Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Η Σάμη θρηνεί το δικό της παιδί


Έφυγε από κοντά μας εντελώς απροσδόκητα, την Τρίτη το πρωϊ ο συμπολίτης και φίλος μας, Κώστας Γρηγορίου Βάλσαμος.

Ο πόνος βαρύς για την οικογένεια του την οποία συλλυπούμεθα από ψυχής, βαρύς και για την τοπική κοινωνία και τους φίλους του γιατί ο Κώστας είχε μόνο φίλους που στο βάθος της ψυχής του χώραγαν όλοι.

Εμείς φίλε Κώστα θα σε περιμένουμε στην πλατεία για ένα καφέ!!!!!
Καλό ταξίδι φίλε μας.

Ζήσιμος Βαγγελάτος

7 σχόλια:

  1. Λάβαμε επίσης το εξής ανώνυμο email:

    Καλό ταξίδι Κώστα...
    Θα σε θυμόμαστε ολοι σ αυτή την πόλη ως κομματι της ψυχής της και συνάμα της δικής μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα πολύ καλό παιδί έφυγε ανέλπιστα. Και όχι μόνο. Ένας άνθρωπος που ήταν πάντα με κείνη την καρτερικότητα, τη σιγουριά, τη γλυκύτητα,την κατανόηση προς όλους, όλα αυτά, ζωγραφισμένα στο πρόσωπό του και στον τρόπο που μιλούσε. Ένα κομμάτι της ζωντανής ψυχής της Σάμης, αναντικατάστατο, έφυγε.
    Εκείνο το πάνω μέρος της πλατείας, σημαδεμένο από την παρουσία του Κώστα, πάντα θα μένει να απορεί γιατί να φεύγουν εκείνοι που στηρίζουνε την αγάπη που χρειάζεται τούτος ο κόσμος.

    Καλό ταξίδι, Κώστα.

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν μακριά …

    Και σαν χαθείς… ποιο κοντά στη σκέψη... Γίνεσαι σπίθα στην κάθε καρδιά. Κερδίζεις τους δρόμους που περπάτησες και δίνεις τη μυρωδιά σου στα λουλούδια κι εκείνα αρχίζουν ν αγαπούν… Ότι αγάπησες! Είναι άδικο που ΤΩΡΑ πέρασες απέναντι. Είναι οι των ανθρώπων οι κραυγές ψίθυροι άφταστοι. Αδύναμα τα βήματα.
    Οι αγκαλιές παγωμένες. Το χαμόγελο χαμένο ψάχνει πρόσωπο να βρει.
    Τώρα όπου μακριά, ΠΟΙΟ ΚΟΝΤΑ σ εκείνα που σε ζωγραφίζουν πλάι μας…
    Είναι το ταξίδι σου στον πλανήτη του θανάτου πολύ μακριά… Μέσα μας !
    Ένα τραγούδι του ανέμου που σέρνει τον πόνο του κάθε… Μια συντροφιά με αναμνήσεις στην μάνα… Η φωνή που στα χρόνια χάνεται και η εικόνα όπου αγέραστη ανάμεσα στα πρόσωπα που γερνούν λέγεται μνήμη.
    Η απουσία στα δάκρια θα πνιγεί μια μέρα! Η αγκαλιά θα σε βρει να σε σφίξει πάλι! Για τώρα όπου μακριά … Καλή αντάμωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ λυπαμαι που δεν θα τα ξαναπουμε Κωστα! ... πολυ! ... Ταπεινα, τα ειληκρινη-μου συλλυπητηρια στην οικογενεια-του, στους φιλους-του και σ'ολους οσους τον αγαπησαν και τον χαρηκαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με το χαμό του ΚΏΣΤΑ η Σάμη πέτρωσε !Το χαμόγελο που απλώχερα χάριζε, έσβησε! Η μικρή μας κοινωνία έγινε πολύ φτωχότερη!
    Καλό κατευόδιο ,Κώστα ! Σ.Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι εικόνες τόσων χρόνων - φευ μιας ζωής - σε εκείνο το πάνω μέρος της πλατείας - όπως είπε και ο φίλος Major Arx - έρχονται και ξανάρχονται. Και πονάνε γιατί όσο όλες αυτές τις εικόνες θα ψάχνουν τα μάτια να ξαναδούν και θα τις βρίσκουν μόνο στη μνήμη - "θυμάσαι τότε...."

    Θα περάσει ο καιρός και οι εικόνες οι ίδιες θα γεμίζουν το κενό και θα γίνονται αναμνήσεις και ιστορίες για το γέλιο, το φιλότιμο, την αγάπη...

    Πάραλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν και σε γνωρίσαμε τόσο λίγο φίλε Κώστα καταλάβαμε πως ήσουν ένας άνθρωπος γεμάτος φιλότιμο, καλοσύνη, αγάπη για όλους.Ένας μποέμης χαρακτήρας, πραγματικό παληκάρι...μ'ένα ζωγραφισμένο χαμόγελο πάντα στα χείλη!
    Αν και τούτα τα χείλη γιόμησαν σιωπή και τα μάτια βυθίστηκαν στο σκοτάδι εμείς πάντα θα νιώθουμε την αύρα της παρουσίας σου στα μέρη που περπάτησες και θα σε θυμόμαστε με νοσταλγία και αγάπη!
    Καλό κατευόδιο φίλε μας Κώστα!
    Αναπαύσου εν ειρήνη!

    Δ & Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.