Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Τάσος Καβαλλιεράτος - Ανοιχτή Επιστολή

Λάβαμε στο email μας και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανοιχτή επιστολή του κ.Τάσου Καβαλλιεράτου σχετικά με μια ακόμα θανάτωση ζώου στην περιοχή μας.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ: 
κ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ, 
κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, 
κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, 
κ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, 
κ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, 
κ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΜΗΣ.




Ο σκύλος της φωτογραφίας, έχασε χτες απόγευμα Κυριακής τη ζωή του, από φόλα στην Σάμη.
Συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης του τον είχε μαζί του, όταν πήγε για καφέ στο πλέον πολυσύχναστο καλοκαιρινό μέρος της Σάμης, που το επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες.

Αγαπητοί Κύριοι: το έγκλημα που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια στην περιοχή μας ( η θανάτωση οικόσιτων ζώων με φόλες ) συνεχίζεται, χωρίς ουσιαστικά να ιδρώνει κανενός αρμοδίου το αυτί!
Επειδή θεωρούμε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, ότι προσβάλλει βάναυσα την περιοχή μας και τον πολιτισμό της, ότι δεν ζούμε σε περιοχή κανιβάλων, σας κάνουμε γνωστές τις ενέργειες που θα προβούμε, από δω και στο εξής:

α) Θα ενημερώσουμε, όλες τις ελληνικές και ξένες φιλοζωικές οργανώσεις,
β) Όλα τα μεγάλα ελληνικά και διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία,
γ) τα ελληνικά υπουργεία Πολιτισμού και Προστασίας του Πολίτη, και,
δ) θα τυπώσουμε αφίσες δίγλωσσες ( ελληνικά, αγγλικά ), τις οποίες και θα αναρτήσουμε, σε κεντρικά σημεία της Σάμης και του Καραβομύλου.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Τάσος Καβαλλιεράτος.

Ρουπάκι: Ένα πρώτο σχόλιο από εμάς: Η κατάσταση στην περιοχή μας με τις θανατώσεις ζώων (αδέσποτων και μη) μόνο να σοκάρει και να εξαγριώσει μπορεί οποιονδήποτε υγειώς σκεπτόμενο άνθρωπο. Υπάρχει και άλλος τρόπος να ελέγξουμε τα αδέσποτα...αν μας ενοχλούν.  Εξάλλου τα αδέσποτα μπορεί να είναι ένα ζήτημα, εδώ όμως έχουμε αρχίσει να μιλάμε ότι μας ενοχλεί ό,τι ζωντανό κινείται!


Στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια ενημέρωσης και δημοσιοποίησης του θέματος και θα βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Καλούμε τους συμπολίτες μας να στέλνουν μηνύματα και να μας ενημερώνουν για όποιο περιστατικό πέφτει στην αντίληψη τους. 


Επιπρόσθετα, να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η θανάτωση ζώου αποτελεί ποινικό αδίκημα και διώκεται από το νόμο. Ας αρχίσουμε να καταγγέλουμε τέτοιες πράξεις και να ενοχλούμε και να πιέζουμε τις αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό των υπευθύνων και την παραδειγματική τιμωρία τους. 


Εκτός αν ξεκίνησε η μετάβαση της κοινωνίας της Σάμης σε κοινωνία αυτοδικίας (ό,τι με ενοχλεί το ξεφορτώνομαι). Σε μια τέτοια περίπτωση η μετάβαση δεν θα περιοριστεί μόνο στα ζώα...

2 σχόλια:

  1. Στα δίποδα "ζώα" που μας κυβερνούν πότε θα ρίξουμε φόλα να γλυτώσουμε...? Συγχαρητήρια Τάσσο!!! Να το πάτε όσο πέρα χρειαστεί μέχρι να σταματήσει αυτή η κτινωδία!!! Κι εγώ μαζί σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μετα τις φολες,την δολοφονια της Ζωης του Μανιφικο εχουμε και νεο περιστατικο http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=26806&Itemid=38
    ο υπανθρωπος αυτος επειδη και τα 2 περιστατικα εγιναν στην περιοχη γυρω απο την παιδικη χαρα και το Μανιφικο(εκει τριγυρναγαν ολα αυτα τα σκυλια) μαλλον ειναι ο ιδιος.αν καποιος εχει δει κατι ας το αναφερει να εχει αναλογη περιποιηση το κτηνος αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.