Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Νέα Εποχή για την Κεφαλονιά: Δελτίο Τύπου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΠΑΡΙΣΗ

Εντυπωσιάζει πράγματι η ταχύτητα αντίδρασης του γραφείου τύπου του κ. Δημάρχου στις ανακοινώσεις της δημοτικής μας παράταξης. Μακάρι να ίσχυαν τα ίδια στην επίλυση των προβλημάτων της Κεφαλονιάς.

Νομίζουμε ότι δεν έχει αντιληφθεί ακόμη ο κ. Δήμαρχος ποιος είναι ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που επέλεξε να υπηρετήσει ο κ. Δήμαρχος, σχεδιάζει, προγραμματίζει, οργανώνει και υπηρετεί τον πολίτη. Έχει μακρά ιστορία και δεν ταιριάζουν οι θρήνοι, οι αφορισμοί, οι γενικεύσεις και οι νοοτροπίες Λουδοβίκου.

Είναι καιρός να μας ενημερώσει ο κ. Δήμαρχος για τον προγραμματισμό του σε ζητήματα:

  • Πολιτισμού
  • Τουρισμού
  • Κοινωνικής Πολιτικής
  • Χωροταξικής και Πολεοδομικής οργάνωσης
  • Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και άλλων πολλών

Μέχρι σήμερα βλέπουμε το «ΕΓΩ» να κυριαρχεί, βλέπουμε διάφορα κέντρα εξουσίας, βλέπουμε επικίνδυνους συγκεντρωτισμούς και προσπάθεια αναγόρευσης σε τιμητή και ηγεμόνα επί πάσης αρχής και εξουσίας στην Κεφαλονιά.

Αν είναι ο κ. Δήμαρχος ευχαριστημένος από τη λειτουργία του Δήμου και της Δημοτικής του παράταξης ας συνεχίσει με τον τρόπο αυτό.

Εμείς δεν θα τον ακολουθούμε.

Από όλη την Κεφαλονιά έρχονται μηνύματα ανησυχίας και προβλήματα μικρά και μεγάλα που απαιτούν σοβαρή αντιμετώπιση. Και αυτά δε λύνονται με επικοινωνιακά μέσα ούτε μονάχα με λόγια.

Όσο για τις «αρπαχτές», τις «ανομίες» και άλλα πολλά που αναφέρει, (εντός εισαγωγικών), ότι έκαναν οι πρώην «κακές» Δημοτικές Αρχές, οφείλει να δώσει στοιχεία, διαφορετικά δεν πείθει.

Τονίζουμε και πάλι την ανάγκη ιεράρχησης των ζητημάτων, παράθεσης επιχειρημάτων και πολιτισμένου διαλόγου. Αποτελεί πολυτέλεια, στη σημερινή γενικευμένη κρίση, στο νέο τοπίο της Αυτοδιοίκησης, να διεκδικεί κάποιος το αλάθητο και να εξαντλείτε στις παρελθοντολογίες.

Η Δημοτική μας Παράταξη θα ασκεί αυστηρή κριτική στα δρώμενα του δήμου αλλά θα είναι και συμπαραστάτης σε θέματα που πράγματι προάγουν το ρόλο της Αυτοδιοίκησης και το καλό της Κεφαλονιάς, ξεπερνώντας παλαιές αντιλήψεις και παραταξιακές μικρότητες.

Η ευθύνη όμως, για να γίνουν τα παραπάνω, βαρύνει σε καθοριστικό βαθμό την Πλειοψηφία αι ιδιαίτερα τον κ. Δήμαρχο.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 30-05-2011

2 σχόλια:

  1. Γενικολογίες από εδώ, γενικο-απαντήσεις απο εκεί. Και τα σπήλαια ακόμη με εθελοντές.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να πάψουν οι συκοφαντίες και οι παρελθοντολογίες όπως λεει στο κείμενο,μία λύση υπάρχει:να μπεί ορκωτός λογιστής στους πρώην Δήμους.Εχει το θάρρος κανείς απο το Δ.Συμβούλιο να τον φέρει;Ολα τα άλλα είναι αστειότητες.Ρουπάκι αληθεύει ότι από κοινού κάλυψαν το έλλειμα της Λειβαθούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.