Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

M. Κοτσιλίνης: Νέα Εποχή για την Κεφαλονιά

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για την ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Υποψήφιος Δήμαρχος: Μάρκος Κοτσιλίνης

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, 17-09-2010

Κεφαλονίτισες - Κεφαλονίτες

Απευθύνομαι και πάλι σε σας με ειλικρίνεια και σεβασμό όπως πάντα μέχρι τώρα.

Η εμπιστοσύνη που μου δείξατε για τρεις συνεχόμενες τετραετίες στην Πύλαρο ως Δήμαρχο, στο Αργοστόλι ως Δημοτικό Σύμβουλο και Αντιδήμαρχο, στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και σε άλλες θέσεις αποτελεί για μένα τιμή, παρακαταθήκη και μεγάλη ευθύνη.

Υπηρέτησα συνεχώς την αυτοδιοίκηση, γνώρισα τις αδυναμίες και τις ελλείψεις της, συμμετείχα με όλες μου τις δυνάμεις στη μετεξέλιξή της σε σύγχρονο θεσμό αντικαθιστώντας την επαιτεία και την εξάρτηση με σχεδιασμό, προγραμματισμό και διεκδίκηση. Δεν επιδίωξα άλλη θέση πότε Νομάρχη, πότε Βουλευτή, πότε Δημάρχου και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει.

Η αυτοδιοίκηση σήμερα βρίσκεται πάλι σε σημαντική καμπή. Στους δύσκολους καιρούς της πληγωμένης εθνικής μας αξιοπρέπειας, σε εποχές δυσπιστίας και απαξίωσης του πολιτικού συστήματος η τοπική αυτοδιοίκηση με το εγχείρημα του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», φιλοδοξεί να συνεισφέρει στο να αλλάξουμε τους λάθος δρόμους που είχαμε πάρει.

Το πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» δεν είναι μια απλή χωροταξική αλλαγή των Δήμων. Επεμβαίνει στο σύνολο της Διοικητικής Δομής του Κράτους που αναβαθμίζει το Δήμο σε σύγχρονο θεσμό Διοίκησης και εξυπηρέτησης του πολίτη και τον καθιστά ατμομηχανή της ανάπτυξης.

Είναι λογικό ότι αυτό το θεσμό, ιδίως στα πρώτα του βήματα μπορεί να τον υπηρετήσει καλύτερα όποιος πιστεύει σε αυτόν. Όποιος είναι υπέρ και όχι εναντίον. Για όσους γνωρίζουν στοιχειωδώς την Τοπική Αυτοδιοίκηση η νέα εποχή απαιτεί ΓΝΩΣΕΙΣ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, προκειμένου να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα και να ωφεληθεί ο τόπος. Είναι βέβαιο ότι λογικές και πολιτικές της περασμένης 40ετίας, εμπόριο ελπίδας και ανέξοδες υποσχέσεις για τα πάντα, στη σημερινή εποχή είναι όχι μόνο ανεδαφικές αλλά και επικίνδυνες.

Κεφαλονίτισες και Κεφαλονίτες,

 Έχοντας πλήρη γνώση των δυσκολιών και της ευθύνης που συνεπάγεται η νέα εποχή στην αυτοδιοίκηση

Ζητώ τη στήριξή σας στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 στις οποίες είμαι υποψήφιος Δήμαρχος της Κεφαλονιάς, επικεφαλής του Συνδυασμού:


« ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ»

 Σε αυτή την απόφασή μου οδηγό και εγγύηση αποτελεί η όλη διαδρομή μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ιδιαίτερα ο Δήμος Πυλαρέων αποτελεί, πιστεύω, ένα πρότυπο Δήμου με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, καθαριότητα, νοικοκυριό και σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες σε θέματα πολιτισμού, τουρισμού, κοινωνικών δομών, υπηρεσιών κλπ.

 Οι αρχές που διέπουν τη δραστηριότητά μου είναι:

  • Η αξιοκρατία και όχι ο κομματισμός.
  • Η πραγματική πολιτική και όχι οι φανφάρες.
  • Η πολλή δουλειά και όχι οι υποσχέσεις και η ρουσφετολογία.
  • Η εντιμότητα και η διαφάνεια για τα οποία είμαι περήφανος.
Η νέα εποχή για την Αυτοδιοίκηση εξελίσσεται σε δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Εν τούτοις υπάρχουν προτεραιότητες που πρέπει και μπορούμε να αναπτύξουμε.
Ζητήματα καθημερινότητας του πολίτη, νοικοκυριό σε όλους τους τομείς, οργάνωση αξιόπιστων υπηρεσιών, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας. Οι τομείς πολιτισμού, αθλητισμού, κοινωνικής πολιτικής και ποιότητας ζωής θα σχεδιαστούν και θα προσαρμοστούν γρήγορα στη νέα πραγματικότητα.
Γενικότερα η ανάπτυξη, η οικονομία, η κοινωνία και ο πολιτισμός πρέπει να εξεταστούν μέσα από αρμονική συνεργασία με όλους, με συναινέσεις και ανθρώπινο πρόσωπο. Οι απαιτήσεις και οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, που είναι αποτέλεσμα σκληρών προσπαθειών των τοπικών κοινωνιών θα διατηρηθούν στο ακέραιο. Οι τυχόν φοβίες που υπάρχουν στις περιφέρειες των νησιών, ότι θα εγκαταλειφθούν και θα απορροφηθούν από το κεντρικό σύστημα διοίκησης πρέπει να ξεπεραστούν και αυτό θα γίνει με συγκεκριμένους τρόπους. Το ίδιο πρέπει να αμβλυνθούν και να ξεπεραστούν οι όποιοι τοπικισμοί και αντιθέσεις κέντρου – περιφέρειας.
Στο ξεκίνημά μας αυτό, έχω την τιμή να με εμπιστεύονται και να στελεχώνουν τον συνδυασμό μας άτομα με ιδέες και γνώσεις, με πολύχρονη δράση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και νέοι άνθρωποι, επιστήμονες και επαγγελματίες.
Όλοι μαζί με σοβαρότητα, με σεβασμό στον πολίτη χωρίς υποσχέσεις, χωρίς προεκλογικές δεσμεύσεις για έμμισθες θέσεις θα εργαστούμε ώστε να αναπτυχθεί ένα αυτοδιοικητικό κίνημα.
Η υποστήριξη της υποψηφιότητάς μου από το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τιμή στο πρόσωπό μου. Παράλληλα όμως εκ μέρους μου θα υπάρξει ανεξαρτησία στη δράση με γνώμονα πάντα το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου, όπως άλλωστε γινόταν σε όλες τις προηγούμενες θητείες μου.

Σέβομαι και υπηρετώ το θεσμικό ρόλο του τύπου και των ΜΜΕ. Γνωρίζω πως λειτουργούν και επιζητώ τη συμβολή τους για το καλό του τόπου.

Σε ό,τι αφορά την προεκλογική περίοδο εγώ και οι συνεργάτες μου θα εξαντλήσουμε τις προσπάθειες για πολιτισμένο διάλογο και παράθεση επιχειρημάτων. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι έχουν γνώση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμβάλλει ώστε να είναι η Αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο και όχι το παρασκήνιο και η παραπολιτική.

Φίλες και Φίλοι,

Στο ξεκίνημα της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ για την επόμενη μέρα της Κεφαλονιάς σας καλούμε

  • Να στηρίξετε την προσπάθειά μας
  • Να στελεχώσετε τα ψηφοδέλτιά μας και
  • Να δώσουμε όλοι μαζί στην Κεφαλονιά μας τη θέση που της αξίζει!!!
Με εκτίμηση,

ΜΑΡΚΟΣ ΚΟΤΣΙΛΙΝΗΣ
Δήμαρχος Πυλαρέων
Υποψήφιος Δήμαρχος Κεφαλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.