ ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΦΡΑΓΚΟ?
    ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΛΟ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΙΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΧΑΛΑΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ (ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΟΣΜΟΣ)ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΧΑΛΑΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ερωτηση:
    Το καλοκαιρι ο δημος (που δεν εχει λεφτα) εφερε μεγαλους καλλιτεχνες για συναυλίες σε αλλα μερη της κεφαλονιας (οχι σαμη).
    Εκεινα τα λεφτα ηταν ζεστο χρημα απο τα σπηλαια της σαμης (ο μονος πορος ρευστου).
    Και ρωτω τους εργαζομενους, τότε γιατι δεν κατηγγειλαν τον δημο και να εμποδισουν τις συναυλίες ? με ποια κριτηρια αποφασιζουν τις καταγγελιες τους ?
    μαζι τους ειμαστε και ας μπηκαν στην δουλεια οπως και αν μπηκαν, αλλα θα ηταν καλο να προσπαθησουμε να καταλαβουμε το σκεπτικο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όπως φαίνεται ο καννιβαλισμός άρχισε. Τώρα "εργαζόμενοι-εθελοντές" σπηλαίων κατά "Λιβαθινάδων" Αύριο;;;
    Βάλτε την χύτρα στην πλατεία και όλο και κάποιους θα βρούμε να βράσουμε και να φάμε την επόμενη φορά.

    Τώρα βέβαια, άσχετα με την παρούσα συγκυρία και διαμάχη:
    Α)αλήθεια ποιούς φωτίζουμε στα Λιβαθινάτα και από πότε θα πρέπει να ηλεκτροδοτούνται ερείπια-φαντάσματα οικισμών; Γιατί όχι τα παλιά Κουλουράτα, Βλαχάτα,Μουζακάτα κλπ...

    Β) Από πότε, με βάση τα ελληνικά που μάθαμε στο σχολείο, εθελοντής σημαίνει ότι "μετά" πληρώνομαι; Είμαστε ηλίθιοι ή τους παριστάνουμε όταν δεν μας "βγαίνει"; Πόσο μας αρέσει να κοροιδεύουμε τους εαυτούς μας; Θλίβομαι για την κατάντια μας σαν κοινωνία και σαν άτομα. Σέβομαι την πόρνη αλλά δεν μπορώ να αποδεχτώ αυτον που εκπορνεύεται παριστάνοντας τον/την παρθένο/α, βάζοντας την υπογραφή του όπου "του λένε". Μην ξεχνάμε ότι το τανγκό της διαπλοκής και της πολιτικής πελατείας θέλει δύο για να το χορέψουν. Ας μην παριστάνουμε τους άμωμους σε μια κοινωνία που έχει εκχωρήσει εδώ και χρόνια τις οπές της σε τρίτους.

    Και τέλος ΔΗΜΑΡΧΕ βρες τα λεφτά να τελειώνουμε για φέτος και από του χρόνου ΑΣΕΠ για να ξεβρωμίσουμε.

    ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ 2004

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΡΩΤΗΣΗ:
    ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ? ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ?ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εθελοντη 2004

    τα παλιά βλαχατα εχουν ρευμα απο χρονια.Δεν πηγες ποτε σε καποιο χορο εκει ?
    Οσο για μουζακατα δεν ειμαι σιγουρος αν με τα αγαλματα και τις εορτες πηγε και ρευμα (οποιος ξερει ας ενημερωσει).
    τα παλια κουλουρατα υπαρχουν εστω και σαν οικισμος ερειπιων ? αν ναι και υπαρχει καποιος δρομος τοτε ας παει και εκει.

    Κανεις δεν μιλαει απλα τοπικιστικα..

    Δεν θα φωτισουν τα ερειπια στα Λιβαθινατα, αυτο που ζηταει απο δεκαετιες ο κοσμος εκει, ηταν να παει το ρευμα στην εκκλησια που τα τελευταια χρονια λειτουργει στις τοπικες εορτες.
    Επισης να σου θυμισω πως ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ που χρησιμοποιηται εως και απο φορτηγα (με κινδυνο να πεσει σε διαφορα σημεια).Ο δρομος μειωνει την αποσταση καραβομυλος-πουλατα (με τις οποιες προεκτασεις) αρκετα, και πολλοι συνχωριανοι μας τον χρησιμοποιουν.

    Μην παραξηγουμαστε λοιπον, ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝ οι λιβαθιναδες λαμπες στο χωριο,
    ΖΗΤΗΣΑΝ (απο δεκαετιες) να παει το ρευμα για τις οποιες αναγκες τις εκκλησιας.

    Ναι καταλαβαινω πως Αν παει το ρευμα, μετα θα μπορουν να ωφεληθουν και οι λιβαθιναδες που ομως για να γινει αυτο θα πρεπει να ριξουν χρημα και χτισουν κατι εκει,και φυσικα να ζησουν εκει, κατι πολυ δυσκολο εως αδυνατο τους καιρους που ζουμε.
    Αν τωρα 1-2 στανες παρουν ρευμα χαλαλι τους. Αν αυτο το θεωρουμε "σκανδαλωδες ωφελος" ε τοτε τι να πω ?

    Το σιγουρο ειναι πως το ρευμα ΔΕΝ ΠΑΕΙ για 1-2 στανες, και ουτε οι λιβαθιναδες ζητησαν λαμπιονια και φωταψιες στο ερειπωμενο χωριο τους, 10-20 κωλονες της ΔΕΗ ζητουν(απο δεκαετιες) να παει το ρευμα. Αν τωρα η ΔΕΗ αποφασισε να βαλει τις παλιες μικρες λαμπες στις κολωνες, κατα το μηκος της διαδρομης απο καραβομυλο εως λιβαθινατα, και να φωτισει μερικως τον δρομο, αυτο ειναι αλλουνου αποφαση και νομιζω εξυπηρετει τους περαστικους οπως σε παρα πολλους δρομους.

    Οσο για το αλλο, ειμαστε ΠΑΝΤΑ με τους εργαζομενους, γιατι ο δημος αφηνοντας τους να δουλευουν εθελοντικα τους εκμεταλευτηκε αισχρα.
    Και ναι μπορει να ηταν περα για περα λαθος στον τροπο που κυνηγησαν-πηραν μια δουλειά ΑΛΛΑ το κρατος ΩΦΕΙΛΕ να τους απομακρυνει εξαρχης ή να τους πληρωσει. Λαθος οι εργαζομενοι, αλλα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ το κρατος-ΔΗΜΟΣ.
    Αλλα επρεπε πχ οι εργαζομενοι να πανε τον αυγουστο στο ληξουρι και να εμποδισουν την συναυλια του μητροπανου κτλπ, και οχι να προσπαθουν να ματαιωσουν ενα εργο στον ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ, εστω και αν ειναι ελλαχιστης σημασιας.

    Επισης οι εργαζομενοι ειναι λαθος που ξεχωριζουν τον εαυτο τους απο τους εργαζομενους της υπολοιπης κεφαλονιας. ΓΙΑΤΙ κυριες και κυριοι ? Οι αλλοι εργαζομενοι δεν εχουν ψυχη ή πληρωνοντε ?
    συνεννοηθητε με ΟΛΟΥΣ τους δημοτικους εργαζομενους κεφαλονιας, και ΜΑΖΙ κυνηγηστε τον δημαρχο να σας πληρωσει.
    Τι παει να πει δημοτικη εννοτητα σαμης ???
    Μονο ο εαυτουλης μας δηλαδη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επειδη πολλα λεγονται και τα περισσοτερα απο αυτα δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα ας βαλουμε λιγο τα πραγματα στη θεση τους.

    Πρωτα απ'ολα κανενας εργαζομενος δεν δουλεψε παρανομα εκτος απο δυο "μεγαλοκυριες" οι οποιες ηταν και δημοτικοι συμβουλοι αλλα δουλευαν και στα σπηλαια.
    Κανενας εργαζομενος δεν εχει παρει ΕΝΑ φραγκο και οι μονες υποσχεσεις που πεσανε ειχαν να κανουν με την υπογραφη των συμβασεων απο εβδομαδα σε εβδομαδα ξεκινοντας απο τον Απριλιο και καταληγοντας να υπογραφουν τον Αυγουστο δυμηνες συμβασεις.Τωρα αν καποιος γνωριζει κατι για περιεργα ανταλαγματα και υποπτες καταστασεις κακως που δεν το εχει καταγγειλει και καλα θα ειναι να το κανει αμεσα.
    Κανενας εργαζομενος δεν προσπαθησε να ματαιωσει ή να εμποδισει καποιο εργο.
    Εγιναν πολλες προσπαθειες για συνεννοηση με τους εργαζομενους και των αλλων περιοχων,υπηρξε ομως ενα πολυ μεγαλο εμποδιο που δε μπορεσαμε να ξεπερασουμε,με μεγαλη μεριδα των εργαζομενων εγιναν στη διαρκεια της τουριστικης περιοδου κολληταρια με τους υπευθηνους και ηταν αυτοι οι οποιοι εμποδισαν να γινουν οι σωστες κινησεις στο χρονο που επρεπε.
    Εδω λοιπον εγινε και το μεγαλο λαθος και χαθηκε το παιχνιδι απο τη μερια των εργαζομενων.
    Δε χρειαζεται να συνεχισω ...ετσι κι αλλιως πολυ αχαρο να συζητας και να διαφωνεις με μια οθονη.

    ΥΓ:Στα Μουζακατα δεν εχει παει ρευμα.Και ο,τι εργο εχει γινει εκει ειναι κυριως απο δωρεες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε λιβαθίνη θα μας τρελάνεις αρχικά να σου πω ότι ούτε τα παλιά βλαχάτα έχουν ρεύμα. Απορίας άξιο όμως είναι τι χρειάζεστε η εκκλησιά το ρεύμα για μια φορά το χρόνο που λειτουργεί, δεν νομίζω η Παναγιά να είχε απαίτηση σε μια εποχή που ο κόσμος δυστυχή τα μεγαλεία , αλώστε τον χριστό τον έκανε στον στάβλο. Και για να σοβαρευτούμε ξέρεις καλά ότι το έργο είναι σκάνδαλο την στιγμή που για να πάει ένα παιδάκι στον παιδικό σταθμό ο δήμος ζητάει 1100 ευρώ προκαταβολικά για τροφεία επειδή λέει δεν υπάρχουν χρήματα. Πες μου λοιπόν ποια είναι μεγαλύτερη ανάγκη να πάει το παιδί μιας εργαζομένης μητέρας σχολείο η να φωτίσουμε δίνοντας 55000 χιλ. ευρω τα χωράφια των ψηφοφόρων του Σακουλα . Γιατί όπως καλά γνωρίζεις τα περί Παναγιάς είναι άλλοθι μια που απ ότι ξέρω δεν είσαστε και πολλοί θεοσεβούμενοι αφού καταπατήσατε μέχρι και το προαύλιο της εκκλησιάς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αληθεύει ότι
    α. κάποιοι απο τους εθελοντές έχουν πληρωθεί άλλοι έναν και άλλοι δύο μήνες;

    β. Συμβασιούχοι του ΑΣΕΠ που δούλεψαν το 2010 είναι ακόμη απλήρωτοι;

    Για να ξέρουμε τι μας γίνεται....

    Στόμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα μονα λεφτα που εχουν παρει οι υπαλληλοι ειναι για τους μηνες Αυγουστος,Σεπτεμβριος δηλ. για τους δυο μηνες της συμβασης.Οποτε μενουν οι αλλοι τεσσερις(Απριλιος,Μαιος,Ιουνιος,Ιουλιος).

    Απ'οσο ξερω οι συμβασιουχοι του ΑΣΕΠ του 2010 εχουν πληρωθει.
    Δεν ξερω τι γινεται με αυτους που μπηκαν απο την πισω πορτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να ζητησω συγνωμη (εστω και αν κουβεντιαζουμε ανωνυμα), καθως ειπα λανθασμενα πως τα παλια βλαχατα εχουνε ρευμα. Μου ειχε μεινει αυτη η εντυπωση, αλλα εμαθα ρωτοντας πως το ρευμα στο χορο ηταν απο γεννητρια.

    Το καλο με την ζωντανη κουβεντα(εστω και μπροστα σε μια οθονη) ειναι πως μπορουμε να διορθωνομαστε.

    Απο εκει και επειτα, απαντωντας στον φιλο που με διορθωσε, πως τα διλληματα που εθεσε ειναι λαθος.
    Ναι αν το δουμε ετσι ΑΠΛΟΙΚΑ τοτε θα συμφωνησω μαζι σου, οτι ειναι μεγαλύτερη ανάγκη να πάει το παιδί μιας ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ μητέρας στον ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ, ΑΛΛΑ γιατι να τα θεσουμε αυτα τα δυο αντιμετωπα ? Πως εισαι τοσο σιγουρος πως τα λεφτα αυτα ηταν στο ταμειο του δημου και θα μπορουσαν να πανε εκει που λες ? Γιάυτο πρεπει να περιμενουμε επισημη ενημερωση πανω στο θεμα.Καθως αν το κονδυλι ειχε παει στην δεη απο καιρο, η προηλθε απο καποιο προγραμμα (πχ κοινοτικο) και εκταμιευτηκε για αναπτυξιακους λους, τοτε πολυ καλως εκανε ο δημος και το ετρεξε.

    Επισης

    Και γιατι να μην θεσουμε το διλλημα αλλιως ? και να αναρωτηθουμε ΑΝ υπαρχουν καποια λεφτα, ποια ειναι η μεγαλύτερη ανάγκη, να πάει το παιδί μιας εργαζομένης μητέρας παιδικο σταθμο Ή να δημιουργησει ο δημος 8-10 θεσεις εργασιας ????

    Ειμαστε λαθος λοιπον καθως μπορουμε παντα να βρισκουμε διλληματα που θα ειναι σοβαροτερα και θα αναιρουν τα προηγουμενα...

    Επισης επειδη μιλας για σκανδαλο, να σου θυμισω πως ο παιδικος σταθμος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ.
    ΝΑΙ ειναι αναγκαιος και πρεπει να υπαρχει, αλλα σε ρωτω, τι ποσοστο των παιδειων εκει ηταν ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ γυναικων ??? Γιατι οι περισσοτερες μαμαδες πηγαιναν τα παιδια εκει επειδη θεωρηται "καλο" για το παιδι και "trendy" για εκεινες. ΝΑΙ ή ΟΧΙ ?
    Οι εργαζομενες μαμαδες που για αυτες φτιαχτηκαν οι σταθμοι, ειναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ. Οποτε ειναι ή οχι σκανδαλο να πληρωνει ο δημος "ντανταδες" ?
    Πες μου εσυ που τα λες χυμα, τσουβαλατα, ειλικρινα και αντικειμενικα και διαβαζεις και βουλωμενο γραμμα...

    Επισης στα περι εκκλησιας, να σου πω, πως μπορει εγω και εσυ να ειμαστε ΑΘΕΟΙ (σεβαστο και αυτο) αλλα υπαρχουν και υπηρχαν ανθρωποι που ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ, και εγω σεβομαι την πιστη του καθενος.
    Αν ηταν στο χερι μου θα εξαφανιζα απο προσωπου γης καθε ειδος εκκλησιας, αλλα οσο ζω θα σεβομαι την θρησκεια και το θρησκευτικο συναισθημα και του τελευταιου ανθρωπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.