Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η νεολαία , οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα για την στάση της δημοτικής αρχής, της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης και της παράταξης του Θ. Μιχαλάτου για την συναίνεση – σύμπλευση τους στο θέμα του κλεισίματος – συγχώνευσης των σχολικών μονάδων στην Κεφαλονιά.

Σε πλήρη σύμπλευση βρέθηκαν για άλλη μια φορά υποστηρίζοντας τον πυρήνα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που υλοποιούν η ΕΕ, η τρόικα και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στην (3η ) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κεφαλονιάς η δημοτική αρχή (ΝΔ), η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ) και η «ανεξάρτητη» παράταξη του Θ. Μιχαλάτου. Με αφορμή το κλείσιμο – συγχώνευση σχολικών μονάδων στον νομό μας επιχειρηματολόγησαν κοινά, ψήφισαν όμως διαφορετικά για λόγους σκοπιμότητας και αποπροσανατολισμού του λαού. Απέναντι στην αγωνία, την οργή, την αγανάκτηση, τον θυμό, που εξέφρασαν δεκάδες φορείς του οργανωμένου ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, της εκπαίδευσης, των γονέων, των μαθητών του Νομού μας για την τραγική και απελπιστική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η παιδεία οι παραπάνω παρατάξεις αποτέλεσαν το μαύρο μέτωπο της πλουτοκρατίας και της τρόικας στο δημοτικό συμβούλιο. Στο απειλούμενο κλείσιμο και συγχώνευση σχολικών μονάδων που συνδέεται άμεσα με την διαφοροποίηση του ενιαίου προγράμματος και προωθεί την ταξική διαφοροποίηση, στη γενικευμένη και πλήρη υποχρηματοδότηση, στη έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού, στη έλλειψη υποδομών, στο σταμάτημα της μεταφοράς των μαθητών όχι μόνο δεν μπόρεσαν να ορθώσουν αντίσταση, αλλά αντίθετα ανένδοτοι συνεχίζουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους.

Η μεν δημοτική αρχή που έχει αποδεχθεί και ψηφίσει τον « Καλλικράτη» και εφαρμόζει πιστά το σύνολο των προωθούμενων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων κάλεσε υποκριτικά γονείς και μαθητές σε « αγώνα» τάχα για να μην κλείσουν σχολεία στον νομό μας. Η ίδια έχει αποδεχθεί την είσοδο των επιχειρήσεων στην εκπαίδευση με τις ΣΔΙΤ για την κατασκευή σχολικών κτιρίων, έχει δεχθεί, εφαρμόζει και προωθεί την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της παιδείας και του σχολείου της αγοράς.

Από την άλλη η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ) σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου και γνήσιου εκφραστή της κυβερνητικής πολιτικής, δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα υπερασπιζόμενη πλήρως την προωθούμενη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας. Επιχειρηματολογώντας ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, και συκοφαντώντας δεκάδες φορείς του Νομού μας που εξέφρασαν την αγωνία τους για την παιδεία, χαρακτήρισε ως ιδεολογήματα και κινδυνολογίες, τα επιχειρήματα των φορέων της εκπαίδευσης, του ταξικού και του γονεϊκού κινήματος για την προωθούμενη από την κυβέρνηση αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Από κοντά τους, και « ανεξάρτητη » - εξαρτημένη παράταξη του Θ. Μιχαλάτου που αποτελεί την «ηχώ» της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της δημοτικής Αρχής.

Το ταξικό συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα, η ΕΛΜΕΚΙ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, η Ένωση Γονέων , η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξαν ότι η μόρφωση και η παιδεία είναι αναφαίρετο λαϊκό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα. Ανέδειξαν την ανάγκη οι εργαζόμενοι να διαμορφώσουν ένα πραγματικά ενιαίο και ευρύ μέτωπο με κοινωνικά χαρακτηριστικά που θα αντιπαλέψει στο σύνολο της την κυρίαρχη πολιτική και στον τομέα της παιδείας, στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών κόντρα στα κέρδη των μονοπωλίων και στην ανταγωνιστικότητα τους. Είναι ανάγκη καθημερινά να κατανοείται από ευρύτερα λαϊκά στρώματα ότι η ριζική λύση στην κατεύθυνση αυτή μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από την πάλη και την προοπτική για μια άλλη λαϊκή εξουσία.

H Λαϊκή Συσπείρωση καλεί όλους σε επαγρύπνηση και συνεχή αγώνα για να μην κλείσει κανένα σχολείο, για ένα επαρκές ασφαλές και δημόσιο σύστημα μεταφοράς μαθητών για αποκλειστικά ενιαία δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

Ένα πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση αποτελεί η μαζική συμμετοχή μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στην ΑΠΕΡΓΙΑ τις 23 Φλεβάρη .

Αργοστόλι, 22/2/2011.
Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

1 σχόλιο:

  1. Δημόσια ενιαία δωρεάν εκπαίδευση. Με φροντιστήρια που είναι "απαραίτητα" απ΄το δημοτικό. για να περάσεις σε δημόσια πανεπιστήμια. Που δεν τα αναγνωρίζει κανείς. Που είναι αγνωστα εξω από την πόρτα μας. που μας δίνουν σπουδές που τις περισσότερες φορες δεν εχουν καμμια σχέση με τις αναγκες και τις συνθήκες της αγοράς εργασίας. γιατι εκει θα πάμε για να βρούμε δουλειά. ισως η λαϊκή συσπείρωση να προτιμά δουλειές στο "δημόσιο" για όλους. σαν τα γκουλάν ένα πράγμα ε?

    Και βέβαια για να μην ξεχνιόμαστε. ολοι με το ΠΑΜΕ, μην ξεγελαστείτε και πάτε αλλού - εμεις πατρωνάρουμε καλύτερα. μονο σε εμας ειστε αγωνιστές - μέχρι να σας αποκηρύξουμε βέβαια.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.