Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Σάμης, Μανώλης Βαλέτας, στηρίζει Μάκη Φόρτε για Περιφερειάρχη!

Αναδημοσιεύουμε από το KefaloniaPress.

"'Oχι σε άλλες χαμένες ευκαιρίες"

Με δεδομένη την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης», με την οικονομική κατάσταση να είναι ρευστή και αβέβαιη και με γνώμονα την εμπειρία από την μέχρι τώρα ενασχόλησή μου με την αυτοδιοίκηση θεωρώ την Περιφέρεια ως την σημαντικότερη «πηγή» ανάπτυξης και αντιμετώπισης βασικών προβλημάτων που ταλανίζουν επί σειρά ετών τόσο την Κεφαλονιά όσο και τα άλλα Ιόνια Νησιά.

Ο θεσμός της Περιφέρειας αν ενισχυθεί και αν στηριχθεί από όλους μπορεί να αποδώσει, να ενώσει, να αναδείξει και επιτέλους να προσφέρει το κάτι παραπάνω. Να γίνει η «Περιφέρεια μας» ο ακρογωνιαίος λίθος δημιουργίας και προοπτικής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να αποκτήσουν τα παραπάνω σάρκα και οστά είναι ο αιρετός πια περιφερειάρχης να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ευθύνες που συνεπάγεται η εκλογή του. Αν έπρεπε να σκιαγραφήσουμε το προφίλ του ιδανικότερου μέλλοντα Περιφερειάρχη οι προσδοκίες μας για το πρόσωπο που μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

Να μπορεί να προσδώσει στον θεσμό την αξιοκρατία που του λείπει διασφαλίζοντας ισονομία για όλα τα νησιά και ισόρροπη ανάπτυξη μακριά από τοπικιστικούς συναισθηματισμούς και πολιτικές αγκυλώσεις.

Να πιστεύει στον θεσμό της περιφέρειας να έχει τη θέληση να τον ισχυροποιήσει και την διακριτική ικανότητα να τον στελεχώσει με τρόπο που να εγγυάται ότι θα λειτουργεί ως ενιαία οντότητα.Να δημιουργήσει συνθήκες τέτοιες όπου θα καθιστούν την ΠΙΝ αναγκαία, ανεξάρτητη και ιδιαίτερη.

Να γνωρίζει τα νησιά μας όσον αφορά την γεωγραφία αλλά και τις ιδιομορφίες – ιδιαιτερότητες του καθενός ξεχωριστά. Με λίγα λόγια να είναι ένας γέννημα θρέμμα νησιώτης να είναι ένας από εμάς.

Να είναι άτομο ικανό, δοκιμασμένο και να χαίρει κοινής αποδοχής. Είναι σημαντικό να απέχει από κομματικές σκοπιμότητες ώστε να μπορέσει ανεπηρέαστο να ασκήσει το έργο του ως περιφερειάρχης όλων των νησιών.

Να είναι γνώστης της Περιφέρειας, με πολυετής εμπειρία και αυτοδιοικητική δράση που θα διασφαλίζει ότι δεν θα χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος (βλ. καθυστέρηση ΕΣΠΑ.

Να διαθέτει έντονη προσωπικότητας, διεκδικητικότητα και δυναμισμό, που θα τον καθιστούν ικανό να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στην εκάστοτε κεντρική εξουσία απαιτώντας τουλάχιστον αυτά που δικαιούμαστε ως νησιώτες και ως επτανήσιοι.

Έχοντας συναίσθηση της κρισιμότητας των περιστάσεων, η αναζήτηση του ιδανικού Περιφερειάρχη με οδήγησε σε ένα πρόσωπο που συγκεντρώνει όλες τις αρετές που περιγράφονται παραπάνω, ενώ εγγυάται ταυτόχρονα τόσο την ισότιμη ανάπτυξη των νησιών μας όσο και την διεκδίκηση των απαιτούμενων πόρων.

Το πρόσωπο αυτό δεν είναι άλλο από τον τέως Δήμαρχο Αργοστολίου Μάκη Φόρτε.

Σε συνδυασμό, μάλιστα με την επιθυμία του να μην διεκδικήσει το «χρίσμα» του πολιτικού φορέα όπου ανήκει, αλλά να κατέβει υποψήφιος για την Περιφέρεια καλώντας όλες τις ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις του τόπου σε συστράτευση, θεωρώ υποχρέωσή μου να δηλώσω ότι βλέπω θετικά το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Τα νησιά μας έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά στο πέρασμα των χρόνων και δεν υπάρχει η πολυτέλεια για άλλες χαμένες ευκαιρίες…

Μανόλης Βαλέτας
Δήμαρχος Σάμης Κεφαλονιάς.

3 σχόλια:

  1. Να είστε καλά! Γελάσαμε πάλι. θα μπορούσε να είναι και τίτλος εκπομπής. "Να η Χαμένη Ευκαιρία".

    Μας έλειψε η ντροπή!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για την Αντίσαμο που πήρε και τη Γαλάζια Σημαία! Ούτε αυτό το ελάχιστο δεν κατάφερε ο Δήμος. Αλήθεια, γιατί; Μήπως υπάρχει εξήγηση; Πόσα ουσιαστικά θα είχαν τη θέση τους εδώ! Ας άνοίξει κάποιος το λεξικό. Σε κάθε γράμμα του θα βρει μπόλικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Η Αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι". Βιβλίο του Μίλαν Κούντερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.