Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Ημερίδα: Σάμη - ένα Ανοιχτό Μουσείο








5 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία στην πρωτοβουλία αυτή του δήμου και του τοπικού συμβουλίου. Ελπίζω να έχει συνέχεια, αλλά επιτρέψτε να σχολιάσω αφενός ότι αν και είναι ημερίδα αρχίζει στις 7 το απόγευμα (!!) αφετέρου ότι δεν παρουσιάζεται το θέμα των ομιλιών, ούτε και ο σκοπός της ημερίδας. Που θα οδηγήσει; Ποιό είναι το επόμενο βήμα, για παράδειγμα, προς την ολοκλήρωση του μουσείου; υπάρχει στους σχεδιασμούς;

    Για την ώρα, η Σάμη δεν είναι μόνο ανοιχτό μουσείο (μνημεία και αρχαιότητες εκτεθειμένα και καθόλου προβεβλημένα) αλλά και κλειδωμένο μουσείο (εκθέματα σε αποθήκες) και "χωμένο μουσείο" (θαμμένα ψηφιδωτά κάτω από την άσφαλτο).

    Οι πικρίες που διατυπώνω δεν μειώνουν την αξία της πρωτοβουλίας. Αρκεί να υπάρχει σχέδιο και συνέχεια!

    Πάραλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι, θετικότατο βήμα. Θα μπορούσε όμως η ημερίδα να γίνει στη Σάμη. Επειδή στη Σάμη χρειαζόμαστε και ένα κλειστό Μουσείο. Που σίγουρα τα εκθέματα που ανήκουν στη Σάμη και είναι στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Αργοστολίου, αλλά και αλλού, πρέπει να επανέλθουν στον τόπο τους. Για να επανηθευθεί και το ρηθέν του Δημάρχου, ότι, δηλαδή, θέλει να ενώσει ουσιαστικά τις τέσσερις πόλεις.

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν μπορούσαν οι Αργοστολιώτες θα μετακόμιζαν τη Δρογκαράτη και τη Μελισσάνη στον Κούταβο. Να δείτε που αν δεν προσέξουμε, κάποια στιγμή με προσχήματα οικονομικής κρίσης και περικοπών θα τεθεί ζήτημα και τα υπόλοιπα αρχαία απο τη Σάμη που είναι κλειδωμένα να πάνε στο μουσείο στο Αργοστόλι. Τέτοιες εκδηλώσεις που αφορούν μάλιστα ανοικτά μουσεία ενός τόπου πρέπει να γίνονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στον τόπο τους και οι ομιλητές να είναι γνώστες 100% των πραγμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπράβο, μπράβο. Από τότε που εκλεχτήκατε κύριοι, βάσει της ατόπου απαγωγής… και μη έχοντας άλλες εκδηλώσεις εις το ενεργητικό σας (… πέραν του θεατρικού και της φιλαρμονικής που ήρθατε να διαλύσετε.) Αποφασίσατε να ασχοληθείτε για την Σάμη εις τα «ξένα μέρη» δίχως Σαμικούς ! Με ταπεινότητα θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις ! Να βάλλεται λεωφορεία λοιπόν, να μεταφέρουν αφιλοκερδώς εμάς τους κακότυχους του λιμανιού! Να γνωρίσετε εσείς οι ίδιοι, εντόπιοι και άλλοι που «προεδρεύετε» την ιστορία και τον πλούτο ετούτης της επαρχίας! Αν δεν έχετε φαντασία, πλούτο ψυχής, αγάπη για τον τόπο, θέληση, η διαθέσιμο χρήμα… αν αισθάνεστε ανενεργοί, η δεν γνωρίζεται δεν ξέρεται δεν μπορείτε … ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ! Εγώ προσωπικά δεν θέλω να φύγετε και να έρθουν «άλλοι». Θέλω να δείτε με σοβαρότητα το πέρασμά σας απ’ το λειτούργημά σας
    και να διαφυλάξετε το κύρος και το όνομά σας στην καταγραφή της ιστορίας !
    ΔΕΝ ΘΑ ΗΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!!!
    Το εγγόνι του Κοντραστάρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαίρομαι για τις θετικότατες και χιουμοριστικές πλην σοβαρές και οξυδερκείς παρατηρήσεις του Πάραλου, του Ανώνυμου και του Τζόρτζινα.
    Είναι πάντως απορίας άξιο γιατί η ημερίδα δε γίνεται στη Σάμη. Σίγουρα θα υπάρχουν επιχειρήματα (π.χ. μεγάλη αίθουσα, πoλύς κόσμος, ΜΜΕ, καλύτερη διαφήμιση κλπ.) Έωλα επιχειρήματα, κοινώς μπαρμπούτσαλα,δηλαδή.
    Μιας, λοιπόν και οι διοργανωτές δεν το ... σκέφτηκαν τουλάχιστον ας επαναληφθεί η ημερίδα κάποια άλλη μέρα στη Σάμη. Που δε θα επαναληφθεί, βέβαια!

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.