Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

«Ποντικοί» στο κυλικείο του Γυμνασίου-Λυκείου Σάμης;

Φαίνεται ότι τελευταία πολλά περίεργα συμβαίνουν εκεί.

Ένας πλειοδοτικός διαγωνισμός, μια επιτροπή που αποφασίζει, αλλά, μετά, κάποιο μέλος της παίρνει πίσω την υπογραφή του(!!), μετά την ξαναδίνει(!!).

Ένας φάκελος κάνει φτερά και περιέργως ξαναβρίσκεται, αφού όμως η ενδιαφερόμενη καταφεύγει στον Εισαγγελέα.

Η επιτροπή αντί να αποκλείσει όσους από τους υποψήφιους δεν είχαν πλήρη τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τους και να προχωρήσει ομαλά, καταφεύγει σε ακροβασίες, η Σχολική Επιτροπή ακροβατεί και μετά από εισήγηση του κου Μονιά ακυρώνει τον διαγωνισμό, με παράταση της σύμβασης που έχει εν τω μεταξύ λήξει και χωρίς να πάρει απόφαση για το πότε θα τον επαναλάβει(!!).

Μήπως όλα αυτά είναι πολλά για ένα μικρό κυλικείο ενός σχολείου στην Σάμη;

Είναι τόσο σημαντικό το οικονομικό διακύβευμα ή τι άλλο μπορεί να συμβαίνει; Είναι και οι εκλογές και όσο να το κάνεις τα ψηφουλάκια παίζουν τον ρόλο τους.

Μήπως κε Μονιά έχετε κάτι να μας πείτε;
Κε Στανίτσα πρόεδρε;;
Κε Διευθυντά του σχολείου με την ιπτάμενη υπογραφή;;

Μυς(ο)σχολικός

8 σχόλια:

  1. Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν διαβαζω καλα εχουμε μπλεγμενους και ....νυχτεριδες (ιπταμενους ποντικους).....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχολικό Κυλικείο "ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ"!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο δ/ντης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Ανδρεάτος Γεράσιμος εμπιστευόμενος την κρίση του κ. Μονιά και της πλειοψηφίας της σχολικής επίτροπής ζητά να επαναλήφθει ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για την μίσθωση του σχολικού κυλικειου του Γυμνασίου-Λυκείου Σάμης.

    ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    1.ΜΗΝ καταθέσετε τα πιστοποιητικά που αναφερει η εγκύκλιος του Υπουργείου.Δεν είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ!Αλλωστε μπορεί να χαθούν.Η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού καταργεί την γραφεικρατία...
    2.ΜΗΝ προσκομίσετε την εγγύηση που χρειάζεται για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό,αφήστε τα λεφτά σας στην τράπεζα.
    3.Για σίγουρη εργασία ΜΗΝ επιδιώξετε να βγείτε πλειοδότης βάζοντας μεγάλη προσφορά.
    4.Αφήστε τον πρώτο να τρέχει,εσείς θα το πάρετε με το κλειδί στο χέρι.
    5.ΜΗΝ αποθαρρυνθείτε από το πρώτο αποτέλεσμα του διαγωνισμού,τα λάθη είναι ανθρώπινα και τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.
    6.ΜΗΝ κάνετε ένσταση εάν το αποτέλεσμα δεν σας αρέσει.Εμπιστευτείτε απλά την επίτροπή διενέργειας του διαγωνισμού,θα φροντίσει αυτή για εσάς.
    7.Πιστέψτε τους ΔΡΑΚΟΥΣ που σας λένε και έτσι θα το πάρετε σίγουρα και με το ΣΠΑΘΙ σας.
    8.Σε περίπτωση που χαθεί ο φάκελος σας ΜΗΝ πάτε στην αστυνομία ή την εισαγγελεία,αναζητήστε τον στο Δήμο.
    9.Φροντήστε να είστε από το κατάλληλο χωριό.

    ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ,ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ....!!!!!!

    φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο μονιας ειναι αδεσμευτος.χαχαχαχαχ γελασαμε και σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εμπιστευτείτε το μέλλον σας στα χέρια τους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επώνυμος είπε: ποντικοί είναι όλοι αυτοί που κρύβονται πίσω από ανώνυμα σχόλια.
    Κανένας από τους ανώνυμους ειδήμονες δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει για το τι ακριβώς είχε συμβεί στην Επιτροπή Διαγωνισμού και ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα σε περίπτωση που δεν είχε ακυρωθεί ο διαγωνισμός από την Σχολική Επιτροπή.
    Ενημερωτικά λοιπόν και με βάση τα ισχύοντα αν δεν είχε ακυρωθεί ο διαγωνισμός, μετά από μια χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία, ο πλειοδότης θα ήταν ο ίδιος.
    Η Σχολική επιτροπή το μόνο που έκανε ήταν να προσπαθήσει να επανορθώσει τα λάθη της Επιτροπής Διαγωνισμού, προκαλώντας επανακήρυξη του διαγωνισμού έτσι ώστε να υπάρξει ισονομία ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους.
    Όμως από τα σχόλια και τις θέσεις των σχολιαστών φάνηκε πολύ καθαρά ότι το μόνο που δεν τους ενδιέφερε ήταν το Σχολείο ή το κυλικείο. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι η εμπάθεια , η ανάγκη και ο φόβος τους να προκαταλάβουν τους πολίτες (πελάτες -ψηφοφόρους) ήταν πολύ πιο έντονη και καθοριστική για την θέση που δημόσια αλλά με μάσκα και όχι επώνυμα πήραν.
    Η κοινωνία μας έχει: «ανθρώπους και ποντίκια». Τα ποντίκια ζούνε στο σκοτάδι και ροκανίζουν όλα εκείνα που οι άνθρωποι δημιουργούν χωρίς να τολμάνε να ξετρυπώσουν. Ποια είναι τα ποντίκια;
    Σε όλη την μέχρι τώρα πορεία μου και ανάμιξή μου με τα κοινά είχα το θάρρος να εκφέρω δημόσια και επώνυμα την άποψή μου , χωρίς ποτέ να υπολογίσω το κόστος που εσείς οι «υπεύθυνοι πολίτες» ονομάζετε ψηφουλάκια. Αν εσείς θεωρείτε ότι η συνεισφορά σας προς την πολιτεία είναι το ψηφουλάκι σας, να χαρείτε την πολιτική σας συνείδηση και να την κρατήσετε για σας και για κείνους που σας την αγόρασαν στο παρελθόν και θα την αγοράσουν πολύ σύντομα και γι’ αυτό βγήκατε να δείξετε καλή διαγωγή στους προστάτες σας και φορέσατε κουκούλες να δείξετε με το δάχτυλο και μετά να κρυφτείτε και να τρυπώσετε στα λαγούμια σας, σαν ποντίκια που είστε.
    Σίγουροι ότι είστε ανώνυμοι και κανείς δεν μπορεί να σας αγγίξει.
    Θα ξέρετε όμως από την ιστορία ότι τους κουκουλοφόρους αυτοί που τους έφτυναν και τους κρέμαγαν ήταν τα ίδια τα αφεντικά τους.
    Κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης (πολίτης) που θα ήθελε να μάθει ο ίδιος και να ενημερώσει και τους άλλους πολίτες θα μπορούσε να κάνει το απλούστερο πράγμα που υπάρχει.
    Χωρίς κόπο αλλά με τρόπο.
    Να ανατρέξει στα πρακτικά των επιτροπών και στην νομοθεσία που διέπει αυτές τις διαδικασίες , έτσι ώστε να κατανοήσει τις αποφάσεις της Σχολικής Επιτροπής, οι οποίες σε κάθε περίπτωση σεβάστηκαν το θεσμικό της ρόλο, τους ενδιαφερόμενους, , τη λειτουργία του κυλικείου και την διαφάνεια των διαδικασιών.

    Επώνυμα
    Μάκης Μονιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι εχει συνβει κυριε μονια?? ??Σας παρακαλω σεβαστητεμας,και ΦΩΤΙΣΤΕ ΜΑΣ? ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΛΙΒΩΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.