Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Γ. Τζανετάτος: Πατρίδα μου, δεν είσαι για πούλημα

Αργά μέσα στη νύχτα. Ξημερώνει Πρώτη του Ιούνη 2011, εδώ στο μακρινό Σικάγο και οι σκέψεις πλημμυρίζουν. Με φέρνουν εκεί που γεννήθηκα. Στα χώματα που περπάτησα. Στο νησί μου, την αγαπημένη μας Κεφαλονιά και την πατρίδα και τους ανθρώπους που αγάπησα και αγαπώ με όλη μου τη ψυχή. Με πανε εκεί, για την Πατρίδα ύστατη ώρα , πριν το τελειωτικό ξεπούλημα. Δεν θα μιλήσω σαν τεχνοκράτης. Ό,τι είχα να πω το Μάη του 2009 στο Banking Forum στην Αθήνα το είπα.

Στα ταμπλό των διεθνών χρηματιστηρίων το δράμα της Πατρίδας μας καλά κρατεί. Πίσω όμως από όλα αυτά τα των αγορών, είναι ψυχές ανθρώπων, οικογένειες, συνάνθρωποί μας που βιώνουν την ανεργία, την έλλειψη ενός μεροκάματου, την ελπίδα σε ένα καλύτερο αύριο να υποθηκεύεται και να ξεπουλιέται. Ανθρώπινες αξίες μεταφραζόμενες από τους ισχυρούς των διεθνών αγορών σε spreads,επιμηκύνσεις και σε ό,τι άλλο το ψυχρό λεξιλόγιο μιας καταρρέουσας οικονομικής διεθνούς τάξης πραγμάτων επινοεί. Θεωρώ ταπεινή υποχρέωση στον εαυτό μου, την οικογένειά μου, το νησί μου και την πατρίδα μου να σας μεταφέρω παρακάτω τις σκέψεις μου ετούτες ενός ξενιτεμένου που βλέπει την πατρίδα προς πώληση.

Τώρα θα μιλήσει η καρδιά και η ψυχή ενός απλού Έλληνα, ενός Κεφαλονιτη που ζει στα ξένα και βλέπει να σε κατασπαράζουν πατρίδα μου. Δεν αξίζεις να σε έχουν για πούλημα. Ψυχές των Ελλήνων δεν είστε για για πούλημα. Ιερές μνήμες ηρώων που δώσατε τη ζωή σας για να 'μαστε εμείς λεύτεροι δεν είστε για πούλημα. Παππού μου Γιάννη Μουρίκη, που σε εκτέλεσαν οι Γερμανοί να ξημερώνει Πρωτομαγιά στη Λάσση, δεν σε ξεχνώ. Ούτε μια συγγνώμη δεν λάβατε ποτέ αφανείς τιμημένοι ήρωες. Μουζακάτα, Τζανετάτα, Σάμη, Πύλαρο, Έρισσο, Αγκώνα, Τρωϊιανάτα, Λεβαθώ, Αργοστόλι, Ληξούρι, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ίμια, Κύπρος δεν σας ξεχνώ.

Aδέρφια μου στις πλατείες των χωριών και των πόλεων με κάνετε υπερήφανο σαν άνθρωπο και Έλληνα. Nα ακουστεί σε όλο το σύμπαν. Πάνω από τους οδοστρωτήρες ψυχών και ιδεών που οι πολεμικές μηχανές των ισχυρών οργώνουν τον πλανήτη μας.

Πατρίδα μου δεν είσαι για πούλημα. Αξιοπρέπειά μας. Δεν είσαι για πούλημα. Δίκαιο και ηθικό δεν είσαι για πούλημα. Τοκογλύφοι και κοράκια που τρίβετε τα χέρια σας. Δεν είμαστε για πούλημα . Μαυραγορίτες έτοιμοι να αρπάξετε και να λεηλατήσετε τα πάντα. Δεν είμαστε για πούλημα.

Κυβερνήσεις που μας θέλετε να παίρνουμε βαποριές τα δάνεια. Δεν είμαστε για πούλημα. Θάβετε τα όνειρα και το ανθρώπινο δικαίωμά μας σε μια λεύτερη ζωή. Κάθε βαποριά από τα αιματοβαμμένα σας χαρτιά που μας εδίνετε, στις πλάτες γενεές γενεών. Είλωτες στην ίδια μας τη γη. Το μάζεμα τούτωνε των κορακιών, ντόπιων και ξένων, σιγά - σιγά, για χρόνια τώρα μαυρίζει το γαλανό ουρανό μας. Να κοίτα! Κοίτα ψηλά! Έχουν γίνει μιλιούνια.

Ο Μεφιστοφελής τραβάει το Φάουστ στα έγκατα της γης. Η κάθε ελπίδα και το αναφαίρετο δικαίωμα σε μια ζωή λεύτερη και ανθρώπινη καταρρακώνεται. Ψυχές των προγόνων μου δώστε μας δύναμη. Πάνε το λαό μας, το έθνος μας, σαν κοπάδι στα σφαγεία. Θα πουλήσουν και το αίμα μας. Δεν πάει άλλο. Θεέ της Ελλάδος και του κόσμου όλου δώσε δύναμη στο Έθνος μας. Να νοιώσουν αδιαπράγματευτα και βαθειά στα κόκκαλά τους ότι δεν έχουμε υποθηκεύσει

ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ


Γιώργος Τζανετατος/ Chicago

TZANETATOS CAPITAL

1 σχόλιο:

  1. ...αντιγραφω....

    ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κου Κ. ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ

    Συνταγμα 05/06/2011

    Ηρθα εδω για να εξομολογηθω δημοσια την Ε Ν Ο Χ Η-ΜΑΣ.
    Εμεις η γενια της μεταπολιτευσης φερει ακεραια την ευθυνη γιατι φτασαμε εδω. Αλλα ηταν τα οραματα-μας, οι αγωνες-μας και οι ελπιδες-μας και αλλου καταληξαμε, συντριβοντας την ζωη και τις ελπιδες των νεων αυτου του τοπου.
    ΖΗΤΟΥΜΕ για οτι αληθινο και λαθεμενο καναμε Σ Υ Γ Γ Ν Ω Μ Η .
    Π Ι Σ Τ Ε Ψ Τ Ε , Ολοι οι τεως Βουλευτες και Ευρωβουλευτες ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΜΕ Σ Υ Γ Γ Ν Ω Μ Η.
    Η κοινοβουλευτικη Δημοκρατια δεν σας προδωσε.
    Εμεις οι ανθρωποι, οι κατα καιρους εκπροσωποι-Σας σας προδωσαμε.
    ...................................................................................................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.