Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Σ. Σαμούρης: Εθελοντισμός και Μπουρδολογία

Έχουμε λάβει και δημοσιεύουμε δύο κείμενα από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σπύρο Σαμούρη. Αν και δεν λάβαμε το κείμενο-απάντηση στο αρχικό κείμενο "Ο δημοτικός σύμβουλος Σ. Σαμούρης προσφέρεται για εθελοντής" το βρήκαμε και το αναδημοσιεύουμε από το Kefaloniaphotonews για λόγους πληρότητας, αλλιώς ο αναγνώστης (που θέλουμε να είναι και σχολιαστής) δεν θα βγάλει εύκολα νόημα. Περιμένουμε τα σχόλιά σας, όπως και πάντοτε.

Ο δημοτικός σύμβουλος Σ. Σαμούρης προσφέρεται για εθελοντής.
Μαζί και οι «Μουφ-ίστας» του

«Εγώ αποφασίζω για την Τράπεζα Ελλάδος».
«Εγώ αποφασίζω για την ελεγχόμενη στάθμευση».
«Εγώ αποφασίζω για την ενοικίαση των παραλιών».
«Εγώ αποφασίζω για το νέο σήμα του Δήμου» (Αυτό είναι και αν σας αρέσει)!
«Εγώ αποφασίζω να μην αντιπροσωπεύεται το 48% στο νέο Δ.Σ. του Γηροκομείου» (Και αν σας αρέσει)!
«Εγώ αποφασίζω ότι χρειάζομαι προσωπική ασφάλεια γιατί απειλούμαι». (‘Από ποιους άραγε στον 1 ½ μήνα που δημαρχεύετε;;;’)
Και, όταν ερωτήθηκε ο «Αντιδήμαρχος» κ. Πουσναράς από πού πήρε εντολή να διοικεί, απάντησε: «Αποφάσισε ο κ. Δήμαρχος να αναλάβω αυτό το πόστο». Άρα…
«Εγώ αποφασίζω για την θέση του κ. Πουσναρά».

Ως εκ τούτου, και με δεδομένο το Δελτίο Τύπου που δημοσιεύσατε στις 11/2/2011 για τον εθελοντισμό του κ. Πουσναρά, σας παρακαλώ, να με εντάξετε σε αυτήν την μορφή εθελοντισμού, ήτοι με κλειδί, γραφείο, προσωπικό κ.λ.π., κ.λ.π., γιατί, γνωρίζοντας το αντικείμενο του Αντιδημάρχου, επιθυμώ να προσφέρω εθελοντικά τις υπηρεσίες μου στον Δήμο Κεφαλλονιάς που τόσο έχει ανάγκη!

Επιπλέον, σας ενημερώνω πως διαθέτω ολόκληρη ομάδα εθελοντών, τους λεγόμενους «Μουφ-ίστας» οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν ίδιας μορφής εθελοντισμό.

Η ουσία λοιπόν του θέματος, αγαπητέ Δήμαρχε Κεφαλλονιάς είναι, ότι αυτό αποτελεί ένα δείγμα του νέου τρόπου διοίκησης που εσείς ασκείτε καταπατώντας τους θεσμούς και δείχνοντας υπέρμετρη αλαζονεία.

Αργοστόλι, 16 Φεβρουαρίου 2011

Σπύρος Σαμούρης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κεφαλλονιάς

---------------------------------------------------------------------------------------------
Ρουπάκι: Η απάντηση από το http://www.kefaloniaphotonews.gr/ 
---------------------------------------------------------------------------------------------

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΟΥΡΗΣ, ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ

Για όσους δεν γνωρίζουν την ετυμολογία της λέξης μπουρδολογία, τους ενημερώνουμε ότι, όταν κάποιος χρησιμοποιεί πολλές μπούρδες μαζί, απλά μπουρδολογεί.

Η ανακοίνωση λοιπόν του δημοτικού συμβούλου Σ. Σαμούρη που αναφέρεται στον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς Αλ. Παρίση, έχει όλα τα χαρακτηριστικά της ακατάσχετης μπουρδολογίας και δεν χρήζει κανενός περαιτέρω σχολίου από τον Δήμαρχο, πέρα από την υπενθύμιση μίας δήλωσης του τέως Δημάρχου Αργοστολίου Γ. Τσιλιμιδού, ο οποίος για τον κ. Σπύρο Σαμούρη έχει δηλώσει δημόσια τα εξής:

«Είναι ντροπή της πολιτικής και με αυτά που λέει δείχνει ότι το πολιτικό του βάρος είναι των 1500 ευρώ»

Αυτά προς το παρόν…

Απάντηση Δημοτικού Συμβούλου Αργοστολίου  Σπύρου Σαμούρη με θέμα: «ΜΟΥΡΔΟΛΟΓΊΕΣ»

Ιδιαίτερη έμφαση στην επικοινωνία φαίνεται ότι δίνει ο νέος Δήμαρχος Κεφαλλονιάς και οι συνεργάτες του με επαίσχυντα κείμενα που τα αποκαλούν ‘δελτία τύπου’.

Η νέα επικοινωνιακή τακτική που εισάγει στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας ο νέος μας Δήμαρχος και οι συνεργάτες του εστιάζεται σε μια φράση: «Ό,τι πετάει το πυροβολούμε».

Καλό θα ήταν όμως, τα σκάγια να βρίσκουν και τον στόχο, που δεν ήταν άλλος, στην προκειμένη περίπτωση, από την … ταμπακιέρα που τελικά, παραμένει ανέγγιχτη.

Από την πλευρά μου τέθηκαν συγκεκριμένα πολιτικά ερωτήματα και αντί απαντήσεων σε αυτά, έλαβα επιστολή με το νέο ήθος και ύφος των συνεργατών του, δηλ. μια υπέρμετρη αλαζονεία, που τελικά επιβεβαιώνει τα γραφόμενά μου.

Πέρα όμως από την αλαζονεία, στα νέα πρωτόγνωρα ήθη που εισάγονται στην Κεφαλλονιά, είναι και η νέα μορφή εξουσίας που άπτεται στη χλιδή και στην αυθαιρεσία.

Χλιδή: Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο (Τράπεζα Ελλάδας)

Αυθαιρεσία: Διαδικασία ανακαίνισης κτιρίου Τράπεζας Ελλάδας, χωρίς καμιά απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Εθελοντική πρόσληψη με διοικητικές αρμοδιότητες στο βωμό προεκλογικών υποσχέσεων και όχι μόνο.

Προσωπική ασφάλεια Δημάρχου: «η προσωπική ασφάλεια του καθενός και τα προσωπικά δεδομένα δεν μπαίνουν σε διάλογο… Εγώ δεν έχω ασφάλεια σήμερα αλλά από χρόνια» όπως είπε ο ίδιος.

Κλείνοντας θα ήθελα να υπενθυμίσω στον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. συνεργάτες του ότι ουδέποτε αποποιήθηκα τον μισθό των 1500 ευρώ που λάμβανα ως αποζημίωση κατά την διάρκεια της θητείας μου στον Δήμο Αργοστολίου ως Αντιδήμαρχος. Αυτό όμως είχε ημερομηνία λήξης. Και το γνώριζα. Όπως όλοι μας άλλωστε που υπηρετούμε τέτοιες θέσεις.

Στην ουσία, ήμουν, είμαι και θα είμαι ένας επαγγελματίας που ουδέποτε με διακατείχε το σύνδρομο του θώκου και της μεγαλομανίας. Η παρουσία μου στην κοινωνία και η αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό μου, εκφράζεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, χωρίς δημιουργία φρούδων εντυπώσεων, ελπίδας και άκρατης υποσχεσιολογίας.

Έτσι έχω μάθει να λειτουργώ στη ζωή μου.

Και έτσι θα συνεχίσω να πορεύομαι.

Αργοστόλι 18 Φεβρουαρίου 2011

Σπύρος Σαμούρης
Δημοτικός Σύμβουλος

Υ.Γ.
1. Όταν δεν απαντάς στην πολιτική με πολιτικά επιχειρήματα, αυτό που εύκολα μπορείς να κάνεις είναι να οδηγήσεις τον αναγνώστη για εντυπωσιασμό σε λέξεις τύπου «μουρδολογίες» (βλ. στο google – βικιπεδια κ.α.).
2. Η κυνηγετική περίοδος λήγει στις 28/2/2011. Τρεχάτε. Προλαβαίνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.