Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Περί Κύρους και Ισονομίας και Απαντήσεις (Ανανεωμένο)

Αναδημοσιεύουμε από το "Kefalonia Press", τον "Ανεξάρτητο", το "Kefaloniaphotonews" Ta Σέστα" τα περί την ένσταση που κατέθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού "Νέα Εποχή για την Κεφαλονιά" κ. Μ. Κοτσιλίνης και την απάντηση που εξέδωσε ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλ. Παρίσης. Δεδομένου ότι η υπόθεση είναι πλέον στο Πρωτοδικείο δεν θα κάνουμε κάποιο άλλο σχόλιο. Για τους αναγνώστες μας τα σχόλια είναι ανοιχτά - ως και πάντοτε!..

Από το "Kefalonia Press"


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μάρκος Κοτσιλίνης, και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κεφαλονιάς, κατέθεσε χθες (Δευτέρα) στο Πρωτοδικείο Κεφαλληνίας, πολυσέλιδη ένσταση κατά του Συνδυασμού του Δήμαρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση και κατά 13 εκλεγμένων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων του , λόγω μη νόμιμης συμμετοχής τους στο ψηφοδέλτιο "ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ".

Είναι άξιο διερεύνησης αν ποτέ στα δικαστικά χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει κατατευθεί ένσταση κατά κύρους εκλογών για τόσο μεγάλο αριθμό υποψηφίων! Συνήθως οι "παραβάσεις" αφορούν 1-2 το πολύ υποψηφίους, αλλά 13!!! Είναι δυνατόν να μην είχε ελεγχθεί η νομιμότητα των υποψηφίων από τον Συνδυασμό;

Α. Τα ονόματα των Δημοτικών Συμβούλων εναντίον  των οποίων στρέφονται οι ενστάσεις είναι:
  1. Δημήτρης Πυλαρινός (πρ. Διοικητής Νοσοκομείου Αργοστολίου),
  2. Βαγγέλης Κεκάτος (πρ. Διοικητή Νοσ. Ληξουρίου),
  3. Μάκης Αποστολάτος (πρ. διοικητης ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ),
  4. Βασίλης Ρουχωτάς (πρόεδρος Βιβλιοθήκης Ληξουρίου),
  5. Βαγγέλης Μαρούλης (γιατρός, δ/ντης Κέντρου Υγείας Σάμης).
Ο λόγος της ένστασης για τους ανωτέρω είναι ότι ενώ κατείχαν αμοιβόμενες κυβερνητικές θέσεις δεν παραιτήθηκαν στο χρονικό διάστημα που ορίζει ο Νόμος.

Β. Τα ονόματα των Τοπικών Συμβούλων εναντίον των οποίων στρέφονται οι ενστάσεις είναι τα εξής :
  1. Δημητράτου Αλεξάνδρα , υποψήφια στην τοπική κοινότητα Μεταξάτων ενώ είναι κάτοικος Αργοστολίου,
  2. Βαγγελάτος Γεράσιμος του Δημητρίου, υποψήφιος στην τοπική κοινότητα Καραβόμυλου ενώ είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους της Σάμης,
  3. Τσίκλης Κωνσταντίνος του Βασιλείου, υποψήφιος στο Ληξούρι, δήλωσε κάτοικος Ληξουρίου αλλά είναι εγγεγραμμένος στο εκλογικό τμήμα Σουλάρων,
  4. Κονταρά Σπυριδούλα του Παναγή-Θεοχάρη, υποψήφια στην Αγία Θέκλη, δήλωσε κάτοικος Αγίας Θέκλης αλλά είναι εγγεγραμμένη στους εκλογικούς καταλόγους Ληξουρίου,
  5. Σπανού Μαριέτα του Ιερώνυμου, υποψήφια στην Αγία Θέκλη, δηλωσε κάτοικος Αγίας Θέκλης αλλά είναι εγγεγραμμένη στο 87ο εκλογικό τμήμα Ληξουρίου,
  6. Φλαμπουράρης Γεράσιμος του Διονύση-Χαράλαμπου, υποψήφιος στην τοπική κοινότητα στα Καμιναράτα, δήλωσε κάτοικος Καμιναράτων αλλά είναι εγγεγραμμένος στο 88ο εκλογικό τμήμα Ληξουρίου,
  7. Αέρη Αγγελική του Παναγή (πρόκειται για την αδελφή του Αλέξανδρου Παρίση), υποψήφια στο Βαρύ, δήλωσε κάτοικος Μάγγανου και είναι εγγεγραμμένη στο 65ο εκλογικό τμήμα Τουλιάτων,
  8. Αλεξάτου Ευθυμία του Γεράσιμου, υποψήφια στην Αγία Ευφημία, δήλωσε κάτοικος Αγίας Ευφημίας ενώ είναι δικαστική υπάλληλος στον Πειραιά και μόνιμη κάτοικος Πειραιά.
Από τους ανωτέρω 8 τοπικούς συμβούλους οι πέντε είναι γυναίκες που σημαίνει ότι σε περίπτωση που γίνει δεκτή η ένσταση από το Δικαστήριο, χάνεται η ποσόστωση των γυναικών από τα συγκεκριμένα τοπικά ψηφοδέλτια του συνδυασμού του κ. Παρίση και ο συνδυασμός χάνει όλες τις έδρες σε αυτές τις τοπικές κοινότητες.

Ο κ. Κοτσιλίνης ζητά από το Δικαστήριο:
  1. Να κριθεί ότι οι ανωτέρω 13 έχουν κώλυμα και δεν νομιμοποιούνται ως υποψήφιοι,
  2. Προσβάλλει το κύρος των Δημοτικών εκλογών της 4ης Νοεμβρίου 2010,
  3. Ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος.
Το χρονοδιάγραμμα του δικαστικού αγώνα

Με τις διαδικασίες που προβλέπει ο Καλλικράτης, η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πατρών υπολογίζεται να εκδοθεί τον Μάρτιο του 2011.

Εάν η απόφαση του Δικαστηρίου είναι υπέρ των ενστάσεων, ο Συνδυασμός του Αλέξανδρου Παρίση θα προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας το οποίο θα εκδόσει την τελεσίδικη απόφασή του εντός δυο ετών, το ανώτερο.

Το παρασκήνιο πριν το Πρωτοδικείο

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, όλοι οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι με τον Συνδυασμό του Μάρκου Κοτσιλίνη, υποστήριξαν τις ενστάσεις. Ο Μάρκος, ακόμα και την ύστατη ώρα, λίγο πριν κατατεθούν οι ενστάσεις στο Πρωτοδικείο, μίλησε πάλι με τους Συμβούλους του και τους ξαναρώτησε μήπως έχουν αντιρρήσεις αλλά και πάλι πήρε θετικές απαντήσεις χωρίς την παραμικρή αμφιβολία.

... τα επιχειρήματα μετά το Πρωτοδικείο

Στελέχη του Συνδυασμού του Μάρκου Κοτσιλίνη, χθες,στις πρώτες συζητήσεις τους με τον κόσμο επιχειρηματολογούν ότι οι ενστάσεις δεν είναι ούτε δείγμα μισαλλοδοξίας, ούτε πίκρας λόγω της ήττας, αλλά θέμα δίκαιας αντιμετώπισης όλων των Συνδυασμών απέναντι στο Νόμο.

Αναφέρουν μάλιστα χαρακτηριστικές περιπτώσεις στελεχών τους που έμειναν εκτός ψηφοδελτίου επειδή είχαν τα ίδια κωλύματα με τους ανωτέρω «13» και που η συμμετοχή τους μπορεί να είχε αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ισχυρίζονται επίσης πως δεν υπάρχει ισονομία όταν οι τρεις Συνδυασμοί (από τους τέσσερις που συμμετείχαν στις εκλογές) έχουν τηρήσει το Νόμο κατά γράμμα, να έχουν αποκλείσει στελέχη τους από το ψηφοδέλτιο, και ο ένας εξ αυτών να μην τον εφαρμόζει. Ο Νόμος εφαρμόζεται από όλους, δεν γίνονται διακρίσεις, γι αυτό και την ευθύνη για την δικαστική περιπέτεια που θα περάσει ο Δήμος την έχουν αυτοί που αγνόησαν το Νόμο και όχι αυτοί που τον τήρησαν.

Πηγή:  http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=17086&Itemid=152

Από τον "Ανεξάρτητο", ακολουθεί ένα μέρος του αντίστοιχου δημοσιεύματος

Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον Μ. Κοτσιλίνη, ο οποίος μας επιβεβαίωσε την κατάθεση της ένστασης, λέγοντας ότι “δεν υπάρχει προσωπική αντιπαράθεση με τους συμβούλους κατά των οποίων κατατέθηκε η ένσταση, αλλά υπάρχει θέμα κύρους της εκλογικής διαδικασίας”.

Σε ερώτησή μας ποιο είναι το όφελος του συνδυασμού απ' αυτή την ένσταση, καθώς ακόμη και αν γίνει δεκτή αυτή, στην χειρότερη των περιπτώσεων απλά θα εκπέσουν των αξιωμάτων τους και θα αντικατασταθούν από κάποιους άλλους του συνδυασμού, ο κ. Κοτσιλίνης απάντησε “αυτό θα το αποφασίσει το Δικαστήριο”, αφήνοντας προφανώς να εννοηθεί ότι στην ένστασή του ζητεί την ακύρωση του αποτελέσματος των εκλογών. Επίσης, ο κ. Κοτσιλίνης μας είπε ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί δια της νομικής οδού προβλέπεται σχετικά σύντομη από τον “Καλλικράτη”, καθώς η ένσταση θα εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο Πατρών και μετά απ' αυτό θα υπάρχει κατευθείαν αναίρεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πολιτικοί παρατηρητές σχολιάζοντας την κίνηση του Μ. Κοτσιλίνη να προχωρήσει τελικά σε ένσταση, δηλώνουν σε όλους τους τόνους, ότι ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να έχει συμβιβαστεί ακόμη με το αποτέλεσμα των εκλογών και θεωρούν την κίνησή του ως άστοχη από τη στιγμή που ο συνδυασμός αυτός καθ' αυτός δεν πρόκειται να έχει κανένα όφελος ακόμη και αν η ένσταση γίνει δεκτή.


Πηγή:  http://anexarttitos.gr

Από το Kefaloniaphotonews ένα μέρος του δημοσιεύματος με σκέψεις και σχόλια:

Τι θα αλλάξει αν τελικά δεχτεί η Πολιτεία την ένσταση.
Τίποτα.
Βέβαια, ο Βασίλης Ρουχωτάς έχει μαζέψει τους περισσότερους ψήφους.
Θα είναι, όπως και να το κάνουμε, πλήγμα για τον Αλέξανδρο Παρίση, αν τελικά βρεθεί ο Βασίλης Ρουχωτάς έκπτωτος.
Μεγάλο πλήγμα για τη λειτουργία του Δήμου.
(Ο νόμος όμως δίνει το πλεονέκτημα στον Δήμαρχο να βάζει αντιδήμαρχο όποιον θέλει, ας μην είναι εκλεγμένος).

Γράφει ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ: Ποιος έχει μεγαλύτερη δυνατότητα επηρεασμού, ένας πρόεδρος μιας Δημοτικής Βιβλιοθήκης ή ένας εν ενεργεία αντιδήμαρχος;
Σωστό…..
Γράφει ο φίλος μου ο Κρούσος, «Οι νόμοι είναι για να γράφονται στα παλιά τους τα παπούτσια».
Συμφωνώ.
Σιγά το κράτος που διαθέτουμε.
Όπου και να κοιτάξεις κολυμπάμε μέσα στην παρανομία.

Δεν έχει να κερδίσει τίποτα ο Μάρκος Κοτσιλίνης.
Θα κερδίσει την αξιοπιστία του όμως, μπροστά στην ταλαίπωρη νομοθεσία.
Όλοι γράφουν στα παλιά τους παπούτσια τους νόμους.
Ούτε βέβαια, θ’ αλλάξει το αποτέλεσμα.
Ούτε ασφαλώς οι σχέσεις μέσα στο Δημ. Συμβούλιο της αντιπολίτευσης του Μάρκου Κοτσιλίνη δηλαδή, θα είναι γαλήνια.
Ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου, ακόμα πριν ξεκινήσει τη λειτουργία του το Δημ. Συμβούλιο.
Διότι, όπως τουλάχιστον λένε οι «ξέροντες» ο Μάρκος θα την κερδίσει την ένσταση.
Τότε τι μέλλει γενέσθαι.;

Χαμένη βγαίνει η «ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ».
Θα χάσει έναν δημοτικό σύμβουλο που θα μπορούσε να βοηθήσει τον συνδυασμό, αλλά και τον Δήμο.
Θα βοηθούσε τον Αλέξανδρο Παρίση, στις δύσκολες αυτές στιγμές.
Της λειτουργία του Δήμου.

Πολλοί λένε ότι ο Μάρκος Κοτσιλίνης δεν έχει ακόμη χωνέψει την ήττα του.
Ίσως ακόμα δεν έχουν συνέλθει από μια τέτοια ήττα.
Ίσως το σοκ να είναι τέτοιο που θα χρειαστεί χρόνος για να συνέλθουν.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο, η ένσταση να μην γίνει δεκτή.
Ποιος θέλει να φανεί ότι οι «υπεύθυνοι» δεν έχουν κάνει σωστά τη δουλειά τους;
Θα γίνει ένα μπαμ που θα ακουστεί μέχρι την Αθήνα.
Ο Μάρκος Κοτσιλίνης άλλη μια φορά θα ηττηθεί.
Αλλά……
Με όσους συζήτησα που ξέρουν νόμους και «ψιλά γράμματα» καταφέρονται εναντίον των «κρατικών ταγών» του Δικαστικού Μεγάρου.
Κοινώς, δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.
Είναι έτσι;
Ποιος θέλει να φανεί παραέξω ότι δεν έκανε καλά τη δουλειά του;

Φίλοι μου, για το θέμα αυτό συζήτησα με πολλούς την Κυριακή που μας πέρασε..

Ας πέσουν οι τόνοι.
Να δούμε πως θα εξελιχθεί η όλη υπόθεση.

Πηγή:  http://www.kefaloniaphotonews.gr/more.asp

Aπό "Τα Σέστα" ακολουθεί η απάντηση του κ. Αλ. Παρίση

Δυο αλλεπάλληλες ήττες μέσα σε 8 ημέρες και μάλιστα με την ετυμηγορία του λαού της Κεφαλονιάς, δεν ήταν αρκετές, ώστε ο επικεφαλής του επιλαχόντος Δημοτικού Συνδυασμού «Νέα Εποχή για την Κεφαλονιά» κ. Μάρκος Κοτσιλινης, να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι «δια βίου παντρεμένος με την εξουσία» όπως προφανώς είχε πείσει τον εαυτό του τόσα χρόνια.

Αρνούμενος να δηχθεί το ξεκάθαρο αποτέλεσμα των πρόσφατων Δημοτικών Εκλογών που ανέδειξε Δήμαρχο τον Αλέξανδρο Παρίση και επιτυχόντα Συνδυασμό την ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, ζει ακόμη το μύθο του, και αντιμετωπίζει τις δημοκρατικές διαδικασίες της κοινωνίας μας με περισσή αλαζονεία!
Κατανοούμε την παθολογία του στην εμμονή της «καρέκλας», κατανοούμε ότι ο κ. Κοτσιλινης και πολλοί άλλοι της παρέας του πρέπει να βγουν στον επαγγελματικό στίβο για να ζήσουν καθώς δεν θα είναι πλέον τρόφιμοι της πολίτικης, κατανοούμε με συμπάθεια την ανθρώπινη διάσταση της κατάστασης τους, αλλά εάν είναι να τους βοηθήσει και μια τρίτη μεγάλη ήττα μέσα από την απόρριψη των αβάσιμων ισχυρισμών τους, τότε ας τη βιώσουν για τα καλά.

Εμείς, στην Δημοτική παράταξη ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, σεβόμαστε την λαϊκή ετυμηγορία, εργαζόμαστε από την επομένη των εκλογών να διεκπεραιώσουμε έναν τεράστιο όγκο ενεργειών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, την κεντρική διοίκηση και τα αξία διοικητικά στελέχη των πρώην ΟΤΑ Κεφαλονιάς, ώστε να φέρουμε εις πέρας το μεγάλο έργο του σχεδίου μετάβασης και της ενοποίησης των πρώην ΟΤΑ του νησιού μας.

Σχετικά με την προσπάθεια του κ. Κοτσίλινη να σπιλώσει το πολιτικό κύρος εκλεγμένων δημοτικών μας συμβούλων, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε, ότι σε αντίθεση με εκείνον, εμείς ουδέποτε λειτουργήσαμε με τακτικές φακελώματος, δεν διακατεχόμαστε από ιδιοσυγκρασία τύπου ΣΤΑΖΙ, δεν κρύψαμε ποτέ τίποτε από τον Κεφαλληνιακό λαό, γιατί ακριβώς δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε και φυσικά δεν πασχίζουμε εκ των υστέρων να ….μετατάξουμε εκτός δημοτικών υπηρεσιών κανένα Δημοτικό μας Σύμβουλο όπως κάνει ο κ. Κοτσιλίνης, για να μην έχει ασυμβίβαστο!!! Σεβόμαστε τους νόμους της δημοκρατίας μας, είμαστε στη διάθεση κάθε νόμιμου ελέγχου σε όλα τα επίπεδα και το ίδιο ελπίζουμε και για τον κ. Κοτσιλίνη που μας παραδίδει οσονούπω έναν Δήμο με 12ετη δική του διαχείριση!

Ανυπομονούμε να επιβεβαιωθεί για ΤΡΙΤΗ φορά η μεγάλη νίκη της κοινωνίας μας, που σφράγισε την αφετηρία μιας νέας πορείας για τον τόπο μας για τη δημιουργία της Ισχυρής Κεφαλονιάς.
Όσον αφορά στο κύρος των εκλογών και τη συμβολή στο τελικό αποτέλεσα των υποψήφιων συμβούλων. Του θυμίζουμε ότι τόσο σε νομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο οι ισχυρισμοί του είναι αστείοι καθώς οι εκλογές κρίθηκαν στη δεύτερη Κυριακή που δεν υπήρχαν σταυροί προτίμησης παρά μόνον δυο υποψήφιοι Δήμαρχοι, ο τελικός νικητής Αλέξανδρος Παρίσης και δεύτερος Μάρκος Κοτσιλίνης. Συνεπώς το κύρος των εκλογών μόνο στο φουρτουνιασμένο μυαλό του Μάρκου Κοτσιλίνη τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Κλείνοντας, θέλουμε παραβολικά να μηνύσουμε στον κ. Κοτσιλίνη ότι: ο άλλοτε παντοδύναμος και - αυτοανακηρυγμένος - ως δια βίου δικτάτορας Ιούλιος Καίσαρας, δεν χτυπήθηκε πισώπλατα από κανέναν αντίπαλο του η εχθρό του, αλλά από τον θετό υιό του Μάρκο Βρούτο!
Από το γραφείο Τύπου του Συνδυασμού «ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ».

Πηγή: http://tasesta.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.