Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Χρ. Σκληρός: Δώρον Άδωρον

ΔΩΡΟΝ ΑΔΩΡΟΝ !

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου τη Τετάρτη 15-06-11,πολλοί συμπατριώτες μας σχολίαζαν ότι «σήμερα ήταν ο απόλυτος εξευτελισμός, πιάσαμε πάτο». Είχαν δίκιο για το πρώτο συμπέρασμά τους όχι όμως και στο δεύτερο. Δυστυχώς, το πηγάδι της απαξίωσης και του εξευτελισμού, του θεσμού και της προσβολής των πολιτών, είναι δίχως πάτο. Ο κατήφορος της δημοτικής αρχής δεν σταματάει εύκολα, πολύ περισσότερο μάλιστα αφού ουδείς από το συνδυασμό της φαίνεται να βάζει λίγο φρένο. Αντίθετα ,επιχαίρουν γι' αυτές τις συμπεριφορές και τις επικροτούν είτε δια της φωνής είτε δια της σιωπής τους. Κατρακυλούν όλοι μαζί και παρασύρουν σ' αυτόν τον κατήφορο τον τόπο και την πολιτική ζωή του.

Κληθήκαμε στην προαναφερόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ άλλων θεμάτων να αποφασίσουμε για την «ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΞΟΔΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΣΟΥ 80.000,00 €» με εισηγητή το Δήμαρχο! Ο προβληματισμός μας για τον παράδοξο τίτλο διασκεδάστηκε σύντομα ,όταν ενημερωθήκαμε ότι δεν πρόκειται για έγκριση καταβολής της αμοιβής του Δήμαρχου-αυτά ειναι τα έξοδα παράστασης- αλλά για έγκριση καταβολής εξόδων που ο ίδιος έχει κάνει -οπως ισχυρίζεται- απο την έναρξη της θητείας του μέχρι σήμερα! Και μόνο το ύψος του ποσού ηταν αρκετό για να φέρει αναστάτωση στη κοινωνία μας.

Πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου παρουσιάζεται αιρετός να ζητά να εισπράξει από το Δήμο ένα τόσο υπέρογκο ποσό, το οποίο διέθεσε απο τη τσέπη του- όπως ο ίδιος λέει- για ανάγκες του Δήμου!
Ύστερα από τις εντονότατες αντιδράσεις των πολιτών, κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας άρχισαν να ψιθυρίζουν ότι δεν θα ψηφίσουν να δωθούν οι 80.000,00Ε. Έτσι βρήκαν σαν συμβιβαστική λύση τη προσφιλή τους: να ... δουλέψουν για μια ακόμη φορά τους... κοινούς θνητούς! Τι σκέφτηκαν;

Παραθέτουμε το έγγραφο που μας επιδόθηκε την ώρα της συνεδρίασης:

ΕΞΟΔΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟ 01/01/2011 ΕΩΣ 15/06/2011

  1. Προσωπικό τηλέφωνο Δημάρχου 2.500 €
  2. Αεροπορικά εισιτήρια 6.500€
  3. Ξενοδοχεία 3.400€
  4. Πληρωμές προσωπικού 26.000€
  5. Βενζίνες-πετρέλαια 4.400€
  6. Tοπογράφοι (αμοιβή-έξοδα κίνησης-διαμονή-φαγητό) 16.000€
  7. Μελέτη αεροδρομίου 5.000€
  8. Περίφραξη αρχαιολογικού χώρου 9.000€
  9. Μεταφορά Δημαρχείου 2.000€
  10. Προσωπικό ανασκαφών Αγ. Αθανασίου 2.200€
  11. Φαγητό αρχαιολόγων 1000€
  12. Ενοίκια γραφείου Εθνικής Αντίστασης 1.500€
  13. Προσφορά εργασίας Νίκης Κασσιανού-Παναγιωτοπούλου προς το Δήμο 8.500€
  14. Διάφορες πληρωμές μικροεξόδων απο Νίκη Κασσιανου -Παναγιωτοπούλου προς τον Δήμο 2.000€
  15. Γεύματα και ταξί στην Αθήνα και Κεφαλονιά για συναντήσεις που αφορούν τον Δήμο 2.000€
  16. Aνθοπωλείο ,υποχρεώσεις Δημάρχου 1.200€

ΣΥΝΟΛΟ 94.500€
(ΜΕΙΟΝ) EΣΟΔΑ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ (4 ΜΗΝΕΣ Χ 2.300€) 92.000€
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 85.300€

To ανωτέρο ποσό το κάνω δωρεά στο Δήμο Ιθάκης με το αίτημα να εκδοθεί ψήφισμα ,με το οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο να αποδέχεται την δωρεά μου προς τον Δήμο και να μου ευχηθεί να συνεχίσω το δημιουργικό μου έργο.

Ο Δήμαρχος
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ

Δυστυχώς αυτό το αίτημα, όπως ακριβώς το διαβάζετε, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία απο το Δημοτικό Συμβούλιο!

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ.

Α. Εκαναν αποδεκτή υπέρ του Δήμου μια δωρεά ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!

Β. Αποφάσισαν, οτι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ -ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ- Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ:

1. ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ απο το προσωπικό του κινητό 2.500€. !ΟΥΔΕΙΣ αιρετός μέχρι σήμερα ζήτησε τέτοια δαπάνη εκτός απο τον σημερινό Δημαρχο και τον προκάτοχό του κο Βασιλόπουλο!

2. ΤΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 6.500€! Προφανώς.... συνόδευε τον Πρωθυπουργό στα υπερατλαντικά ταξίδια του για τη σωτηρία της χώρας!

3.ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3.400€ . ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΩΡΙΣ ... ΣΟΥΙΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!

4. ΒΕΝΖΙΝΕΣ-ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΤΟΥ 4.400 Ε! ΚΥΡΙΟΙ... ΜΗΠΩΣ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΜΕ;

5. ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΡΟΥΜΑΝΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ 16.00Ε .Aν και δεν τους έφερε το Δ.Σ,η πληρωμή τους εγκρίθηκε εκ των υστέρων στο προυπολογισμό του Δήμου,οπότε για ποια... δωρεά συζητάμε!

6. ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 26.000€ δηλαδή:

α.πληρωμή 2 εργατών καθαριότητας. Η σύμβαση αυτών που ανέφερε έληξε 20-5-11, επομένως τι τους πλήρωσε;

β. πληρωμή ...κάποιων που καθαρίζουνε !Προσωπικά έναν που ξέρω τον γνώρισα οταν με κάλεσε φίλος να συμβάλλω κι εγώ με τον οβολό μου να του καλύψουμε τα έξοδα να γυρίσει στο σπίτι του,αφου ο Δήμαρχος που θα τον πλήρωνε...δεν ηρθε στο ραντεβού του!

γ. ΑΜΟΙΒΗ ΝΙΚΟΥ ΤΑΜΠΑΚΙΔΗ! Ο συγκεκριμένος κυκλοφορεί πότε-πότε στο Θιάκι φέροντας τον τίτλο του πρώην δημάρχου Αγ. Αναργύρων και νυν συμβούλου του Δήμαρχου Ιθάκης. ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ, ΜΕ ΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΦΑΝΗ, ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, ΟΥΔΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ. ΟΥΤΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΤΑΜΠΑΚΙΔΗΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΘΕΙ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΕΒΑΛΕ Η ΑΠΛΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΕΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΩΝ ΧΡΟΝΩΝ!!!!!

Γιατί λοιπόν ο Δήμος οφείλει να του καταβάλει οποιαδήποτε αμοιβή;Για ποιες υπηρεσίες του προς το Δήμο πρέπει να πληρωθεί ο κος Ταμπακίδης ώστε να είμαστε ευγνώμονες στον Δήμαρχο που τον πληρώνει ο ίδιος και δεν ξοδεύεται ο δημότης; Και αφου τον πληρώνει ο ίδιος ο Δήμαρχος τότε τι δουλειά είχε μέσα στο φάκελο του Δημοτικού Συμβουλίου, το ακόλουθο σημείωμα για έγκριση της παρακάτω δαπάνης: «Κύριε Πρόεδρε, κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Δήμαρχο παρακαλώ οπως εισηγηθείτε στο Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση διάθεσης πίστωσης συνολικού ποσού 1000€ για τη φιλοξενία του ειδικού συμβούλου του Δήμου για όσες φορές έρχεται στην Ιθάκη εντός του έτους κατόπιν εντολών του Δημάρχου». ΤΕΛΙΚΑ :

-Απο ποιόν πληρώνεται ο Ταμπακίδης;
-Με ποια διαδικασία αναγορεύτηκε ως ειδικός σύμβουλος;
-Τι σχέση έχει με το προβλεπόμενο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου ύψους 30.000 €;
-Πόσους ειδικούς συμβούλους έχει ο Δήμος Ιθάκης, πόσο κοστίζουν ετησίως και τι προσφέρουν;

7. ΜΕΛΕΤΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 5.000 € ! Τι είδους μελέτη αεροδρομίου είναι αυτή και ποιός την ανέθεσε, θα το δούμε οταν έρθει για έγκριση στο Δ.Σ και μάλιστα ΜΟΝΟ με 5000€!!!.

8. Τα ποσά για την Περίφραξη αρχαιολογικού χώρου 9.000 €,το προωπικό ανασκαφών 2200 Ε,φαγητό αρχαιολόγων 1000Ε, ας δεχτούμε οτι τα πλήρωσε ο Δήμαρχος απο την τσέπη του αν και το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει να δοθούν 80.000€ στους αρχαιολόγους για τέτοιες δαπάνες.Βεβαίως, προτιμότερο θα ηταν να φροντιζε η δημοτική αρχή να ενεργοποιηθεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας-Πανεπιστημίου Ιωαννίνων -ΥΠΠΟΤ προυπολογισμού 115.000€, η οποία προβλέπει όλα τα παραπάνω.Μια σύμβαση που λήγει τις 30-06-11 και αν δεν ενεργοποιηθεί, θα χαθούν τα χρήματα!

9. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ 2.000€. Δεν φτάνει που εντελώς αυθαίρετα άδειασε το δημοτικό κατάστημα και άφησε ενα ιστορικό κτίριο ανενεργό για το Δήμο, πρέπει ο Δήμος να τον πληρώσει και να του πει και ευχαριστώ!

10. ΕΝΟΙΚΙΑ γραφείου Εθνικής Αντίστασης 1500€ .Eβγαλε άρον άρον την Π.Ε.Α.Ε.Α απο το γραφείο
που της είχε παραχωρήσει ο Δήμος, αναγγέλοντας οτι θα γκρεμίσει σε ... δυο μέρες τις παλιές αποθήκες του Δήμου! Εχουν περάσει αισίως 6 μήνες και οι αποθήκες στέκουν εκεί ... αγέρωχες σαρκάζοντας τις εμμονές της Δημοτικής Αρχής να μην ακούει κανέναν και να θεωρεί οτι με το αποφασίζω και διατάζω λύνονται τα προβλήματα!Γιατί ο Δήμος πρέπει να πληρώσει τις συνέπειες μιας τέτοιας νοοτροπίας;

10. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΙΚΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΟΥ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ 8.500 Ε ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΙΚΡΟΕΞΟΔΩΝ ΑΠΟ Ν.ΚΑΣΣΙΑΝΟΥ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ 2.000€.

Aντι οποιουδήποτε σχολίου παραθέτω το περί ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ ΤΗΣ 14-01-2011.

«Μετά απο έκκληση του Δημάρχου Ιθάκης κου Κασσιανού για προσφορά εθελοντικής εργασίας διαφαίνονται οι πρώτες ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ απο τους συμπολίτες μας.

Είναι πολυ σημαντικό και τιμητικό, οτι (...) ο Δήμαρχος επέλεξε τον εθελοντισμό και ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΕ ΠΑΛΑΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ(!)

Τα άτομα που προσφέρουν εθελοντική υπηρεσία στον Δήμο είναι τα ακόλουθα:

1. ΠΑΝΔΩΡΑ ΜΑΝΙΑ συνταξιούχος-υπαλληλος δημοσιογραφίας
2. ΝΙΚΗ ΚΑΣΣΙΑΝΟΥ, εκπαιδευτικός-επιχειρηματιας.

Ο Δήμαρχος προτίθεται να καλεί για τις ανάγκες του Δήμου πανστρατιά εθελοντών για να βοηθήσουν ανευ κόστους».

Αυτά τον Ιανουάριο! Τι άλλαξε απο τότε και οι... εθελοντές τον Ιούνιο θέλουν χρήμα! Τίποτα δεν άλλαξε. ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ,ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ!

11. Γεύματα και ταξί 2.000 Ε και ανθοπωλείο 1200 ?Ε για υποχρεώσεις δημάρχου και για συναντήσεις που αφορούν το Δήμο.Αφου φτάσαμε σ'αυτο σημείο, απο τα εκατομμύρια που θα έρρεαν στο Δήμο,να διεκδικούμε τέτοιες δαπάνες, τότε...απολειτουργήσαμε!

Αυτά αποφάσισαν είτε συνειδητά είτε υπο πίεση είτε αφελώς, όσοι ψήφισαν αυτό το προκλητικό και απαξιωτικό αίτημα.

Εκτός απο τα όσα αναφέραμε ,προκύπτουν και άλλα ερωτήματα σχετικά με τα όσα πρωτοφανή αναδείχθηκαν κατα τη συζήτηση αυτού του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο:

1.ΤΟ ΘΕΜΑ μπήκε στην ημερήσια διάταξη ως έγκριση εξόδων αλλά ψηφίστηκε ως αποδοχή δωρεάς και σε κάθε περίπτωση στο φάκελο των θεμάτων του Δ.Σ δεν υπήρχε εισήγηση για το τι θα συζητήσουμε.Δηλαδή ο καθένας μπορεί να εισάγει οποιοδήποτε θέμα για συζήτηση στο Δ.Σ χωρίς να παρουσιάζει στοιχεία που να εξηγούν το θέμα και να αιτιολογούν τη συζήτησή του; Κατά τη κοινή λογική αλλά και τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, ΟΧΙ!

2. ΑΠΟ ΠΟΥ προκύπτει, απο ποια αναγκαιότητα,οτι οι δαπάνες που προαναφέρθηκαν πρέπει να βαρύνουν το Δήμο Ιθάκης και κατά συνέπεια οφείλει ο δημότης να είναι ευγνώμων στο Δήμαρχο που τις πληρώνει απο τη τσέπη του;

3. ΜΕ ΠΟΙΕΣ εντολές και ποιές εγκρίσεις του Δ.Σ πραγματοποίησε ο Δήμαρχος τις παραπάνω δαπάνες, για τις οποίες ζήτησε να του καταβληθούν τα χρήματα που κατέβαλε;

4. ΜΠΟΡΕΙ ο οποιοσδήποτε αιρετός ,μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων του, να ξοδεύει κατά το δοκούν και ασύστολα, και να έχει την απαίτηση , αφενός να τον ευγνωμονούμε που δεν θα πληρώσει ο Δήμος αυτές τις δαπάνες, αφετέρου το Δ.Σ να του εκφράζει τις ευχαριστίες του; Δηλαδή ο κάθε πολίτης της Ιθάκης πρέπει να ευγνωμονεί τον Δήμαρχο γιατί ο Δήμαρχος για παράδειγμα:
αντι να πάει στο Αργοστόλι με το καράβι της γραμμής και το αυτοκίνητό του και να πληρώσει ο Δήμος 50€ για τη μετακίνησή του, πάει με το σκάφος του και με ταξί με κόστος 1000€ αλλά αφου αυτα τα λεφτά δεν μπορεί να τα πάρει απο τον Δήμο όπως ζήτησε, τα ... χαρίζει! Και θα πρέπει να τον ευχαριστήσουμε γι' αυτή την ...δωρεά! Και το Δ.Σ ... εκδίδει ψήφισμα ,το οποίο θα μείνει στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως μνημείο εξευτελισμού ανθρώπων και θεσμών!

5. Η ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ δωρεά του δήμαρχου είναι ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ. Θα πρέπει δηλαδή ο Δήμος να εγκρίνει όλες αυτές τις δαπάνες που έκανε ο Δήμαρχος,να θεωρήσει οτι έγιναν ύστερα απο αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων,οτι οι δαπάνες αυτές εξυπηρετούν τις ανάγκες του Δήμου και το συμφέρον του δημότη και τέλος τα εντεταλμένα όργανα να βεβαιώσουν οτι καλώς έγιναν.Τι απ' όλα αυτά συνόδευε το θέμα με την κατάθεσή του στο Δ.Σ;ΤΙΠΟΤΑ!

6. Η ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ του συνάδελφου Διονύση Γρίβα προσπάθεια, να συγκριθεί η συγκεκριμένη υποτιθέμενη δωρεά με αυτές των μεγάλων δωρητών και ευεργετών του νησιού μας Καλλίνικου, Σταθάτου κ.λ.π, αποτελεί προσβολή για την μνήμη των τελευταίων, αποτελεί ύβρη αλλά και δείγμα οτι η πλειοψηφία του Δήμου ,έχει χάσει πλέον κάθε αίσθηση του μέτρου, αν την είχε ποτέ!
Είναι βέβαιον οτι η συγκεκριμένη απόφαση ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ απο κανένα αρμόδιο υπερκείμενο όργανο! Ετσι, πάλι το σώμα του Δ.Σ θα υποστεί μια ακόμη πράξη απαξίωσης. Σίγουρα όμως η προσβολή θα είναι απείρως μικρότερη, απο το να υπάρχει στην ιστορία του Δήμου μια τέτοια απόφαση!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Αναρτήθηκε στο www.ithacanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.