Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Αντίσαμος - Καταγγελία

Αναδημοσιεύουμε από το Kefaloniaphotonews μια καταγγελία για την πρόσβαση στην Αντίσαμο.

Η παραλία της Αντίσαμου είναι από τις ποιό όμορφες ιδίως τα βράδια. Η άγρια ομορφιά, η έλλειψη ανάπτυξης και η απουσία της φωτορύπανσης την κάνει ειδυλλιακό προορισμό ιδίως για νυχτερινές ώρες όπου τα αστέρια στον ουρανό φαίνονται πανέμορφα.

Έτσι την Παρασκευή 16 Ιουλίου το βράδυ ξεκινήσαμε μια παρέα φίλων με προορισμό τη συγκεκριμένη παραλία. Προς μεγάλη μας έκπληξη, περίπου δυο λεπτά απόσταση από την είσοδο της παραλίας και πάνω στον κεντρικό δρόμο, αντικρίσαμε ένα μπλόκο που είχαν στήσει κάποιοι άνθρωποι, απουσία λιμενικού ή αστυνομίας. Όταν ρωτήσαμε τί συμβαίνει, μας ενημέρωσαν ότι πρέπει να πληρώσουμε την τιμή των δέκα ευρώ για να μας επιτραπεί η διέλευση στο δρόμο και η είσοδος στη παραλία λόγο κάποιας συναυλίας που θα γινόταν κάτω στη παραλία (στο χώρο του μπάρ). Όταν δηλώσαμε πως εμείς απλώς θέλουμε να πάμε κάτω στη παραλία και πως δεν έχουν δικαίωμα να κλείνουν έναν κεντρικό δρόμο και να απαγορεύουν την είσοδο σε μια παραλία, ο υπεύθυνος άρχισε τις ειρωνείες και μας προκαλούσε για φασαρίες.

Δεν άργησαν και οι απειλές πως θα φωνάξει την αστυνομία, πράγμα που μας βρήκε σύμφωνους αφού γνωρίζαμε πως αυτό που κάνουν είναι αυθαίρετο.

Όταν κατέφθασε η αστυνομία αντί να τα βάλουν με αυτούς, προσπαθούσαν να μας αλλάξουν γνώμη ενώ δεν έλειψαν και οι απειλές με προσαγωγή στο τμήμα.

Αφου είδαν οτι δε πρόκειται να το βάλουμε κάτω και λόγο της ψύχραιμης στάσης μας και της επιμονής μας για το αυτονόητο, δηλαδή την ελεύθερη πρόσβαση σε μια παραλία, οι αστυνομικοί μας “επέτρεψαν” να συνεχίσουμε τη διαδρομή μας ενώ αποχώρησαν απο το σημείο αφήνοντας τους ανθρώπους που ειχαν στήσει τα αυτοσχέδια διόδια να συνεχίσουν το αυθαίρετο κερδοσκοπικό τους εργο.

Όση ώρα περιμέναμε να καταφθάσουν "οι εκπρόσωποι του νόμου" παρατηρήσαμε οτι αρκετοί ηταν αυτοί που κάναν επιτόπου στροφή και αποχωρούσαν, ενώ περιττό να πούμε πως δεν κόπηκε ούτε μια απόδειξη, παρα κάτι διακοσμητικά εισητήρια που έπαιρναν όσοι πλήρωναν "τα διόδια".

Αναρωτιόμαστε με ποιό δικαίωμα ένας επιγχειρηματίας που έχει ενα μπάρ σε μια παραλία την οποία προφανώς θεωρεί τσιφλίκι του, απαγορεύει τη πρόσβαση σε αυτή, αλλά και τη διέλευση σε έναν κεντρικό δρόμο με τις ανοχές του δήμου και των αρχών, εκτός και αν είχαν κάνει κάποιου είδους “συμφωνία”....

Λυπούμαστε που αρκετοί άνθρωποι ανέχονται τέτοιες αυθαιρεσίες.

Όσον αφορά το συγκρότημα που έπαιζε, είδαμε ότι πρόκειται για τους γνωστούς Λόκο Μόντο με το γνωστό τραγούδι “πίνω μπάφους και παίζω pro” το οποίο λέει πολλά για την ποιότητα τους. Θα θέλαμε να τους συγχαρούμε που κονομήσανε το ποσό των 7.500 ευρώ από την εμπορευματοποίηση μιας παραλίας.

Οι παραλίες δεν είναι εμπόρευμα.

Ανήκουν σε όλο το λαό και όχι στο κάθε αφεντικό.

Διεκδικητές του Aυτονόητου
Κεφαλονιά 17/07/10

Πηγή: http://www.kefaloniaphotonews.gr/extras2.asp?id=4

Ρουπάκι: Θα θέλαμε να θέσουμε 2-3 απλά ερωτήματα με την επιφύλαξη ότι δεν έχουμε διασταυρώσει την καταγγελία. Το θέμα όμως της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες είναι από μόνο του ενδιαφέρον.

Ποιός διοργάνωσε τη συναυλία των Locomondo; Δεδομένου ότι η συναυλία δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των "Εορτίων 2010" μπορούμε να υποθέσουμε ότι υπεύθυνος για τη συναυλία ήταν άλλος φορέας ή ιδιώτης;

Σε κάθε περίπτωση η συναυλία δεν έγινε σε ιδιωτικό ή κλειστό χώρο. Ποιός έδωσε την άδεια για την ελεγχόμενη πρόσβαση από ιδιώτες (;) σε μια μή παραλία;

5 σχόλια:

  1. nai giati perisi sthn sinaylia tou papokostantinou to idio den egine ... kai eixan kleisei to dromo apo ta dixalia. etsi authereta kleinoun xvris kanena dikaioma dromous kai paralies ..
    vevaia ego piga tote kanonika mou elege diafora o tipos pou kai kala ekove eishtiria ... na simioso oti h astynomia htan paron ... kai h dilosi toy arxifilaka htan oti mporo na peraso xoris na plhroso alla o tipo elege ta dikatou ekane pos eperne til kai diafora mexri pou toy eipa afoy ooden vgazoume akri katse na paro kai to leimenarxio na do ti tha mou pei .. mexri na kaleso .. o tip[os me afise na peraso me eironiko yfos .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. olos tyxaiws oi "diekdhkites toy aytonohtoy" ksekinhsan na pane sthn antisamo to vrady poy htan na paiksoyn oi locomondo!
    anti na peite k mpravo sta paidia poy eferan to sygkrothma kai oxi toys aderfoys karaviwth kanetai k parapona! kala tha htan na plhrvnate to eishthrio gia na vlepoyme k kammia mpanta ths prokophs sthn kefalonia.
    oso gia thn antisamo olo to xrono eleytherh einai h paralia ama theletai na pate!mallon ayto to "tyxaio" pio poly se tsampatzhdes moy kanei!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mipos ... ofelithike o dimos kai oi polites tou apo tis eisprakseis ... ???? giati an theliso ego na kano ena party stin paralia kai thgn kleiso tha me pane mesa soumpito ... etsi?.
    ase tora tha mas peis kai oti eimaste kai tsampatzides ... nai eimaste kai oxi na konomane idiotes kai min po tipota allo giati .. nomizoume oti eimaste xazoi alla tgha erthei h wra tous ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. allaxes kai xrwma twra. De doylepse o sxediasmos soy gia th vea DHMARXIA SAMHS kai twra to paizeis me tov ,,,ZIGDH. SOY talega oti h parea twv 4 tha meivetai. Krima giati kati mporoyse na givei omws poylithikate ksi ftiva prin akoma xekivisete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τζαμπατζήδες οι διεκδικητές του αυτονόητου έ?
    μάλλον έχασες το νόημα φίλε. το θέμα ήταν η εμπορευματοποίηση ενός ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ και η αυθαιρεσία κάποιων αφεντικών με την ανοχή της αστυνομίας. ακόμη και αν δεν ήταν τυχαία η βόλτα στη παραλία καλά κάναν τα παιδιά.

    πρέπει να σας τα λένε οι αναρχικοί μπάς και ξυπνήσετε αλλά δυστηχώς όταν σας έχουν εκπαιδεύσει να σκέφτεστε απο μικροί με γνώμονα το κέρδος, τέτοιες απόψεις θα έχετε. τζαμπατζίδες και κουραφέξαλα.

    διεκδικητής του αυτονόητου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.