Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Δελτία Τύπου για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και το Σχέδιο Αθηνά


Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Κεφαλονιάς

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις του Συντονιστικού Αγώνα για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, δηλώνει τα παρακάτω:

Δεν διαπραγματευόμαστε την απομάκρυνση κανενός τμήματος του ΤΕΙ μας, του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Απορρίπτουμε την διάλυση του Ιδρύματος που έχει έδρα το Αργοστόλι και απαιτούμε την παραμονή και ανάπτυξή του.

ΟΧΙ στο σχέδιο «Αθηνά»,

ΟΧΙ στην διάλυση της παιδείας στο Ιόνιο,

ΟΧΙ στην διάλυση της παιδείας στην Ελλάδα,

Καλούμε ΌΛΟΥΣ τους Εμπόρους - Επαγγελματίες-Αυτοαπασχολούμενους σε, 3ωρη στάση εργασίας την Δευτέρα 11/03/2013 από 11:00 ως 14:00 και συμμετοχή τους στην Πανκεφαληνιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Αργοστολίου στις 12:00

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ

ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ
ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ


Το ΔΣ του Συλλόγου



========================================================================
Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αργοστόλι 7-3-13

Τα ΤΕΙ στην Κεφαλονιά κλείνουν. Αυτή είναι η αλήθεια. Ας είμαστε ειλικρινείς. Ο τόπος μας γυρνά πίσω στο χρόνο. Οικονομικά, πολιτισμικά, κοινωνικά…

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα λόγια της κυβέρνησης περί αξιοκρατίας, περί πάταξης των κακώς κειμένων δεν είναι τίποτα άλλο παρά κούφια λόγια. Δημιουργήθηκε ένα σχέδιο, όπου οι σχολές μετακινούνται χωρίς κάποια προγενέστερη μελέτη που να εξετάζει την αξία και το επίπεδό τους. Δεν υπάρχει κανένα κριτήριο για την μετατόπιση σε μία ή άλλη πόλη, παρά μόνο αυτό του πιο ισχυρού «βύσματος». Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για να συνδεθεί η ύπαρξη των σχολών με την ανάπτυξη και με τον παραγωγικό ιστό μιας περιοχής. Δεν υπάρχει ειλικρίνεια παρά μόνο αλαζονεία από έναν υπουργό που δίνει ψεύτικες υποσχέσεις, ο οποίος εμπαίζει μια ολόκληρη κοινωνία και τους τοπικούς της φορείς, πρώην υπουργό, δήμαρχο, βουλευτή, αντιπεριφερειάρχη. Δεν υπάρχει από τον ίδιο και την κυβέρνηση που τον στηρίζει, η παραμικρή ευαισθησία για το νησί μας που μαραζώνει, τουναντίον διαπιστώνουμε μία τρομερή αναλγησία απέναντι στα προβλήματα που θα δημιουργήσει το κλείσιμο των ΤΕΙ στον τόπο μας.

Οι λύσεις είναι λίγες: ενότητα, συλλογικές ενέργειες, αντίσταση!

Ο Ιατρικός σύλλογος συμμετέχει!


===========================================================
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς καταγγέλλει το σχέδιο ΄΄ΑΘΗΝΑ΄΄ που προσαρμόζει ακόμη περισσότερο την Ανώτατη Εκπαίδευση στις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, συνεχίζοντας στην κατεύθυνση του νόμου-πλαισίου.

Δεν είναι μια προσωπική επιλογή ενός υπουργού, αλλά μια επεξεργασμένη πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που προβλέπεται από τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις της ΕΕ με την συνθήκη της Λισαβώνας το 2000 και την διακήρυξη της Μπολώνια για την Ευρώπη 2020.

Οι αλλαγές αφορούν πρώτα και κύρια το ίδιο το περιεχόμενο των σπουδών.

Τα παραπλανητικά λόγια για "εξορθολογισμό" της Δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης, για  "εξοικονόμηση πόρων", "χωροταξική αναδιάρθρωση", με δήθεν "ακαδημαϊκά κριτήρια", δεν μπορούν  να κρύψουν ότι το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ", όπως και παλαιότερα ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" για την Ανώτατη Εκπαίδευση, εντάσσεται στο γενικότερο πλάνο της άρχουσας τάξης να διαμορφώσει εκπαιδευτικά ιδρύματα που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου σε συνθήκες οικονομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος.

Δεν πρόκειται ούτε για ακαδημαϊκό συμμάζεμα, ούτε μόνο για δημοσιονομική προσαρμογή. Ο όποιος εξορθολογισμός δεν αναιρεί  το γεγονός  ότι το κόστος θα το πληρώσει για μια ακόμη φορά η λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της.

Η επίθεση στη Δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση βρίσκεται σε ενιαίο πλαίσιο με την επίθεση στη Δημόσια Υγεία, στην περίθαλψη, στην Κοινωνική Πρόνοια και ενιαία πρέπει να αντιμετωπισθεί.

Ο Δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή αλλά και οι άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης δεν καταδικάζουν τον νόμο πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση και το σχέδιο ΄΄ΑΘΗΝΑ΄΄. Η δήθεν αντιπολιτευτική τους στάση αντιμετωπίζει τους σπουδαστές ως πελάτες και υποτίθεται ότι επιθυμεί την προστασίας της τοπικής κοινωνίας.

Η τοπική κοινωνία όμως απαρτίζεται στην συντριπτική της πλειοψηφία από λαϊκές και εργατικές οικογένειες, από μικροεπαγγελματίες, φτωχούς και μεσαίους αγρότες τους οποίους έχει φροντίσει να χαρατσώνει με διπλές και τριπλές φορολογίες.

Στήριξη της τοπικής λαϊκής κοινωνίας σημαίνει αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για κατάργηση των ανταποδοτικών τελών σε σχολεία, κατάργηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, σε οικογένειες με άνεργους, σε μικρομάγαζα.

Στήριξη της τοπικής λαϊκής κοινωνίας σημαίνει άρνηση απολύσεων εργαζομένων, μειώσεων στους μισθούς τους, άρνηση ιδιωτικοποίησης κοινωνικών παροχών και της διαχείρισης των απορριμμάτων κ.λ.π.

Αντίθετα η Δημοτική Αρχή έχει αποδεχθεί την λογική των εκβιασμών από την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ προς τα λαϊκά στρώματα, έχει εφαρμόσει αυτές τις πολιτικές.

Στήριξη της τοπικής λαϊκής κοινωνίας σημαίνει διεκδίκηση από την κυβέρνηση χρηματοδότησης όλων των δημοτικών δομών που αφορούν κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες για τα λαϊκά στρώματα.

Οι σπουδαστές πρέπει να αναζητήσουν τους συμμάχους τους στο οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, αφού και οι ίδιοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι παιδιά εργατικών-λαϊκών οικογενειών.

Δεν μπορούν να είναι σύμμαχοι τους το πολιτικό προσωπικό και οι πολιτικές δυνάμεις στο Δήμο που ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ, ΣΤΗΡΙΞΑΝ, ΨΗΦΙΣΑΝ και ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ το σύνολο των πολιτικών που έχουν οδηγήσει τα ΤΕΙ και ολόκληρη την κοινωνία στη σημερινή βαρβαρότητα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΚΚΕ, δεν αντιμετωπίζει τους φοιτητές και σπουδαστές ως πελάτες. Για αυτό και οι αντίστοιχοι δημοτικοί συνδυασμοί μας δεν είχαν συναινέσει, όταν γίνονταν η κατάτμηση ιδρυμάτων και επιστημονικών αντικειμένων και η διασπορά τους σε όλη την Ελλάδα, με ευθύνη των ίδιων κομμάτων, που σήμερα προσπαθούν δήθεν να συμμαζέψουν την κατάσταση.

Δεν συναινεί ούτε σήμερα, που οι λαϊκές οικογένειες καλούνται να πληρώσουν και πάλι τους σχεδιασμούς για το "Πανεπιστήμιο ΑΕ".

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους σπουδαστές και τις οικογένειες τους, να δώσουν μάχη για:
  • να μην πεταχτεί εκτός σπουδών κανένας φοιτητής και σπουδαστής-να ολοκληρώσει τις σπουδές του απερίσπαστος στο τμήμα που εντάχθηκε- να μην υποχρεωθεί να μετακινηθεί σε άλλη πόλη για να τελειώσει τις σπουδές.
  • Καμιά απόλυση προσωπικού.
  • Προσλήψεις καθηγητών με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.
  • Ενιαία Ανώτατη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία στην υπηρεσία των     λαϊκών αναγκών.
  • Τη συνολική ανατροπή αυτής της πολιτικής.


                                                                          Αργοστόλι 7 Μάρτη 2013
                                                          
                                                                     Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς                 


======================================================================

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το διαρκές έγκλημα υποβάθμισης των τοπικών κοινωνιών της περιφέρειας συνεχίζεται, εν μία νυκτί διαψεύδονται οι υποσχέσεις της κυβέρνησης και ο αρμόδιος υπουργός παιδείας διαγράφει με μια μονοκοντυλιά το μέλλον των παιδιών μας  του κοινωνικού και οικονομικού ιστού των νησιών μας.

Θεωρούμε ως απαράδεκτη και ανιστόρητη την απόφαση του υπουργού παιδείας για την κατάργηση του ΑΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ και δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στον δίκαιο αγώνα των φοιτητών.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.ΜΑΡΚΑΤΟΣ
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Μ.ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ
ΤΑ ΜΕΛΗ
Δ.ΚΟΡΣΙΑΝΟΣ
Δ.ΣΠΑΝΟΣ
Π.ΤΖΑΝΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.