Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Το Κέντρο Υγείας Σάμης εκπέμπει ΣΟΣ

Αναδημοσιεύουμε από το KefaloniaPress.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Κ.Υ. ΣΑΜΗΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ.

Αποδυνάμωση Κέντρου Υγείας Σάμης.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την συνεχιζόμενη από 6ετίας και μέχρι σήμερα αποδυνάμωση του Κ.Υ. με την μετακίνηση των Μαιών του στο Μαιευτικό –Γυναικολογικό τμήμα του Νοσοκομείου. Με τη τακτική αυτή των μετακινήσεων το <πρόβλημά σας> όχι μόνο δεν λύνεται αλλά και διαιωνίζεται εις βάρος του Κ.Υ. καλύπτοντας ενέργειες προηγούμενων Διοικήσεων.

Είναι γνωστό ότι αν και είναι καλυμμένες οι οργανικές θέσεις Μαιών στο Νοσοκομείο κάποιες Μαίες του, τα χρόνια που εμείς καλύπτουμε, είτε απασχολούνται σε καθήκοντα μη συναφή με το αντικείμενό τους πέρα του Μαιευτικού τμήματος είτε είναι μακροχρόνια αποσπασμένες .

Αντίθετα στο Κ.Υ. Σάμης οι Μαίες παράλληλα με τα καθήκοντά τους μπαίνουν στο πρόγραμμα με το Νοσηλευτικό προσωπικό (σημειωτέον αυτή τη στιγμή είναι μόνο ένα άτομο) και ασχολούνται επιπλέον με την προμήθεια και τον εξοπλισμό του φαρμακείου, την μεταφορά φαρμάκων και υγειονομικού υλικού από το Νοσοκομείο, τον εξοπλισμό τον Ιατρείων του Κ.Υ. και των Περιφερειακών Ιατρείων, την καθαριότητα των ιατρείων, την τήρηση των μητρώων Εξωτερικών Ιατρείων, την βραχεία νοσηλεία , την σύνταξη στατιστικών, την κατ΄ οίκον νοσηλεία και βασικά οποιαδήποτε ώρα και ημέρα χρειαστεί βοηθούν τους γιατρούς στα επείγοντα περιστατικά,(πολύ περισσότερο τώρα που το πρόγραμμα εφημεριών γίνεται με μικτές εφημερίες και ετοιμότητας) συν το ότι αποτελούμε ενδιάμεσο σταθμό για τα διακομιζόμενα περιστατικά του Κ.Υ. Ιθάκης.

Τελειώνοντας να τονίσουμε ότι όλο το προσωπικό του Κ.Υ. βρίσκεται κάτω από συνεχή πίεση προσπαθώντας να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα ( με την κίνηση να έχει ήδη πολλαπλασιαστεί ενόψει καλοκαιριού) και οι συνεχής αυτές μετακινήσεις όχι μόνο δεν βοηθούν αλλά οδηγούν σε αποδιοργάνωση και απόγνωση.

Ευελπιστούμε σε άλλου είδους ενέργειες για την κάλυψη των αναγκών σας.-

Υπογράφουν:Ο Διευθυντής, οι γιατροί, το παραϊατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Πηγή: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=14018&Itemid=38

1 σχόλιο:

  1. Μετα από έξι χρόνια νωρίς το θυμηθήκατε πάντως...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.