Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ - Τα ψέμματα τελείωσαν


  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Σ.Ε
Τα ψέματα τελείωσαν
Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Ή με την νεολαία και την λαϊκή πλειοψηφία ή με την τρόικα και τα μνημόνια.

Η δυσμενής εξέλιξη για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων που επιβάλλεται μέσω του αντιεκπαιδευτικού σχεδίου ΑΘΗΝΑ που προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, έρχεται δυστυχώς να επιβεβαιώσει ότι:
  1. Η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη προχωρεί χωρίς ενδοιασμούς στην αποδόμηση της δημόσιας παιδείας και στην δημιουργία συνθηκών για την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων.
  2. Η κυβέρνηση αυτή και οι εκπρόσωποί της υπουργοί είναι εντελώς ανυπόληπτοι και λειτουργούν ως πιόνια στην σκακιέρα ενός καλοστημένου παιχνιδιού σε βάρος του λαού και της νεολαίας.
  3. Οι τοπικοί θεσμικοί παράγοντες με πρώτο τον δήμαρχο τον «Όσο είμαι εγώ Δήμαρχος το ΤΕΙ δεν φεύγει», αλλά και όσοι άλλοι  ακολούθησαν στην απαξίωση της τεράστιας δυναμικής των κινητοποιήσεων των φοιτητών και του λαού στο Αργοστόλι και στην υποκατάσταση τους από επαφές μεταξύ παραγόντων, είναι εντελώς συνυπεύθυνοι με την κυβέρνηση για την εξέλιξη αυτή και υπόλογοι απέναντι στην τοπική κοινωνία.

Το ίδιο ισχύει και για τους κομματικούς παράγοντες που τα κόμματα τους συμμετέχουν στην συγκυβέρνηση.

ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων βρίσκεται πλέον στο μισό  βήμα πριν την οριστική του διάλυση.

Καλούμε τους φορείς, τις κινήσεις πολιτών, την νεολαία, τους φοιτητές την μεγάλη λαϊκή ριζοσπαστική πλειοψηφία της κοινωνίας μας σε άμεσο ξεσηκωμό. Με κάθε τρόπο, ας εμποδίσουμε αυτή την καταστροφική εξέλιξη.

Η Ν.Σ.Ε. Κεφαλληνίας – Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για την αποτροπή της διάλυσης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Η ΝΙΚΗ θα είναι δύσκολη αλλά θα είναι του λαού και της νεολαίας.

Αργοστόλι, 5/3/2013              
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.