Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Φορέας Διαχείρισης Αίνου - Δραστηριότητες ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης - Σχ. Έτος 2011-2012.


Αργοστόλι, 27.06.2012
Αρ. Πρωτ.: 341

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη λήξη του Σχολικού έτους 2011-2012, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαν στα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Φορέα μας, τα οποία υλοποιήθηκαν σε αυτήν την περίοδο.
Συνολικά, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, επισκέφθηκαν τον Εθνικό Δρυμό Αίνου και/ή το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου, στο Αργοστόλι, 741 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς.
Μεταξύ των συμμετασχόντων ανήκουν το 5ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου, τα Δημοτικά Σχολεία Κεραμειών, Ιθάκης, Β. Ιθάκης/Σταυρού, το 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, το Γυμνάσιο Ιθάκης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Διλινάτων, καθώς και το Εργαστήριο Προεπαγγελματικής Εκπαίδευσης του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.
Οι συμμετάσχοντες, με βάση τη θεματολογία που επέλεξαν, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το περιβάλλον του Εθνικού Δρυμού Αίνου και να κάνουν πεζοπορία μέσα στο δάσος του Αίνου. Ενημερώθηκαν για τα σπάνια είδη φυτών και ζώων της Κεφαλονιάς, καθώς και για τα πουλιά του υγροτόπου του Κουτάβου. Οι επισκέψεις ολοκληρώνονταν με περιβαλλοντικά παιχνίδια. 
Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου εύχεται σε μαθητές, δασκάλους και καθηγητές Καλό Καλοκαίρι και ανανεώνει το ραντεβού μαζί τους για το Σεπτέμβριο με νέες δραστηριότητες. Ωστόσο, ενημερώνει ότι συνεχίζει τη δραστηριότητά του καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και παραμένει στη διάθεση οποιασδήποτε ομάδας, που επιθυμεί να επισκεφθεί τον Εθνικό Δρυμό, για την οργάνωση της επίσκεψής της. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να έρχονται εγκαίρως σε επικοινωνία (τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν) με την υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, κ. Βασιλική Καραγιάννη (Τηλ.: 26710-29258 και Ε-mail: foreasainou@ath.forthnet.gr).

Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι εντός του καλοκαιριού προγραμματίζεται μία σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες αφορούν έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη στη χλωρίδα του Εθνικού Δρυμού Αίνου, πεζοπορίες για τη γνωριμία με τα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού, καθώς και η ετήσια, καθιερωμένη, ενημερωτική εκδρομή για τη συλλογή της ρίγανης (Origanum vulgare subsp. hirtum), γνωστής για τις αρωματικές και φαρμακευτικές ιδιότητές της. Σύντομα θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση για τις μελλοντικές δραστηριότητες του Φορέα. Επιπλέον, σχετικές πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε και στην ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου: www.foreasainou.grΗ Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου


Γεωργία Καμάρη
Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.