Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Σχετικά με τα Εκλογικά Αποτελέσματα Σάμης

Αγαπητοί μου φίλοι της Σάμης,

τώρα που ο απόηχος των εκλογών κόπασε και το μελάνι καταγραφής των αποτελεσμάτων στέγνωσε πρέπει να δούμε καποια συμπεράσματα.

Συμπεράσματα που ο καθένας από μας μπορεί εύκολα να παρατηρήσει. Μπορεί ταυτόχρονα παρατηρώντας αυτές τις σκέψεις να εξάγει και άλλα που ο γράφων δεν μπόρεσε να θίξει διότι έχει συγκεκριμένο σκοπό, να παρουσιάσει μια κατάφορη παραβίαση της δημοκρατικής αρχής που έχει καταγραφεί εδώ και πολλούς αιώνες πίσω και αποτελεί την ουσία της δομής της ίδιας της δημοκρατίας, "Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΙ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΛΕΓΧΕΙ". Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών εδω στην Δημοτική Κοινότητα Σάμης συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Τούτο προέκυψε φυσικά από τις διατάξεις του γνωστού Νόμου 3852/2010, του γνωστού ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

Όπως βλέπετε στον συνημμένο Πίνακα των αποτελεσμάτων ο συνδοιασμός που πλειοψήφησε και στις δύο Κυριακές στην Σάμη είναι ο σύνδυασμός "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ". Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 36 του Ν. 3852/10 "......Ο συνδυασμός του επιτυχόντος δημάρχου στις δημοτικές εκλογές λαμβάνει τα τρία πέμπτα (3/5) του συνόλου των εδρών των συμβούλων σε κάθε δημοτική κοινότητα και τα δύο πέμπτα (2/5) λαμβάνουν οι επιλαχόντες συνδυασμοί......", δηλαδή ο συνδυασμός του κου Παρίση που μειοψήφησε στην Σάμη δύο φορές λαμβάνει τα 3/5 των εδρών και ο συνδυασμός του κου Κοτσιλίνη λαμβάνει τα 2/5.



Στον ίδιο Νόμο (άρθρο 37) η διαδικασία για τα τοπικά συμβούλια είναι ακριβώς η αντίθετη δηλαδή αναφέρει για τα Τοπικά Συμβούλια : " Στις εκλογές των συμβουλίων τοπικής κοινότητας η κατανομή των εδρών γίνεται αναλογικά, μεταξύ όλων των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές και έχουν υποψηφίους για το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας και για τον εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας αναφέρει : " Την έδρα εκπροσώπου τοπικής κοινότητας λαμβάνει ο συνδυασμός που πλειοψήφησε" .
Μετά από όλα αυτά δεν φαίνεται ότι η συγκεκριμένη διάταξη του άρθρου 36 ενέχει στοιχεία αντισυνταγματικότητας;

Δεν είναι δυνατόν να υφίστανται δύο μέτρα και δύο σταθμά στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες. Γιατί άραγε ο νομοθέτης δεν θέλησε την πλειοψηφία στην Δημοτική Κοινότητα να "άρχει" σε αντίθεση με αυτό που θέσπισε για τις Τοπικές Κοινότητες και για τον εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας; Είναι τόσο άδικος ο νομοθέτης;

Επιστρέφοντας και λίγο στα τοπικά μας αντιλαμβανόμαστε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της Κεφαλονιάς στις Δημοτικές εκλογές, δώρισε (;) την Σάμη στην μειοψηφία του συνδυασμού του.Ας το εκτιμίσουν.

ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΣΑΜΙΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.