Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Πολιτικά Μεζεδάκια: Τι κατάλαβε ο "Ποιητής" στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς !

Ευχαριστούμε τα Πολιτικά Μεζεδάκια για την επισήμανση.

ΠΑΡΙΣΗΣ – ΡΟΥΧΩΤΑΣ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 2;

Είναι σίγουρα "είδηση" η καθαίρεση του αντιδημάρχου Β. Ρουχωτά από τον Δήμαρχο Α. Παρίση.

Όμως επιτρέψτε μας να το δούμε και λίγο διαφορετικά το θέμα.

Ο Β. Ρουχωτάς ποτέ δεν έκρυψε τις φιλοδοξίες του για τον Δήμο Κεφαλλονιάς. (Θεμιτές!)

Όμως θέλεις το ΠΑΣΟΚικό παρελθόν του (ουδείς πραγματικός δεξιός δεν το ξεχνάει….), θέλεις ο εκρηκτικός χαρακτήρας του που…. φοβίζει, δεν του έδωσαν το (πολυπόθητο) χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας, πολύ περισσότερο όταν εσωκομματικό αντίπαλο είχε έναν καθαρόαιμο δεξιό, τον Α. Παρίση.

Λέγεται ότι με την παρέμβαση του ίδιου του Σαμαρά στις διακοπές του στην Κεφαλονιά (θυμάστε τις φωτογραφίες) ο Ρουχωτάς μπήκε στο ψηφοδέλτιο του Παρίση.

Στις εκλογές επιδίωξε και πέτυχε να εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος.

Ο Παρίσης δύσκολα δεν θα τον έκανε (αν και πολύ θα το ήθελε…) Αντιδήμαρχο, αλλά και δύσκολα μπορεί να πει κανείς ότι δε θα τον περίμενε στη γωνιά για το πρώτο στραβοπάτημα.

Και αυτός την πάτησε γρήγορα, τόσο γρήγορα που ήταν σαν ….δώρο στον Παρίση.

Δεν θα ήταν υπερβολή αν κάποιος ισχυριζόταν ότι ο Παρίσης έστησε μια μεγαλοπρεπέστατη «μηχανή» στο Ρουχωτά και αυτός εξίσου μεγαλοπρεπέστατα ….μπήκε στα γρανάζια της.

Και το χειρότερο ο πρώην Δήμαρχος Παλλικής δίχνει να μην το έχει καταλάβει.
Με την αποπομπή του από αντιδήμαρχος ο Ρουχωτάς, υπέγραψε και την ρήξη του με την παραδοσιακή δεξιά!

Η εύκολη ανάγνωση των όσων έγιναν (και θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες) με πρωταγωνιστή το Ρουχωτά είναι πως ο μεγάλος ηττημένος είναι ο Παρίσης.

Όμως μια προσεκτική ματιά δείχνει το αντίθετο, τη στιγμή που φαίνεται πως ο Παρίσης έχει έτοιμο(η) διάδοχο...

Σε τρία χρόνια (μέχρι τον Ιούνιο του 2014 που θα γίνουν οι επόμενες εκλογές) ουδείς θα θυμάται το Ρουχωτά, που θα είναι ένας απλός δημοτικός σύμβουλος. Όλοι θα έχουν μπροστά τους το Δήμαρχο, δηλαδή τον Παρίση.

Ο Ρουχωτάς έχοντας όλα τα δίκια με το μέρος του στην υπόθεση του Θεόφιλου και την προώθηση του στη ΔΕΥΑ και με τον αέρα του πρώτου σε σταυρούς συμβούλου (άσχημο πράγμα η αλαζονεία στην πολιτική….) βιάστηκε!

Ο Παρίσης του έριξε το δόλωμα (λέγε με Θεόφιλο) και αυτός τσίμπησε.

Γι’ άλλη μία φορά πλήρωσε ο Ρουχωτάς το οξύθυμο του χαρακτήρα του (η άλλη ήταν όταν έχασε από τη Νόπη το 2006, παρότι ως Δήμαρχος παρήγαγε έργο).


ΚΟΤΣΙΛΙΝΗΣ – ΚΟΥΤΑΒΑΣ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 2

Ο Μ. Κοτσιλίνης πρέπει να θεωρεί τυχερό τον εαυτό του με τη διένεξη Παρίση – Ρουχωτά αφού έκλεψε την παράσταση στο τελευταίο συμβούλιο, ιδιαίτερα με την κατάληξη της και την αποπομπή Ρουχωτά .

Και αυτό γιατί πέρασε σε δεύτερη μοίρα η επιστολή του Νίκου Κουταβά που αποκαλύπτει το παρασκήνιο της υποψηφιότητά του για συμπαραστάτης του δημότη και την περίεργη ανάμιξη Κοτσιλίνη.

Ας δούμε τα πράγματα με μια σειρά.

Ο Κοτσιλίνης (αυτό)λανσάρεται ως υπόδειγμα πολιτικής ηθικής, ακόμα και στην διεκδίκηση της υποψηφιότητας από τον Γ. Τσιλιμιδό που την εξασφάλισε «με το σπαθί του», όπως…..ισχυρίζεται.

Όμως στο πολυθρύλητο συμβούλιο του Σαββάτου ο πολιτικά άτεγκτος Κοτσιλίνης δέχτηκε βαρύ πλήγμα και μάλιστα δις.

Η πρώτη ήλθε όταν «φύτρωσε εκεί που δεν τον σπείρανε» στη διένεξη Παρίση – Ρουχωτά παίρνοντας το μέρος του πρώην (πλέον) αντιδημάρχου και μάλιστα με εντελώς άκομψο τρόπο.

Πριν προλάβει ο Παρίσης να "πετάξει" στα αζήτητα το Ρουχωτά (Τον έστειλε απέναντι στο Φίλο Μάρκο) ο Μάρκος έτρεξε να τον μαζέψει! Το Ρουχωτά τον ρώτησε αν ήθελε;

Για το τι ακριβώς έγινε δανειζόμαστε από το kefaloniapress την παρακάτω παράγραφο:

«Ο Μάρκος Κοτσιλίνης θεωρώντας -προφανώς- ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να αλιεύσει μελλοντικά στηρίγματα, στρέφεται υπέρ του Βασίλη Ρουχωτά, τονίζοντας το ήθος, το κύρος και τα …φοιτητικά τους χρόνια , δηλώνοντας την στήριξη της παράταξής του στην υποψηφιότητα Ρουχωτά ως προέδρου της ΔΕΥΑ και Βεντούρα ως Αντιπροέδρου» !!!

Ανφέρ μεγέθους από τον Κοτσιλίνη. Ουδείς Πολιτικός με «Π» κεφαλαίο δεν ανακατεύετε με τόσο άκομψο τρόπο στα «οικογενειακά» του αντιπάλου του.

Δυο μήνες στο Δήμο Κεφαλλονιάς και είναι η τρίτη «πατάτα» μεγέθους του Κοτσιλίνη.

Μία με την αψυχολόγητη ένσταση εκλογιμότητας που έχασε πανηγυρικά , μία που μικρόψυχα δεν ψήφησε τον πρόεδρο του Δ.Σ. και μία τώρα που ανακατεύτηκε ως μη όφειλε στα εσωτερικά της παράταξης Παρίση.

Το δεύτερο «φάουλ» του Μάρκου το Σάββατο, έγινε με τον συμπαραστάτη του Δημότη.

Κοντολογίς, ο Νίκος Κουταβάς (μέλος του ΠΑΣΟΚ κατά δήλωσή του ,και υποψήφιος με το Θεόφιλο) έχοντας μέσω Δ. Αραβαντινού (κουμπάρου του,συμβούλου του Κοτσιλίνη και γνωστού 'allweather" ΠΑΣΟΚου) την υποστήριξη του Κοτσιλίνη ,αποφάσισε την υποψηφιότητα του για συμπαραστάτης του δημότη. Όπως γράφει ο ίδιος «επειδή διαπίστωσε ότι η παράταξη του κου Μ. Κοτσιλίνη δεν είχε να προτείνει κάποιον υποψήφιο για τη θέση αυτή».

Παρατηρήσεις-Εκδοχές

Το ΠΑΣΟΚ μάλλον θεώρησε ότι όλα βαίνουν καλά τι να τον κάνουμε τον Συμπαραστάτη;

Το ΠΑΣΟΚ θέλησε να βρει υποψήφιο συμπαραστάτη και δε βρήκε;

Όπως και χάνει ο κύριος Κουταβάς ήταν μια καλή επιλογή πολύ καλύτερη από αυτήν που επελέγη!

Ρωτήστε και κανα Καθηγητή ρε πατριώτες!!!

Τη συνέχεια την αφήνουμε στον ίδιο το Νίκο Κουταβά :

«Την απόφαση μου αυτή τη δέχθηκε (ο Διον. Αραβαντινός) θα έλεγα με κάποιο ενθουσιασμό και πριν του το ζητήσω, μου είπε ότι θα ενημερώσει το κο Κοτσιλίνη, το οποίο και έκαμε καθώς μου είπε κατά την συνάντησή μας λίγο πριν από την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όταν του είπα τι σου απάντησε , μου είπε ότι του απάντησε «ΝΑΙ».

Όμως επειδή κάτι δεν του πήγαινε καλά, απέσυρε την υποψηφιότητα του αφού δεν είχε «μια ξεκάθαρη απάντηση από το κο Κοτσιλίνη ,ότι στηρίζει την υποψηφιότητά μου, έστω και λίγο πριν από την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την συνάντηση μας στο Δημοτικό Θέατρο».

Αβίαστο συμπέρασμα

Άλλη μία φορά ο Κοτσιλίνης φάνηκε λίγος.

«Έπαιξε» με τον Κουταβά (χρησιμοποιόντας το καινούργιο «δεξί του χέρι» Δ. Αραβαντινό) και τον παράτησε «στα κρύα του λουτρού» όταν διαπίστωσε ότι ο έτερος υποψήφιος Μάκης Αλυσανδράτος, «ορκισμένος εχθρός του» από τη Δημαρχία στην Πύλαρο, ψηφίζεται από το σύνολο των συμβούλων του Παρίση!

Όταν ο αντίπαλος σου αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα, είναι εντελώς παιδαριώδες να κάνεις τόσα λάθη.

Δηλαδή όταν και αν ο Παρίσης ξεπεράσει τις φουρτούνες του ,τι θα κάνει ο Κοτσιλίνης;

Πάντως έτσι και σκάσει και επισήμως η ιστορία με τις οφειλές και το δάνειο Φραντζή (στενού, στενότατου συνεργάτη του Κοτσιλίνη) όπως ακούστηκε στο Δ.Σ., τότε θα δούμε «πόσα απίδια παίρνει ο σάκος» του Μάρκου...

Παρεμπιπτόντως κάποια στιγμή με παρέμβαση Γκισγκίνη ενεφανίσθη εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Λειβαθούς η οποία χωρίς σύμβαση εργάζεται στο Δήμο από το 2000 κάτι και ζητούσε τα δεδουλευμένα της!!!!

Ο Θεόφιλος αν και δίπλα καθήμενος, χαμπάρι δεν πήρε, ο δε κύριος Κοτσιλίνης μάλλον δεν θα το άκουσε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.