Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάμης για την Φιλαρμονική "Θέμος Αμούργης"

ΣΑΜΗ 24/04/2011

ΑΠΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΜΗΣ "Ο ΑΙΓΙΑΛΟΣ"

ΠΡΟΣ
1) Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρο Παρίση
2) Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκο Ανουσάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1) Πρόεδρο και Μέλη Συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Σάμης
2) Επικεφαλής Συνδυασμών Δ.Σ. Κεφαλληνίας

ΘΕΜΑ: Χρηματοδότηση και Υποστήριξη της Φιλαρμονικής Σάμης "ΘΕΜΟΣ ΑΜΟΥΡΓΗΣ"

Αξιότιμοι κύριοι, η μικρή μας κοινωνία είναι πλήρης αγανάκτησης και οργής με τους αρμόδιους της Δημοτικής Αρχής Σάμης και Πυλάρου, προσβάλλοντάς την τρεις φορές τους τελευταίους μήνες, αδικαιολόγητα, με αιχμή τη Φιλαρμονική Σάμης "ΘΕΜΟΣ ΑΜΟΥΡΓΗΣ" .

Η Φιλαρμονική Σάμης "ΘΕΜΟΣ ΑΜΟΥΡΓΗΣ" δημιουργήθηκε το 1999 ως μία ανάγκη έκφρασης της πόλης και δημιουργικής διεξόδου των κατοίκων, με ιδιαίτερη αγάπη και σχεδιασμό, από τον πρώην Δήμο Σάμης. Έκτοτε συμβάλλει καθημερινά στην πνευματική καλλιέργεια των νέων της περιοχής αλλά και στην πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου, μεταφέροντας τον πολιτισμό στην ζώσα καθημερινότητα.

Αποτελείται κυρίως από 50 νέους μουσικούς, μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου. Μαέστρος της Φιλαρμονικής είναι ο Γεράσιμος Γεωργόπουλος και απασχολεί 2 δασκάλους.

Από το 2001 μέχρι το 2010 η μπάντα συμμετείχε ανελλιπώς σε όλες τις πολιτιστικές, κοινωνικές, θρησκευτικές εκδηλώσεις, όπου χρειαζόταν, στον πρώην Δήμο Σάμης και στην υπόλοιπη Κεφαλονιά.

Μετά την εφαρμογή του "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" σε βάρος της τοπικής κοινωνίας και για λόγους που δεν σχετίζονται με ζητήματα χρηματοδότησης ή μισθοδοσίας, αλλά οφείλονται στην έλλειψη συνεργασίας και συντονισμού εκ μέρους της νέας Δημοτικής Αρχής, η Φιλαρμονική των Σαμικών δεν είχε συμμετοχή στον αγιασμό των υδάτων (Θεοφάνεια) στο μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού μας, γιατί έπρεπε να βρίσκεται και στην Αγία Ευφημία, (με αποτέλεσμα να μην παρευρεθεί πουθενά, γιατί την ώρα του αγιασμού των υδάτων ήταν στα μέσα της διαδρομής Σάμης-Πυλάρου).

Την 25η Μαρτίου συμμετείχε στις παρελάσεις Αγίας Ευφημίας και Σάμης με αποτέλεσμα, πέραν της ταλαιπωρίας, να καθυστερήσει η παρέλαση τεσσάρων σχολείων (νηπιαγωγείο, δημοτικό γυμνάσιο, λύκειο) στη Σάμη.

Στην περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή ο Δήμος Κεφαλονιάς είχε μισθώσει ιδιωτικό λεωφορείο για να μεταφέρει την Φιλαρμονική από το κτήριο της στον Καραβόμυλο στην εκκλησία της Σάμης. Το λεωφορείο ανέμενε μέχρι τις 23:30 για να μεταφέρει την Φιλαρμονική από την εκκλησία στον Καραβόμυλο. Εν τω μεταξύ, τις 21:30 άλλο λεωφορείο (ιδιοκτησίας του Δήμου) προσήλθε έξω από τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Σάμης (ενώ το πρώτο ανέμενε σταματημένο λίγα μέτρα μακρύτερα) και η Φιλαρμονική επιβιβάστηκε σε αυτό, με σκοπό να παρευρεθεί στην περιφορά του Επιταφίου στην Αγία Ευφημία. Συνεπώς δεν παρευρέθη στην περιφορά στη Σάμη. Πρέπει να τονιστεί ότι όσοι ζουν και εκκλησιάζονται στη Σάμη γνωρίζουν ότι ανέκαθεν η περιφορά του Επιταφίου γίνεται περί τις 21:30.

Ο μαέστρος, τα παιδιά της Φιλαρμονικής, οι ιερείς, οι ψάλτες, οι εκκλησιαζόμενοι, ουδεμία ευθύνη φέρουν και ούτε μπορούν να αποτελούν πρόσχημα για την, άνευ προηγουμένου, έλλειψη συντονισμού της Δημοτικής Αρχής.

Ορθό και επιβεβλημένο είναι η Φιλαρμονική "ΘΕΜΟΣ ΑΜΟΥΡΓΗΣ" με την παρουσία της να τιμά μία τόσο σημαντική ημέρα της χριστιανοσύνης, αρκεί η συμμετοχή της σε μία μόνο περιφορά του Επιταφίου ως απόδειξη του σεβασμού αυτού για να αποφεύγονται τέτοια προβλήματα. Σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε και οι άλλες δημοτικές φιλαρμονικές του νησιού να παρευρίσκονται την ίδια μέρα και ώρα σε δύο ή περισσότερες περιφορές ή άλλες εκδηλώσεις.

Εμείς δεν αναμοχλεύουμε το ζήτημα της διάλυσης της Φιλαρμονικής Πυλάρου. Δεν ζητάμε διευκρινήσεις ποιος μίσθωσε το λεωφορείο και ποιος έδωσε έγγραφη εντολή ταυτόχρονα στο δημοτικό λεωφορείο να έρθει να πάρει τη Φιλαρμονική από τη Σάμη.

Κατανοούμε πλήρως τις δυσχέρειες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η νέα Δημοτική Αρχή καθώς και το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

Οι δυσκολίες αυτές όμως δεν πρέπει να οδηγούν σε έλλειψη συντονισμού, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καταστάσεις, που προδίδουν έλλειψη σεβασμού στους συμπολίτες μας και σε όλους του παριστάμενους.

Μετά από αυτά απαιτούμε:

  1. Την υποστήριξη της Φιλαρμονικής ¨ΘΕΜΟΣ ΑΜΟΥΡΓΗΣ¨ και την συμπαράστασή σας.
  2. Να παραμείνει στη Σάμη και στο κτίριο που στεγάζεται στον Καραβόμυλο.
  3. Να σταματήσουν οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις που εμποδίζουν το έργο και την λειτουργία της.
  4. Την απρόσκοπτη συμμετοχή της Φιλαρμονικής μας στις εορταστικές εκδηλώσεις και στις επετείους στη Σάμη και τα χωριά της κατά προτεραιότητα.
  5. Την χρηματοδότησή της για την άμεση εξόφληση των δασκάλων και την κάλυψη των λειτουργικών της αναγκών.
  6. Να τεθεί ως θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μετά τιμής,
για το Δ.Σ.

ο Πρόεδρος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ

ο Γραμματέας
ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

2 σχόλια:

  1. Ο πρόεδρος και ο γραμματέας του συλλόγου ήταν χρόνια σύμβουλοι του Δήμου.Τους φταίει ο Παρίσης που δεν υπάρχει μόνιμος μουσικός η που είναι απλήρωτοι η που δεν έχουν στολές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου πολλά λάθη αναγνωρίζονται. θυμόμαστε ότι χρωστάμε στους δασκάλους, ότι η φιλαρμόνική έχει λειτουργικές ανάγκες, και και και. Καλά τόσα χρόνια που λειτουργεί η Φιλαρμονική δεν μπορούσε να έχει υπερκαυφθεί το κόστος λειτουργίας της από τα έσοδα του δήμου; ναι ρε παιδιά για τα σπήλαια και το λιμενικό ταμείο λέω. Λεφτά υπήρχαν! Περιμένουμε απάντηση από το ΔΣ του Συλλόγου - πρώην δημοτικούς συμβούλους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.