Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Τέντες ...τέλος;

Αναδημοσιεύουμε από το e-kefalonia.net.

Και αλλάζει και …βουλιάζει η Σάμη


Προθεσμία μέχρι την λήξη της τουριστικής περιόδου έδωσε ο δήμαρχος στους καταστηματάρχες της Σάμης για την κατεδάφιση των αυθαίρετων τμημάτων.

«Αλυσοδεμένος» στις δικαστικές αποφάσεις είναι ο δήμαρχος Κεφαλoνιάς Αλέκος Παρίσης, ο οποίος διεμήνυσε στους καταστηματάρχες της Σάμης ότι επιβάλλεται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να κατεδαφίσουν τα παράνομα τμήματα (τέντες κλπ.).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τραπεζοκαθίσματα θα φύγουν δίπλα από την θάλασσα και θα πλησιάσουν στο κεντρικό κατάστημα, με τον υπόλοιπο χώρο να δίνεται στους κατοίκους και επισκέπτες για τον περίπατό τους.

Υπάρχει ωστόσο, μια ακόμα εκδοχή που συζητιέται, σύμφωνα με την οποία δεν θα δίνεται το δικαίωμα στους καταστηματάρχες να διατηρούν τραπεζοκαθίσματα εκτός του συγκεκριμένου χώρου.

Σίγουρα, ένα ενδεχόμενο που θα τους πλήξει αφάνταστα.

Πηγή:  http://www.e-kefalonia.net/?p=13501

Ρουπάκι: Η αλήθεια είναι ότι όταν οι "λύσεις" δίνονται με εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για τροποποιήσεις, εναλλακτικές μελέτες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η δικαστική απόφαση βασίστηκε σε πολεοδομικές παραβάσεις.


Να θυμίσουμε βέβαια ότι οι τέντες είναι στην παραλία της Σάμης από τις αρχές τις δεκαετίας του '80 - κοντά τριάντα χρόνια τώρα. Χρόνος αρκετός για να δωθεί σύννομη λύση, να επανασχεδιαστεί η παραλία με χώρο για τους καταστηματάρχες που θα ήταν ενταγμένος λειτουργικά και αισθητικά στην παραλία - δε νομίζω να αρέσει σε κανέναν να δει τραπεζοκαθίσματα στην άσφαλτο. 


Δυστυχώς, όπως φαίνεται, οι τέντες τότε (και τώρα ίσως) δεν αποτελούσαν πρόβλημα αλλά πλεονέκτημα για τα μαγαζια της παραλίας....

Είχαμε δημοσιεύσει μέσα στον Αύγουστο μια μελέτη ανάπλασης της παραλιακής ζώνης (και όχι μόνο)  με βάση την κυκλοφοριακή επιβάρυνση σημείων της Σάμης. 


Δείτε τη μελέτη του κ. Γ. Κατσούνη με κλικ εδώ.


Η μελέτη αυτή που έχει δωθεί από το Δήμο σε δημόσια διαβούλευση προβλέπει - ανάμεσα στα άλλα - πεζοδρομήσεις στον παραλιακό δρόμο και την πλατεία. Αυτή η μελέτη μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ανάπλαση της παραλίας ώστε τα τραπεζοκαθίσματα να ενταχθούν σε ένα ωραιότερο σύνολο πεζοδρόμου-παραλίας. 


Προφανώς ο δήμος δεν μπορεί να αλλάξει την απόφαση. Μπορεί όμως να αρχίσει άμεσα την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης. Το αποτέλεσμα θα είναι σε κάθε περίπτωση θετικότερο από τη σημερινή κατάσταση. 


Θετικότερο για τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους επαγγελματίες: Όλοι έχουν τα δικαιώματα τους στην παραλία. Όλοι ομως.

1 σχόλιο:

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.