Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς - Επίδομα Τοκετού


ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                             

ΙΑΤΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ                                                               
Ν. Π. Δ. Δ.                                                                                              


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αργοστόλι 6-3-2013

Τις τελευταίες μέρες ακούστηκε από τα ΜΜΕ ότι καταργείται το επίδομα τοκετού αλλά, διατηρείται μόνο για τις γέννες στο σπίτι. Αν αληθεύει, πρόκειται για μία κατάπτυστη, απαράδεκτη και εγκληματική  πολιτική του Υπουργείου Υγείας.

Η κατάργηση του επιδόματος τοκετού είναι ένα ακόμη πλήγμα στις οικονομικά διαλυμένες οικογένειες.

Επίσης, η διατήρησή του για τις γυναίκες που γεννούν στο σπίτι, είναι ένας ύπουλος τρόπος μείωσης των νοσοκομειακών δαπανών. Ταυτόχρονα και πλέον σημαντικό, ενθαρρύνονται οι φτωχότερες έγκυες να γεννούν στο σπίτι, προσδοκώντας έτσι στην είσπραξη του επιδόματος, θέτοντας με αυτό τον τρόπο σε σοβαρό κίνδυνο την ζωή των ίδιων και των παιδιών τους. Σειρά σοβαρών επιπλοκών οι οποίες σχετίζονται με την γέννα, αντιμετωπίζονται σήμερα άμεσα καθώς συμβαίνουν εντός του νοσοκομειακού χώρου. Η φύση των επιπλοκών είναι τέτοια, που ακόμη και στο νοσοκομείο αντιμετωπίζονται με τεράστια δυσκολία και χωρίς βεβαιότητα για ευτυχή κατάληξη.

Αυτές οι επιπλοκές πως θα αντιμετωπιστούν στο σπίτι; Μήπως κάποιος αφελής πιστεύει ότι προλαβαίνουν να φτάσουν στο νοσοκομείο τέτοια περιστατικά; Ποια θα είναι η κατάληξη αυτών των γυναικών και των παιδιών τους; Ποια η ανάγκη να δημιουργηθεί τέτοιο κίνητρο ώστε να γεννούν οι γυναίκες στο σπίτι;

Μόνο εγκληματικά ηλίθιοι μπορούν να προτείνουν τέτοιες πολιτικές.

Ο Πρόεδρος
Πανταζής Πανταζόπουλος                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.