Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Μ. Φόρτες στις "Επισημάνσεις"

Ο ΜΑΚΗΣ ΦΟΡΤΕΣ ΣΤΙΣ "ΕΠΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Στην εφημερίδα ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ παρεχώρησε συνέντευξη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Μάκης Φορτες. Ο κύριος Φόρτες αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά του αλλά και στην λογική συγκρότησης του ψηφεδελτίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Το ψηφοδέλτιο το οποίο σκέφτεστε να συγκροτήσετε ποια χαρακτηριστικά θέλετε να διαθέτει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτή την ώρα δεν μιλάμε για συγκρότηση ψηφοδελτίου. Απλά, αρκετά άτομα απ’όλα τα νησιά διερευνούν τη δυνατότητα σύγκλισης ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων. Σε κάθε περίπτωση, πεποίθησή μου είναι πως οι άνθρωποι που θα ασχοληθούν με την Περιφέρεια θα πρέπει να έχουν αποδεδειγμένη πίστη σε αυτήν και γνώση του χώρου, των προβλημάτων και της πολιτικής γεωγραφίας των νησιών. Να έχουν αδιαμφισβήτητη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και ικανότητα στη διοίκηση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τις πληροφορίες για «λαμπερά» και «ηχηρά» ονόματα ως υποψήφιους Περιφερειάρχες πως τις σχολιάζετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η επιστράτευση (γιατί περί αυτού πρόκειται) κομματικών στελεχών από την κεντρική πολιτική σκηνή γίνεται ερήμην των τοπικών κοινωνιών. Τα στελέχη αυτά επιλέγονται από το Αθηναϊκό κομματικό σύστημα με χαρακτηριστικό «πολιτικό» προσόν τους την ευκολία «να πηγαίνουν το (κομματικό) γράμμα». Και μόνο η σκέψη για τέτοιων προσόντων «σωτήρες υποψήφιους» είναι προσβολή για τους πολίτες. Η επιστράτευση, αποτυχημένων υπουργών που έχουν προκαλέσει το πανελλήνιο με την ανικανότητά τους, το βίο και την πολιτεία τους ή παρηκμασμένων πολιτικών της κεντρικής πολιτικής σκηνής, είναι ντροπή για όλους και πράξη υποτέλειας του τοπικού πολιτικού συστήματος στα κομματικά κέντρα των Αθηνών. Μπορείς να κατανοήσεις όλους εκείνους που έχουν γαλουχηθεί με την κομματική νομιμοφροσύνη, ακόμη και αν προστρέχουν στο κόμμα όποτε το έχουν ανάγκη, αλλά όχι και να τους συμμεριστείς όταν εν έτει 2010 υποστηρίζουν τη λογική των επιστρατευμένων υποψηφίων και «το κομματικό καπέλο» στις τοπικές κοινωνίες. Η άποψη «ψηφίζω όποιον και να μου βάλει το κόμμα» είναι παρακμιακή και συμβάλλει στην παραπέρα απαξίωση του πολιτικού συστήματος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ σας ενδιαφέρει; Ή θα προχωρήσετε στην πρωτοβουλία αυτή ανεξαρτήτως χρίσματος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχουμε μια Περιφέρεια που πριν καν ξεκινήσει βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Όλα τα μεγέθη, ακόμη και αυτά που θεωρούνται δεδομένα, παίρνουν άλλη διάσταση. Το πρόβλημα της Περιφέρειας Ιονίων Νησιών από το ξεκίνημά της, με μια λέξη, είναι το υπαρξιακό! Δραστηριοποιούμαι 20 χρόνια στην αυτοδιοίκηση. Τα 12 εξ αυτών διετέλεσα Δήμαρχος Αργοστολίου, ενώ τα περισσότερα από αυτά τα έζησα στα ανώτερα αυτοδιοικητικά όργανα (ΤΕΔΚ και ΚΕΔΚΕ) και σχεδόν όλα στα όργανα της Περιφέρειας. Η κομματική μου τοποθέτηση στο ΠΑΣΟΚ είναι σε όλους γνωστή
και ποτέ δεν την έκρυψα. Η προσωπική μου, λοιπόν, ιστορία στην πολιτική και στην αυτοδιοίκηση, τούτη την ώρα και σε αυτό το συγκεκριμένο αυτοδιοικητικό θεσμό της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων, είναι ο καθοριστικός και αποκλειστικός παράγοντας για να μην επιδιώξω το κομματικό χρίσμα του ΠΑΣΟΚ για Περιφερειάρχης ή όπως αλλιώς θέλουν να …το μετονομάσουν. Και φυσικά, είναι αθλιότητες αθλίων ανθρώπων, τα όσα διαδίδονται για δήθεν δικό μου χρίσμα από τη Ν.Δ.! Ο πανικός που έχει δημιουργηθεί στους γνωστούς Ηρακλειδείς της πολιτικής ηθικής στην Κεφαλονιά (που βέβαια σπεύδουν πρώτοι κάθε φορά για ανομολόγητες «συμφωνίες κορυφής») είναι έκδηλος. Η δυναμική που αποκτά καθημερινά η Περιφερειακή – αυτοδιοικητική σύγκληση ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων σε όλα τα νησιά, δεν τους αφήνει να δουν το αυτονόητο. Δεν αρνήθηκα το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, για να το πάρω από τη Ν.Δ.! Πρώτιστη επιθυμία μου είναι η κοινωνική και περιφερειακή συνοχή, με την κατάκτηση της περιφερειακής συνείδησης και όχι η κομματική συνοχή όπως απαιτεί το χρίσμα. Θέλω μόνο να είμαι συνεπής με όλα όσα έπραττα και διακήρυττα για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 20 χρόνια τώρα, αν και κατανοώ πως για κάποιους η συνέπεια είναι άγνωστη έννοια. Άλλωστε στη σημερινή δυσμενή συγκυρία είναι βέβαιο ότι ένας κομματικός Περιφερειάρχης, θα τροφοδοτήσει εκ των πραγμάτων την όξυνση των προβλημάτων από την οικονομική κρίση, προσφέροντας άλλοθι στα αδιέξοδα του πολιτικού συστήματος.
Οι ανακοινώσεις των εν δυνάμει κομματικών υποψηφίων, απλά επιβεβαιώνουν την παραπάνω εκτίμηση".

Πηγή: http://www.corfutv.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1403:----qq--------&catid=1:2010-02-23-08-47-10&Itemid=469

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.