Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Περί ...ατυχίας

Αναδημοσιεύουμε από το "Kefaloniaphotonews". Όχι τόσο για την είδηση αλλά για το σχολιασμό....

Αγαπητέ Μεμά, το παρακάτω κείμενο το έστειλαν ανώνυμα. Επειδή όμως θεωρώ ότι είναι σωστό ας θεωρήσουν όσοι το διαβάσουν ότι έχει τη δική μου υπογραφή.

"Αγαπητοί κύριοι. Είχα την ατυχία να διαλέξω με την κοπέλα μου την Κεφαλονιά για να κάνω τις διακοπές μας, ( πρόωρες γιατί φεύγουμε και οι δύο στο εξωτερικό για δουλειά ). Πανέμορφο το νησί σας, μοναδικό το πράσινό του,( ο Αίνος ιδιαίτερα μοναδικός), η θάλασσα το χρώμα της και οι παραλίες υπέροχες... σε καλούν να πέσεις στην αγκαλιά τους.

Ως εδώ όμως. Γιατί από δω και πέρα αρχίζει η περιπέτεια.

Δρόμοι στενοί, γεμάτοι λακκούβες, κινδυνεύεις κάθε ώρα να φύγεις από τον δρόμο. Οδική σήμανση σχεδόν ανύπαρχτη. Ξεκινήσαμε από το Ληξούρι που μέναμε να επισκεφτούμε τα σπήλαια και δεινοπαθήσαμε. Πουθενά μία πινακίδα που να σε κατευθύνει. Τα πλαινά των δρόμων γεμάτα ξερά χόρτα που στις διασταυρώσεις δεν έχεις ορατότητα και κινδυνεύεις να τρακάρεις.

 Στο δε σπήλαιο Μελισσάνη η εξυπηρέτηση από τους βαρκάρηδες ήταν με επιείκεια απαίσια. Πάνω στην βάρκα είχαν απλωμένα χρήματα αναγκάζοντας έτσι τους επισκέπτες να τους αφήνουν φιλοδώρημα. Οι ξένοι τουρίστες που ήμασταν μαζί στην βάρκα, σχολίαζαν αυτή την εικόνα με τα χρήματα πολύ αρνητικά και απαξιωτικά... ντράπηκα που είμαι Έλληνας. Από ξενάγηση ας μη μιλήσουμε καλύτερα. Από αγγλικά ο βαρκάρης... κολοκυθόπιτα.

Αφού ανεβήκαμε επάνω ζητήσαμε να αγοράσουμε ένα μπουκάλι νερό. Έλα όμως που η καντίνα ήταν κλειστή!! Ρωτήσαμε τις κοπέλες στο ταμείο ( ευγενέστατες ) και μας είπαν ότι είναι κλειστό γιατί ο Δήμος δεν έχει αποφασίσει τι θα το κάνει.

Εκείνη την ημέρα είχε πολλά λεωφορεία και ταξί στο πάρκιν της Μελισσάνης. Οι τουρίστες που ανέβαιναν επάνω λαχανιασμένοι, ζητούσαν νερό και δεν υπήρχε. τα σχόλια ας μη τα αναφέρω καλύτερα.

Στη Δρογκαράτη κόψαμε εισιτήριο κατεβήκαμε κάτω μαζί με άλλους τουρίστες και εκεί από ξενάγηση κολοκυθόπιτα.

Αν αυτό τον τουρισμό πλασάρετε στους τουρίστες τότε είσαστε άξιοι της τύχης σας.
καλή σας νύχτα."

 Καλή μας νύχτα.

Πηγή: http://kefaloniaphotonews.gr/

Ρουπάκι: Μήπως είναι ήδη αργά και πρέπει να πούμε κι εμείς καλή μας νύχτα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.