Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Γ. Μανωλάτος - Οι ευκάλυπτοι της Σάμης

Όταν πρόεδρος της κοινότητας Σάμης ήταν ο συχωρεμένος ο Βαγγέλης Σπαθής, μια ομάδα παιδιών φυτέψαμε τους ευκαλύπτους αυτούς επάνω στα μπάζα των γκρεμισμένων σπιτιών από τους τρομερούς σεισμούς του 1953. 

Έκτοτε τα μπάζα χορτάριασαν και οι ευκάλυπτοι μεγάλωσαν. 

Τόσα χρόνια πέρασαν τόσοι κοινοτικοί και δημοτικοί άρχοντες διάβηκαν και άλλοι τόσοι  πρόεδροι λιμενικών ταμείων Σάμης και Κεφαλονιάς ήρθαν και έφυγαν και το τοπίο παραμένει στάσιμο, με τα χορταριασμένα μπάζα των γκρεμισμένων σπιτιών και τους ευκαλύπτους. 

Και το κομμάτι αυτό της Σάμης είναι από τις ωραιότερες ακτές της Κεφαλονιάς μας. 

Καμία φροντίδα καμία βελτίωση κανένα ενδιαφέρον για την ωραιότερη ακτή της Σάμης-Καραβόμυλου. 

Και έρχονται τώρα κάποιοι να πετσοκόψουν τα δένδρα εκείνα πως δήθεν ενδιαφέρονται για τον τόπο και την περιοχή. 

Οι Σαμικοί και οι κάτοικοι της περιοχής ας το δουν και ας το επιτρέψουν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.