Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Προπύλαια ....Αντισάμου

Μετά από σχετικό σχόλιο αναγνώστη μας αναδημοσιεύουμε από το Kefalonia Press. Απολαύστε.



Η φωτογραφία είναι σημερινή είναι στην αρχή του δρόμου για Αντισαμο . Όποιος επισκέπτης πηγαίνει για Αντισαμο αντικρίζει αυτή την εικόνα.

Ερώτηση!!!!!!!!

Ο αντιδήμαρχος Σάμης - που του πληρώνουμε δημοτικό αυτοκίνητο για να πηγαινοέρχεται στο Αργοστόλι - έχει αντίληψη τι συμβαίνει στη Σάμη Ή παραλία γι αυτούς είναι μονό ο μακρύς γιαλός?

Για τους τοπικούς άρχοντες δεν γίνεται λόγος , είναι αόρατοι!!!

SOK SOK

Πηγή: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=30970&Itemid=38

8 σχόλια:

  1. Αισχος Κεφαλονιτες και Σαμικοι, αυτο ειναι ντροπη για ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αορατοι λεει οι τοπικοι αρχοντες. Αόρατους δεν τους θελατε; καταλαβα λάθος; παραξηγησα; αόρατους. Να κανουν τα στραβα ματια εδω, να μην εφαρμοζουν το νομο εκει, να μην ενοχλουν παραπερα, να κανει ο καθενας οτι θελει ρε αδερφε. νόμοι τώρα και ιστοριες. ποιυς τους χρειαζεται. δικους σου ανθρωπους θελεις στα πραγματα. να τρεχουν για τα νιτερεσια σου. να εναντιωνονται στους νομους. να κρατας τις τεντες στη θεση τους. ειναι και αυτο μια πραξη αντιστασης. να σηκωνεις το βότσαλο και να το πηγαινεις παραμεσα. ειναι και αυτο μια πρωτοβουλια προοδου. να βανεις τον κηπο σου με λογιωνε λογιωνε φυτ και δενδρα. ειναι και αυτο μια πραξη οικολογιας. με νομους θα ασχολουμαστε τωρα. Αξιοι της τυχης μας. Μοιραίοι. Δεν μας σωζει κανεις και τιποτε. Η Σαμη ειναι πιο ομορφη άδεια. αναδεικνυονται οι μεγαλοι της δρομοι και τα ακριβα μας αυτοκινητα. δεν θελουμε ουτε τουριστες ουτε τιποτε. εχουμε τον τροπο μας εμεις. και τους ανθρωπους μας.


    χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To θέμα είναι αφού τα τοπικά εκλεγμένα στελέχη δεν κάνουν τίποτα δυστυχώς τι κάνουν οι κάτοικοι?? Γιατί δεν οργανώνεται επιχείρηση καθαρισμού της περιοχής όπου ζείτε?? αφού οι πολιτικοί της περιοχής αγαπούν μόνο την τσέπη τους...οι κάτοικοι θα ήταν καλό να δείχνουν έμπρακτα ότι τουλάχιστον αυτοί αγαπούν τον τόπο τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως η παραπάνω εικόνα θα εκπλήρωνε τον προορσμό της εάν φωτογραφίζονταν μαζί της και οι εκλεγμένοι άρχοντες της περιοχής. Η φωτογραφία δε αν έκανε και το γύρο του τουριστικού κόσμου, ε, τότε θα πετύχαινε γκραν σουξέ! Πλήθος τουριστών θα συνέρρεαν να σφίξουν το χέρι στα λαμπρά τέκνα της περιοχής, αλλά και το θέαμα ως εικαστική αποτύπωση θα γεννούσε ένα καινούργιο οικοκουλτουνατουράλε ρεύμα στον πολλαπλά χειμαζόμενο κόσμο της σύγχρονης παγκόσμιας τέχνης. Άντεστε λοιπόν εκλεγμένα παλικάρια μου, επιτελέστε το ρόλο σας. Γίνετε πρωτοπόροι μιας νέας άποψης για τον πολιτισμό.

    ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δικηγορος του δημου20 Ιουλ 2012, 11:19:00 π.μ.

    Καλα ε, τι αχαριστοι ειστε εσεις οι σαμικοι.
    Μην κανει καμια "λαλακία" (χοντρη-ψιλή δεν εχει σημασια) ο υπεροχος δημος μας, αμεσως να τον ξεφωνισουμε.
    Δηλαδη εσεις "λαλακίες" δεν κανετε ?
    Επειδη λοιπον ουδεις "αλαλάκιστος" , και επειδη τα υπεροχα πολιτικα αστερια της περιοχης λαμπουν υπερλαμπρα και πασχίζοντε για το καλο του τοπου, ας ειμαστε μωρε πιο συμπονετικοι και με περισσότερη κατανόηση στην κριτικη μας απεναντι στους πολιτικους αρχοντες μας που ιδρωκοπουν να κρατηθουν στο υψος τους, αλλα και στο υψος των περιστασεων.

    ΑΡΩΝ ΑΡΩΝ ετρεξε ο δημος να καθαρισει το σημειο της φωτογραφιας, ενα ευχαριστω ομως δεν ακουσε ο δυσμοιρος. Αλλα αυτη ειναι η μοιρα του καθε αγνου και γνησιου πολιτικου ανδρα του τοπου μας που πασχιζεται καθημερινως και αοκνως για κοινο καλο. Α ρε κεφαλονια, τρως τα αξια τεκνα σου και εσυ.
    Αχαριστια και μονο αχαριστια σε τουτο τον τοπο μονο βρηκε ο γνησιος δημος μας, αν σκεφτει κανεις πως πχ τα σκουπιδια-μπαζα διπλα στον καδο σκουπιδιων στην διασταυρωση στον ΑΙΝΟ (ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ και τουριστικη εικονα μας) ειναι εκει κατι χρονια και λιωνουν ομορφα ερημενα στην φυση, εκει στην σαμη πρεπει να εχετε μέσο για να στειλει ο δημος τοσο γρηγορα τα συνεργεια του, και ενα ευχαριστω δεν ακουσε,ουτε μια κολακεία,ενα παχυρευστο γλειψιμο ρε παιδι μου, κατι τις τελοσπαντων. Α ρε σαμικοι με τα μεγαλα μέσα αλλα και την μεγαλη αχαριστια που διαθετεται ! Σαν Τροπε της κεφαλονιας σας εκανε τουτος ο δημος, το Νο1 τουριστικο φερετρο του τοπου, και εσεις μονο γκρινιαζετε.
    Ας ειναι καλα το γινατι σας ομως, καθως αξιζεται ολων τουτων των εργων και θυσιων αφου ξερεται να εκπροσωπιστε απο τους πιο αξιους που εβγαλε ο τοπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στις 3 σειρές από το τέλος η λέξη φέρετρο αντί θέρετρο να έγινε επίτηδες ή "γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέει"; ποιος ξέρει. Έτσι κι αλλιώς η Σάμη είναι όπως την πάρεις. Μέσο βάλανε οι Σαμικοί για να φύγουν οι τράπεζες, ο ΟΤΕ, μεθαύριο το ειρηνοδικείο και το ταχυδρομείο. Κολυμπάμε στο μέσο εμείς οι Σαμικοί και αδικείται το έρμο το Αργοστόλι! Α! τους πήγαμε και τη Μελισσάνη (οικονομικά) τι άλλο να τους πάμε, δεν ξέρω. Κι εγώ, φίλε, Δικηγόρε του Δήμου, το πιστεύω. Μετάνιωσα ήδη για το προηγούμενο σημείωμά μου. Οι άρχοντές μας της Σάμης έχουν αντανακλαστικά. καλλά κάνεις και τους υπασπίζεσαι. Ακούνε το λαό και τρέχουν. Όπου τους πεί ο λαός. Αλλά ο λαός ξέχασε να τους πεί πως λίγο προτού φτάσουν στο παραπάνω σημείο της εικόνας ένα μικρό τσάρκο από προβατίνες και μπερμπελήθρες τονίζει την ομορφιά του τοπίου και τον φολκλορικό, βλέπε βουκολικό πολιτισμό που παράγει η Σάμη. Δηλαδή οι τουρίστες να φωτογραφίζουν κι οι κατσίκες να μπελάζουν αμολώντας το κατουρλιό που ανακατεύεται με τους ασβελαχτούς και το θυμάρι δίνοντας ένα θεσπέσιο άρωμα, θαλάσσιας αρωματικής πανδαισίας.

    ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    Υ.Γ. Και σαν πάνε οι τουρίστες στην Αντίσαμο διαπιστώνουν ότι τα γουλιά έχουνε βγεί στράτα στα αποπάνω χωράφια.
    Τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δικηγορος του Δημου22 Ιουλ 2012, 10:50:00 μ.μ.

    Ρε την ρουφιανα την λανθανουσα γλωσσα, γλωσσα δεν λεει να βαλει μεσα και ολο με καρφωνει!
    Απο εκει και περα ομως Φιλε μου ανωνυμε ναι εσεις οι σαμικοι εχετε τεραστια μεσα. Λυνετε και δενετε στα κεντρα αποφασεων με τους ακαταμαχητους εκπροσωπους σας.
    Φυγαν οι τραπεζες ? Και δεν το γιορταζετε ? Τι δηλαδη ? θα ηθελες αυτα τα καταραμενα αιμορουφηχτικα καπιταλιστικα εργαλεια στον τοπο σου ? Επεσε χοντρο μεσο για να σε απαλλαξει ο δημος απο το βραχνα που πνιγει μυρρια νοικοκυρια.
    Εφυγε ο Οτες ? Εδω να δεις χαρές ! Σε ολη την ελλαδα φωναζουν και θελουν να διωξουν τον οτε απο κατοικιμενες περιοχες, και εδω που ο δημος το εκανε μονος του να τον κατηγορησουμε ? ε οχι φιλε τοση αχαριστια ! θα ριξει ο βουδας αστραπες να μας καβουρντισει !!!

    Θα φυγει αυριο το ειρηνιδικειο ? και δεν χαιρεσαι ? Οχι πεσμου, ηταν εικονα αυτη καθε που ειχε δικαστηριο να βλεπεις τοσο κοσμο κατσουφη, γκρινιαρη και ξινισμενο ? Οχι ηταν εικονα αυτη για τους τουριστες ? Ηταν εικονα αυτη για τη ψυχολογια του δημοτη ? Και να μην σου πω πως εχει αργησει να το διωξει !

    Το ταχυδρομιο παλι εχει γινει το συχρονο σφαγειο. καθε τρεις και λιγο παμε και πληρωνουμε τα μαλλια της κεφαλης μας (ουτε που ξερουμε τι πληρωνουμε δηλαδη). Οποτε πηγαινοντας το στο αργοστολι κανει διπλο καλο, πρωτα στην ψυχολογια επειδη δεν θα βλεπουμε καθημερινα κατι που θα σας θυμιζει την οικονομικη σφαγη μας και θα μας ριχνει ψυχολογικα, και δευτερον δινει στους σαμικους ενα παραπανω περιθωριο στον να καθυστερησουν να πληρωσουν εφοσων ειναι μακρια και δεν ευκαιρουν.

    Ρε συ για ολα εχει φροντισει ο μεγιστος γνησιος δημος μας και εμεις μονο γκρινια και αχαριστια ειμαστε !

    Οσο για την μελισσανη για πες μια που το εφερε η κουβεντα, ΠΟΣΑ εργα εκαναν τα λεβεντοπαιδα τα σαμικα τοσα χρονια ? Εχεις ιδεα τι μπορουσε να γινει στην σαμη τοσα χρονια ?? ξερω καποιους που κονομησαν και ειμαι σιγουρος πως και εσυ ξερεις, αλλα ΕΡΓΑ στον ΤΟΠΟ ??? ε ?? ειπες τιποτε ??
    Καλυτερα λοιπον θησαυρους της φυσης να τους εκμεταλευεται το νησι (με την μορφη δημου εστω και αχρηστου, παρα ιδιωτες που την θρασυτητα και τα μεσα τα λενε αξιοσυνη).
    Ειμαι σιγουρος πως στο παραπανω συμφωνουμε. οπως και σε παρα πολλα εξαλλου.
    Οπως για τα αντανακλαστικα των δημοτικων σαμικων εκπροσωπων μας :-)
    Αυτοι ειναι ο καθρεφτης μας θελουμε δεν θελουμε.
    Αυτοι ειναι που θα βαλουν το μυαλο να δουλεψει (και υπερωριες πολυ συχνα) για να βρουν λυσεις για το καλο του τοπου. Ναι σχιζοντε τα παλικαρια σε καθε επιπεδο για να κανουν οχι μονο το καθηκον, αλλα και κατι παραπανω.
    Μονο να τους ακουσεις να διατυπωνουν πολιτικο λογο και θα καταλαβεις το γιατι ο λαος τους ψηφισε με τοσο παθος.Επαναλαμβανω ειναι ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ της κοινωνιας της σαμης και ειναι αυτοι που τις αξιζουν με το παραπανω.

    Οσο για τα γιδια και αλλα αλλα βουκωλικα τι να πω ? Αυτη την ομορφια μονο μυαλο ανταξιο ενως Νταβιντσι μπορει να εντάξει μεσα στην καθημερινοτητα μιας συχρονης πολης τοσο αρμονικα. ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ φιλε μου σε ολη της την ενταση και δυναμη και το θαυμα του αρμονικου δεσιματος της στον τουρισμο.
    Σκεφτηκαν τα Σαιτοδελφινα της περιοχης, τι εχει ο τοπος ? εχει πολλους βουκωλους !! ας τους αξιοποιησουμε, ε και βουκωλο στον βουκωλο "επλασαν" τον τοπο ολο, τοσο αρμονικα και οικολογικα.

    Αλλα ας αφησουμε τα ερημα τα ζωντανα στην ακρη καθως αυτα εστω και κατουρωντας διπλα σοτυς τουριστες μονο ΚΑΛΟ κανουν στον τουρισμο. Αυτοι που "κατουρουν" στην λογικη του τουριστα κανουν κακο !
    Τα ζωντανα της φυσης εχουν το τεκμηριο της αθωοτητας και το ακαταλογιστο, ενω τα ζωα της πολιτικης τα μονα τεκμηρια που γνωριζουν ειναι αυτα της εφοριας.

    Οικολογια εξαλλου δεν ειναι μονο να πινεις το χορτο σου στην παραλια για να βλεπεις τον αλλαχ να χορευει τσιφτετελι, οικολογια ειναι και το να δινεις ενα μηλο στην γιδουλα η τον γαιδαρακο στην ακρη του δρομου. ε?

    Τιποτε ! οσο το σκεφτομαι τοσο ειμαι και πιο σιγουρος πως η σαμη ειναι ο παραδεισος της κεφαλονιας, και αυτο επειδη εχει τα μεσα. Κοιμηθητε ησυχα και γαληνια σαμικοι, οι πολιτικοι εκπροσωποι σας δουλευουν για εσας, εξαλλου ΕΣΕΙΣ τους δωσατε αυτη την εξουσια, δεν μπορει κατι θα ξερατε !!! Ε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε, θα συμφωνήσω με το ύφος του λόγου σου. Είναι έτσι ακριβώς. Όμως κάτι πρέπει να γίνει. Πρέπει κάποτε να ξεφύγουμε από το στερεότυπο "οι λαοί έχουν ηγέτες αντάξιούς τους" και "πολιτισμό αυτόν που τους πρέπει". Ξέρεις, στην ιστορία έγιναν δραματικές αλλαγές σε πολλές κοινωνίες, όχι γιατί κάποιος ηγέτης πήγε τα πράγματα μπροστά (αυτός αν είναι καλός, απλά, επιταχύνει τις καταστάσεις, αλλά γιατί ένα γεγονός, π.χ. βλέπε τώρα την οικονομική κρίση αλλά και τη΄στάση της εξουσίας απέναντι σε αυτές τις κοινωνίες)έστρεψε τη ροή της ιστορίας προς άλλη κατεύθυνση. Κι αυτό το γεγονός σε καμιά περίπτωση δεν είναι αποκομμένο από το παρελθόν, την ιστορία. Φίλε μου, μια σύνδεση με την ιστορία χρειαζόμαστε, δηλαδή, με την ψυχή αυτού του τόπου. Κι αν ο καθένας μια εσωτερική συζήτηση κάνει με τον εαυτό του, τοτε θα πιάσει το νήμα της ιστορίας, τη όποιας ιστορίας όχι μόνο της ένδοξης.
    Κι έρχομαι στο προκείμενο.
    Ποιος Σαμικός, γνωρίζει την ιστορία του τόπου του;
    Ποιος γνωρίζει τα διάφορα εγκατεσπαρμένα μνημεία της περιοχής;
    Ποιος οργίζεται για όποιους αφήνουν τα ζώα στο κάστρο, στο ναό του Απόλλωνα;
    Ποιος οργίζεται για το κτίριο των Προσκόπων, ανεκμετάλλευτο πολλαπλώς, πια;
    Ποιο οργίζεται για το Μουσείο που δε γίνεται;
    Ποιος γνωρίζει ότι αυτός ο τόπος αναδίδει πνευματικότητα χαμένη πια, γιατί κάποιοι έχουν έντεχνα σκορπίσει την άγνοια και την αποκοπή του ομφάλιου λώρου που λέγεται ιστορική μνήμη;
    Ποιος τέλος οργίζεται γι'αυτούς που έκοψαν την ιστορική μνήμη γιατί υπάρχουν κι συτοί και η ιδεολογία τους μέσα της. Καταπώς η ιστορία δεν ποιείται μόνο από καλές πράξεις.
    Ποιος ....
    Ήρθαν , επομένως, φίλε μου, οι καιροί, που μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Οι εποχές κρίσης, δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι οι κατάλληλες. Μόνο ο πολιτισμός μπορεί να βγάλει τα πράγματα από το λήθαργο. Γιατί κι αυτό είναι επικίνδυνο, η κάθε κρίση κομίζει κι έναν αθεράπευτο λήθαργο λήθης και παραίτησης.
    Η ιστορία κραυγάζει. Την ακούει κανείς;
    Α, και να πω κάτι ακόμη. Πολλές κοινωνίες στην ιστορία έχουν εξαφανιστεί σαν δεν άκουσαν αυτή τη φωνή της ιστορίας, αλλά άφησαν μεμψιμοιρούντες (τίποτα δε γίνεται κλπ.) να τους πάρει η κάτω βόλτα.

    ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.