Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακήσιων Πειραιά: 147 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακήσιων Πειραιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

147 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά τίμησε τη μεγάλη ιστορική επέτειο το απόγευμα της Κυριακής 29-5-2011 στο Πολιτιστικό μας Κέντρο στον Πειραιά, σε μια γιορτή λιτή, μεστή περιεχομένου για τους Ριζοσπάστες- πρωταγωνιστές της νεώτερης Επτανησιακής Ιστορίας.

Για το νόημα της ημέρας και το διαχρονικό μήνυμα του Ριζοσπαστισμού μίλησε ο κ. Διονύσης Κουγιανός, πολιτικός μηχανικός και πρώην πρόεδρος της Αδελφότητας. Αναφέρθηκε στα χρόνια της Ενετοκρατίας, στην περίοδο της Γαλλικής κυριαρχίας, στην Αγγλοκρατία και τις επιπτώσεις της Προστασίας στην οικονομική και κοινωνική ζωή του Επτανησιακού λαού που υπέφερε, διώχθηκε και βασανίστηκε από τους κατακτητές.

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Βαγγέλης Σπαθής στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με το κλείσιμο κάποιων Τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων και την ανάγκη να παραμείνουν και να αναβαθμιστούν. Παράλληλα τόνισε την προσπάθεια της Αδελφότητας να τονωθεί ο τουρισμός προς τα νησιά μας με την «καμπάνια»: ΠΑΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ & ΙΘΑΚΗ! Κλείνοντας, ευχαρίστησε τους Κεφαλονίτες, Θιακούς και φίλους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Χαιρετισμό απηύθηνε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικαίας κ.κ. Αλέξιος.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν τα πολιτιστικά τμήματα της Αδελφότητας, η παιδική μαντολινάτα με δασκάλα την κ. Ματούλα Φιοράτου, το τμήμα κιθάρας με δάσκαλο τον κ. Αλέκο Ζέρβα και μέρος του μικρού χορευτικού με δάσκαλο τον κ. Διονύση Μπάλλα. Η μουσική συντροφιά από τη χορωδία της Αδελφότητας με υπεύθυνο τον κ. Ηλία Αλυσανδράτο έκλεισε την εκδήλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν ο συμπατριώτης μας Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικαίας κ.κ. Αλέξιος, ο παπα-Βασίλης εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πειραιώς, ο βουλευτής Πειραιά κ. Δημήτρης Καρύδης, ο κ. Βαγγέλης Κεκκάτος Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κεφαλονιάς, ο κ. Διονύσης Λευκαδίτης τ. Νομάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης, η πολιτευτής κ. Σοφία Λουκέρη, η κ. Λίλη Ματσούκη Γ.Γ. του Συλλόγου «Φίλοι των Επτανήσων» Χαλανδρίου, ο κ. Ανδρέας Λέκκας αντιπρόεδρος της Ένωσης Απανταχού Παξίων, ο κ. Ζαχαρίας Πατρίκιος πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών, ο κ. Γιώργος Κωνσταντάτος πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης & Ν.Π., η κ. Κατερίνα Καλού και ο κ. Σπύρος Ματιάτος πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα της Κεφαλληνιακής Ένωσης Χαλανδρίου, η κ. Αντιγόνη Δαμουλιάνου πρόεδρος της Ένωσης Κεφαλλονιτών Καλλιθέας, ο κ. Γεράσιμος Μαρκαντωνάτος πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλήνων Παλαιού Φαλήρου «Ανδρέας Λασκαράτος», ο κ. Παναγής Λυκούδης πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΥΓΕΡΟΣ», η κ. Σταθούλα Μουστάκη πρόεδρος της Ένωσης Πυλαρέων, ο κ. Ηλίας Γαλιατσάτος πρόεδρος των Καμιναράδων, η κ. Ελένη Κουλουμπαρίτση πρόεδρος του Συλλόγου «Αστερίς» Ερύσσου, η κ. Σταυρούλα Φλωράτου από το Σύλλογο Σαμικών, ο κ. Νίκος Γιαννόπουλος δημοσιογράφος της Ε.Ρ.Τ, ο κ. Παύλος Παπαδάτος επικοινωνιολόγος και εκδότης, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Ερνέστος Τζανάτος, η λογοτέχνης κ. Ρίτα Τσιντίλη-Βλησμά, ο ζωγράφος κ. Κώστας Ευαγγελάτος....

Μήνυμα έστειλε η Υπουργός κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Σπύρος Μοσχόπουλος και ο κ. Σωτήρης Κουρής Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Νωρίτερα επισκέφθηκε τα γραφεία μας και χαιρέτησε για την επέτειο της Ενώσεως 21ης Μαΐου 1864 ο Υπουργός Θ.Υ.Ν.ΑΛ. κ. Γιάννης Διαμαντίδης.

Πειραιάς, 30/5/2011











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.