Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Καραβόμυλος 2012

Ευχαριστούμε το ιστολόγιο Βλαχάτα Σάμης για την επισήμανση και την αποστολή του υλικού. Συμμεριζόμαστε την ανησυχία και την αγανάκτηση. Σημεία των καιρών αγαπητοί.... Στη Σάμη πριν λίγα χρόνια είχαμε του φοίνικες κάτω από τέντες. Όπως όλοι ξέρουμε οι φοίνικες ....Κεφαλληνίας αναπτύσσονται καλύτερα στη σκιά. Όταν ήμασταν παιδιά εκεί στα 80s οι δρόμοι της Σάμης είχαν δέντρα. Πικροδάφνες, και τα άλλα που έβγαζαν τα ...μπιρμπιλόνια. Τα κόψαμε όλα γιατί ποιος χρειάζεται δένδρα, δένδρα έχει ο λόγκος. Εδώ θέλουμε τσιμέντο ή πλάκες (που κουνιούνται) γιατί είμαστε και τουριστικό μέρος, μη κοιτάτε που δεν έχουμε τουρίστες.....

Το 1915 οι παππούδες μας στον Καραβόμυλο, φύτευαν κυπαρίσσια και ευκάλυπτους. Κυπαρίσσια για ανεμοφράχτες (στ' αμπέλια και σε καλιεργίσιμες εκτάσεις γενικότερα ) και ευκάλυπτους για το δροσερό κλίμα που δημιουργούν, αλλά και για την εντομοαποθητική τους ιδιότητα.




Το 2012 φαίνεται ότι αυτά τα κυπαρίσσια δεν μας χρειάζονται... και τα πετσοκόβουμε!!!
Το κυπαρίσσι των δύο παραπάνω φωτογραφιών, βρίσκεται στον Καραβόμυλο, δίπλα ακριβώς στην παιδική χαρά. Όποιος ενδιαφέρεται (Δήμος, Δασαρχείο κλπ ) ας σπεύσει, γιατί δίπλα ακριβώς παίζουν παιδιά και περνούν εκατοντάδες επισκέπτες της ομώνυμης λίμνης στην παραλία του χωριού. 



Ρουπάκι: Αν περάσει κανείς από το δασαρχείο ας κάνει μια βόλτα και στο Κάστρο. Θα δει διάφορα οχυρωματικά έργα και πληθυσμούς από συμπαθή τετράποδα να βολτάρουν ανενόχλητα. Ας πάει κανείς και στα Αγρίλια. Άλλα τετράποδα έχουν κάνει το μοναστήρι βοσκότοπο. Γιατί ο καθένας στην ...όλβια Σάμη κάνει ό,τι του γουστάρει και δε δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

2 σχόλια:

  1. Εμεις οι Χαλιωταδες,μονιμοι εξ Αθηνων, ευχαριστουμε τον δημοτικο συμβουλο κ. Φιοραβαντε Δημητριο για τα οσα προσφερει στο χωριο μας, για τη συμμετοχη του στο πανηγυρι του χωριου μας και για τη βοηθεια που προσεφερε στην εκκλησια μας.
    Κυριε Παριση,θα θελαμε τον κυριο Φιοραβαντε να ηταν αντιδημαρχος Σαμης,γιατι σιγουρα ειναι ικανοτατος και η Σαμη αξιζει ικανους ανθρωπους σαν κι αυτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ συμφωνώ απόλυτα με τους Χαλιωτάδες μόνιμους εξ Αθηνων: Η Σάμη αξίζει ανθρώπους σαν τον κι αυτόν.

    αστο καλυτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.