Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Επτανησιακή Αναγέννηση - Περιοδεία Γ. Καλούδη στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύουμε καθυστερημένα το Δελτίο Τύπου της Επτανησιακής Αναγέννησης για την περιοδεία του επικεφαλής της παράταξης στην Κεφαλονιά. Η καθυστέρηση οφείλεται σε πρόβλημα του mail server.

Περιοδεία Γιώργου Καλούδη στη Κεφαλλονιά tο Σαββατοκύριακο 19/20 Φλεβάρη 2011

21-2-2011

ΦΠΑ 5%. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ και ακτοπλοική σύνδεση των νησιών μας. Το Δημόσιο δεν έχει δικαίωμα ιδιοκτησίας στα δάση της Επτανήσου και δεν μπορεί να δημεύει περιουσίες. Ανάγκη για άμεση επίλυση των προβλημάτων των Επτανησίων. Επίσκεψη-συζήτηση με τον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς Αλέξανδρο Παρίση, Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλονιάς Σ. Κουρή, Δικηγορικό Σύλλογο Κεφαλλονιάς-Ιθάκης, Επιμελητήριο Κεφαλλονιάς. Συζήτηση με το ψηφοδέλτιο Κεφαλλονιάς της Επτανησιακής Αναγέννησης.

Επίσκεψη-περιοδεία στη Κεφαλλονιά πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Φλεβάρη 2011 ο επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης Γιώργος Καλούδης.

Μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Μάκη Φόρτε (υποψ Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλονιάς κ Ιθάκης):

1. Επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλονιάς Ιθάκης κ.Σωτήρη Κουρή στις 10.00 και συζήτησαν για τη πορεία των έργων στη Κεφαλλονιά και την Ιθάκη, για τα μαθητικά δρομολόγια, τα προβλήματα διοίκησης του νησιού και της ανάπτυξης του τουρισμού.

2. Αμέσως μετά, στις 11.10 επισκέφθηκαν στο νέο Δημαρχείο τον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς Αλέξανδρο Παρίση, και είχαν μία αναλυτική εγκάρδια συζήτηση επί μιάμιση ώρα για όλα τα θέματα στρατηγικής και ανάπτυξης της Κεφαλλονιάς και όλων των νησιών μας. Ο κ. Παρίσης έδωσε έμφαση στο μεγάλο χρέος που παραλαμβάνει. Οι Γιώργος Καλούδης και Μάκης Φόρτες του ζήτησαν να εισάγει στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς και να ληφθούν αποφάσεις για τα δύο πρώτα στρατηγικής σημασίας θέματα για την οικονομική ανάπτυξη των Επτανήσων:

1. ΦΠΑ 5%, όπως και στα νησιά του Αιγαίου.
2. Καθημερινή Αεροπορική και ακτοπλοική σύνδεση των νησιών μας.

Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς δήλωσε ότι θα εισάγει τα θέματα αυτά στο Δημοτικό Συμβούλιο για έκδοση ψηφισμάτων και τα στηρίζει απόλυτα.

3. Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ Κεφαλλονιάς

Στη συνέχεια δόθηκε συνέντευξη τύπου σε όλα τα ΜΜΕ της Κεφαλλονιάς και απάντησαν επί μία ώρα και πλέον σε όλες ερωτήσεις εφόλης της ύλης των δημοσιογράφων της Κεφαλλονιάς. Τονίστηκαν η καθυστέρηση των ζωτικών έργων της Μαρίνας Αργοστολίου, της «Λάσσης» και της Γέφυρας Δεβοσέτου, για την οποία η θέση είναι σύμφωνη με τα συλλογικά όργανα της Κεφαλλονιάς: Επισκευή και απόδοση στη κυκλοφορία με μονοδρόμηση.


 4. Στις 6 μ.μ. είχαν συνάντηση-συζήτηση με τον Πρόεδρο κ. Καπάτο και το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλλονιάς κ Ιθάκης, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλλονιάς.

Ο Γιώργος Καλούδης δήλωσε την απόλυτη στήριξη της Επτανησιακής Αναγέννησης, η οποία είναι η μεγαλύτερη αντι-Μνημονιακή δύναμη στα Επτάνησα και αναλογικά στην Ελλάδα, στην απεργία και στις θέσεις του δικηγορικού κόσμου να μη καταργηθούν οι κατώτατες αμοιβές αξιοπρέπειες (sic), δηλώνοντας ότι ζήτησε τη συμπαράσταση του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλλονιάς για τα θέματα του ΦΠΑ 5%, στα Επτάνησα όπως και στο Αιγαίο, την καθημερινή αεροπορική και ακτοπλοική σύνδεση των Επτανήσων και τη λήψη πρωτοβουλιών για την ανατροπή της αυθαιρεσίας των δασικών υπηρεσιών του κράτους που ουσιαστικά δημεύουν αγροτικά κτήματα, ελαιοκτήματα και οικόπεδα που για κάποιο διάστημα δεν καλλιεργήθηκαν. Και όλα αυτά ενώ το κράτος δεν έχει ιδιοκτησία επί των δασών στα Επτάνησα.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλλονιάς είπε ότι, μετά και τις συναντήσεις με τους Πρόεδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Κέρκυρας, Λευκάδας και Ζακύνθου βλέπουν καταρχήν θετικά την ίδρυση Εφετείου Επτανήσων, με τον όρο της καθημερινής πρωινής και βραδυνής αεροπορικής σύνδεσης των νησιών μας.

Η συζήτηση ήταν σε φιλικό κλίμα και ο κ. Καπάτος δήλωσε ότι στηρίζουν τα αιτήματα αυτά αλλά θα εισαχθούν σε Γενική Συνέλευση των δικηγόρων για έκδοση ψηφισμάτων μετά τις εκλογές των δικηγορικών Συλλόγων.

5. Στις 7.15 έγινε επίσκεψη στο Επιμελητήριο Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, όπου ήταν παρόν ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητήριου Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, παρά το γεγονός ότι την ίδια ώρα διεξαγόνταν ο αγώνας Ολυμπιακού-Παναθηναικού.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος τόνισε ότι η οικοδομή κόλλησε, η χρηματοδότηση από τις Τράπεζες κόλλησε, μαγαζιά και επιχειρήσεις κάθε μέρα κλείνουν και δεν ανοίγουν άλλα, μόνη ελπίδα είναι ο τουρισμός.

Έγινε εποικοδομητικός διάλογος με όλα τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου της Κεφαλλονιάς, τα οποία δήλωσαν στήριξη του αγώνα για ΦΠΑ 5% και καθημερινή αεροπορική και ακτοπλοική σύνδεση των νησιών μας, που θα συντελέσει και στην ανάπτυξη του τουρισμού και στην ανάπτυξη του εμπορίου και στην αγροτική ανάπτυξη των νησιών μας αφού τα α γροτικά μας προιόντα θα έχουν πρόσβαση στις αγορές των νησιών μας με μικρότερο κόστος.


6.Σύσκεψη-συζήτηση με στελέχη της Επτανησιακής Αναγέννησης.

Ακολούθησε σύσκεψη-συζήτηση με τους υποψήφιους και στελέχη του συνδυασμού Κεφαλλονιάς της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, όπου συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα σε πολύ καλό κλίμα. Ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Καλούδης ανακοίνωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί το πολιτικο-οργανωτικό σχήμα λειτουργίας της παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.