Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας: Πρόγραμμα 1 - 4 Οκτωβρίου

ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ:

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ
ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ, 
25 ΣΕΠΤ. – 16 ΟΚΤ. 2010
9 π.μ. – 1 μ.μ. και 6.30 – 8.30 μ.μ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ από 1 έως 4 Οκτωβρίου

  • Παρασκευή 1 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ. Προβολή DVD διάρκειας 30΄: «Λατομεία – Α΄ μέρος»: Περιγράφεται η λειτουργία των λατομείων και εξηγούνται οι τεχνικές της κοπής των μαρμάρινων μπλοκ.- Επιστημονικοί σύμβουλοι: οι αρχαιολόγοι Tony Kozelj και Άννα Λαμπράκη-Σημηριώτη και ο αρχιτέκτονας Μανώλης Κορρές. Σενάριο-σκηνοθεσία: Μέμη Σπυράτου. Από την Ταινιοθήκη Τηλεόρασης της ΕΡΤ. 
  • Σάββατο 2 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ. Προβολή DVD διάρκειας 29’: «Λατομεία – Β΄μέρος»: Εξηγείται η τεχνική της μεταφοράς και ανάρτησης των ογκόλιθων, περιγράφονται οι ανυψωτικές μηχανές κ.λπ.- Επιστημονικοί σύμβουλοι και σενάριο-σκηνοθεσία όπως παραπάνω. Από την Ταινιοθήκη Τηλεόρασης της ΕΡΤ.
  • Κυριακή 3 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ. Προβολή DVD διάρκειας 22΄: «Δίολκος για 1500 χρόνια»: Περιγράφεται η πορεία ενός εμπορικού αρχαιοελληνικού πλοίου, που ξεφορτώνει κασσίτερο και άλλα εμπορεύματα στο Λέχαιο (Κορινθιακός), περνάει διά ξηράς τον Ισθμό της Κορίνθου, «πέφτει» στο Σαρωνικό, πλέει στο λιμάνι για να ξεφορτώσει κορινθιακούς αμφορείς και συνεχίζει το ταξίδι του για την Κύπρο.- Ελληνική παραγωγή. Σκηνοθεσία: Θ. Π. Τάσιος, Γ. Πολύζος, Ν. Μήκας. Από το Φεστιβάλ αρχαιολογικής ταινίας Μεσογειακού χώρου ΑΓΩΝ.
  • Δευτέρα 4 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ. Ομιλία του ερευνητή Γιώργου Παράσχου, κατασκευαστή πνευστών μουσικών οργάνων, με θέμα «Ύδραυλις. Κατασκευή και λειτουργία της», με ταυτόχρονη προβολή σχετικού DVD, παραγωγής Γ. Παράσχου και διάρκειας 25΄. Στην ύδραυλη παίζει η Νίκη Κουντούμη-Νικολάου και τραγουδά ο Γιάννης Θωμόπουλος. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Υπενθυμίζεται ότι στο χώρο της Έκθεσης εκτίθενται
  • περισσότερα από 35 ομοιώματα – αναπαραστάσεις/ανακατασκευές αρχαίων οργάνων, μηχανισμών κ.λπ. (ρολόγια, μετρητικά όργανα, πολεμικά όπλα, ανυψωτικά μηχανήματα, πλοία, αυτόματοι μηχανισμοί, εφευρέσεις του Αρχιμήδη κ.ά), όλα κατασκευές του εκπαιδευτικού (μηχανικού-μηχανολόγου), ερευνητή της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, και
  • βιβλία σχετικά με την αρχαία ελληνική τεχνολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.