Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Δραστηριότητα Σ. Μοσχόπουλου, βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Η ανάρτηση αυτή θα ανανεώνεται με τα δελτία τύπου του βουλευτή Κεφαλονιας Σ.Μοσχόπουλου. Τον ευχαριστούμε για την ενήμερωση.

====================================================

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009, στο ξενοδοχείο Holiday Inn στη Νέα Υόρκη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του συλλόγου «Αίνος» για τα 77 χρόνια λειτουργίας του, στην οποία σημειώθηκε πολύ μεγάλη επιτυχία με παρευρισκόμενους συντοπίτες μας πάνω από 400 άτομα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη κα Άγη Μπαλτά, ο υποπρόξενος, ο ιερέας της εκκλησίας του Αγ. Γερασίμου της Νέας Υόρκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Σωματίων κος Καλαμαράς, ο Κεφαλονίτικης καταγωγής Γενικός Διευθυντής της Atlantic Bank κος Βουτσινάς, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου με τον Πρόεδρο κο Βασίλη Κοκκόση καθώς και εκπρόσωποι άλλων Κεφαλονίτικων συλλόγων αλλά και Κεφαλονίτες που ξεπέρασασν τις προσδοκίες που είχε ο Σύλλογος γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα του ξενοδοχείου.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο κος Παναγής Βαγγελάτος, μέλος του διοικητικού Συμβουλίου.
Χαιρέτησαν ο υπεύθυνος για τη διοργάνωση της εκδήλωσης κος Γιάννης Χιόνης, ο ιερέας της εκκλησίας του Αγ. Γερασίμου της Νέας Υόρκης, η Γενική Πρόξενος κα Άγη Μπαλτά, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Βασίλης Κοκκόσης και στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης, που ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο.

Στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

Αγαπητοί Συμπατριώτες και Συμπατριωτισσες

Αισθάνομαι βαθιά τιμή, μεγάλη συγκίνηση αλλά καί χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας. Γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σέ γνωστούς, σε φίλους, σε συγγενείς, σε συμμαθητές, σε συγχωριανούς, σε πετυχημένους επαγγελματίες και επιστημονες, σε άξιους οικογενειάρχες. Ανάμεσα σε ολους εσάς, που φύγατε κάποτε απο τήν ιδιαίτερη πατρίδα μας για μιά καλύτερη ζωή.

Θελω να σας πω με ειλικρίνεια, σαν εκπρόσωπος του Λαού της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, οτι η σκέψη μας είναι πάντα κοντά σας. Θελω να σας μεταφερω ως εκπροσωπος των Νησιων μας τους χαιρετισμους και την αγαπη καθε Κεφαλονιτη καθε Κεφαλονιτισσας και να σας διαβεβαιωσω οτι ολοι εμεις δεν σας βλεπουμε απλα και απανθρωπα σαν πηγη συναλλαγματος, αλλα σαν αδιασπαστο κομματι της κοινωνιας μας. Τα ορια της Κεφαλονιας δεν θεωρουμε οτι ειναι το περιγραμμα του Νησιου. Οι Κεφαλονιτες και Θιακοι εχουν διασπαρει απο πολυ παλια σε ολα τα μηκη και τα πλατη του πλανητη, δημιουργωντας ισχυρες κοινοτητες. Ενα αδιασπαστο τμημα αυτης της παγκοσμοποιημενης Κεφαλονιας, ισως το σημαντικοτερο, ειστε εσεις.

Φιλες και φιλοι,

Ειμαι σημερα εδω για να γιορτασω μαζι σας τα 77 χρονια αδιαληπτης προσφορας του συλλογου "Αινος" στην ομογενεια και στην πατριδα μας την Ελλαδα και την Κεφαλονια.
Ειμαι σημερα εδω για να τονισω οτι η ενοτητα μας δινει δυναμη, η συλλογικοτητα και η συνεργασια φερνουν το καλυτερο αποτελεσμα. Γιατι αξιζει να υπαρχουμε ως κοινωνια όταν υπηρετουμε την συνοχη και την αλληλε γγυη των μελων της.

Φιλες και φιλοι,

Γνωριζουμε ολοι οτι οι κοινωνιες αλλαζουν. Οι κοινωνιες εξελισσονται. Γνωριζουμε οτι βρισκομαστε σε μεταβατικο σταδιο. Δεν εχουμε ομως συνειδητοποιησει ακομη που βρισκομαστε και πολυ περισσοτερο δεν εχουμε συνειδητοποιησει τις αλλαγες που συντελουνται και αυτες που με ραγδαια ταχυτητα ερχονται. Το ιδιο συμβαινει και στις ομογενειακες κοινοτητες, το ιδιο συμβαινει και εδω. Οι νεες γενιες των μεταναστων βλεπουμε και ειναι λογικο να μην μπορουν να ασχοληθουν με τα ιδια πραγματα με τα οποια ασχοληθηκαν οι παλαιοτερες. Δεν ειναι ακριβως σωστο οτι εξασθενησε ο δεσμος με την πολιτιστικη τους ταυτοτητα. Η φυση του δεσμου αλλαζει-εξελισσεται. Για αυτο πρεπει να διευρυνουμε το πεδιο δρασης και να δωσουμε ενδιαφεροντα και περιεχομενο ελκυστικο για τις νεες γενιες, αλλα και για αυτες που ερχονται. Η δευτερη και τριτη γεννια των μεταναστων μπορει πολυ καλυτερα να προαγει τον Ελληνισμο μεσα απο τις επιστημες, τις επιχειρησεις, το εμποριο, την τεχνη, τις συναλλαγες.

Συμπατριωτες – Συμπατριωτισσες,

Ειναι ιδιαιτερη η ευαισθησια μου για τους ομογενεις μας οπου γης. Γι’αυτο επελεξα να συμμετεχω στην ειδικη διαρκη επιτροπη Ελληνισμου τις διασπορας της Ελληνικης Βουλης για να προσπαθησω και απο την θεση αυτη να βοηθησω με ολες μου τις δυναμεις.
Γνωριζω τον σκληρο καθημερινο αγωνα που δινετε. Γνωριζω οτι και η δικη σας συνεισφορα στις επιστημες, στην οικονομια, στο εμποριο, στις τεχνες και στα γραμματα ηταν και παραμενει ανεκτιμητη. Γνωριζω πως η ξενιτια πολλαπλασιαζει την αγαπη για την πατριδα. Γνωριζω πως παρα πολλοι απο εσας ζειτε με το οραμα της επιστροφης, για αυτο τα γραφεια μας στα νησια μας ειναι ανοιχτα για ολους σας. Για αυτο οι περισσοτερες υποδειξεις σας γινονται σεβαστες.

Θελουμε η απεριοριστη αγαπη που εχετε για την πατριδα μας να μην νοιωσετε ποτε οτι προδιδεται. Θελουμε να νοιωθετε πως οι πολιτικοι που σας εκπροσωπουν εχουν ηθος, εντιμοτητα, συνεπεια, σεμνοτητα, ειλικρινεια, εργατικοτητα, αποτελεσματικοτητα.
Θελουμε να γνωριζετε οτι η Κεφαλονια και το Θιακι αποτελουν την μονιμη εγνοια μας. Ας αφησουμε πισω μας το εγω και ας κυριαρχησει το εμεις και ας εργαστουμε ολοι μαζι ενωμενοι για να συνδιαμορφωσουμε το νεο αναπτυξιακο προγραμμα για την προοδο του τοπου μας.

Θα πρεπει να προετοιμαστουμε για να αντιμετωπισουμε τα νεα προβληματα που η ιδια η αναπτυξη δημιουργει. Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι "Το μελλον ανηκει σε αυτους που το προετοιμαζουν".

Αγαπητε Κυριε Προεδρε, Αγαπητοι Συμβουλοι του Διοικητικου Συμβουλιου του Συλλογου "Αινος" παρακολουθω απο χρονια την πορεια και την δραση του Συλλογου σας.
Νοιωθω απολυτα ικανοποιημενος απο την προσφορα του Συλλογου σας ολα αυτα τα χρονια στην ομογενεια, στην πατριδα μας, στον Ελληνισμο της διασπορας, στις νεοτερες γενιες. Σημερα ειναι για σας, ειναι για ολους μας μερα γιορτης για τα 77 χρονια
πετυχημενης πορειας του Συλλογου σας, μα ταυτοχρονα και μερα μνημης για ολους εκεινους που ιδρυσαν και δουλεψαν απο οποια θεση και αν βρισκονταν για το συλλογο, για την Κεφαλονια, για την Ελλαδα, για ολους μας και δεν υπαρχουν ποια. Τους ευγνωμονουμε και τους θυμομαστε.

Φιλε προεδρε,

Νοιωθουμε περηφανοι και ικανοποιημενοι οταν περναμε απο την κοιλαδα του Αγιου μας, τα Τρωϊανατα, το Φαγια στα Βλαχατα και την Ευγερο στα Φαρακλατα και βλεπουμε τις πλαγιες να πρασινιζουν απο την αναμπελωση που εχει συντελεστει με την μοναδικη ποικιλια αμπελιου την περιφημη Ρομπολα. Θελω να σας συγχαρω για την ιδεα που ειχατε να αφιερωσετε αυτη την επετειο σ’αυτο το γνωστο για την γευση και το αρωμα του προϊον της μανας γης μας, της Κεφαλονιας. Γνωριζετε πολυ καλα οτι ο ανταγωνισμος ειναι αμειλικτος ιδιαιτερα σημερα που το ηλεκτρονικο εμποριο εχει διεθνοποιησει ολες τις αγορες. Με αυτη σας την πρωτοβουλια συμβαλλεται στην διαδοση και διαθεση αυτου του προϊοντος και δινεται δυναμη και κουραγιο στους εργατες της γης, στους αγροτες μας, στους παραγωγους ρομπολας για να συνεχισουν.

Τελειωνοντας και για να δωσουμε το χρονο στην ορχηστρα να μας διασκεδασει τραγουδωντας και χορευοντας, θελω να σας ευχαριστησω για την τοσο ζεστη φιλοξενια που μου προσφερατε. Επιστρεφω στην Ελλαδα, επιστρεφω στην Κεφαλονια με πιο βαρυ το αισθημα της ευθυνης για την αναπτυξη του τοπου μας. Παιρνω μαζι μου την αγαπη σας και την θεληση για ενα καλυτερο αυριο.

Καλη δυναμη, καλη επιτυχια, στους σκοπους και τους στοχους σας. Το 2010 να ειναι για ολους μας ευτυχισμενο δημιουργικο και ειρηνικο. Καλη ανταμωση στα Νησια μας. Καλη σας διασκεδαση.


----------------------------------------------------------

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, που κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σπύρος Μοσχόπουλος θα συμμετέχει:

  • Στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, δηλαδή Επιτροπή που έχει άμεση σχέση με το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
  • Στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς.

Ακόμη θα συμμετέχει σε επτά Κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασίας (Κ.Τ.Ε.):

  • Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
  • Προστασίας του Πολίτη
  • Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
  • Ελληνισμού της Διασποράς
  • Παιδείας, δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων
  • Τουρισμού
  • Υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης

Την Τρίτη 03/11/2009 τις 19:30μμ θα ψηφίσει για την εκλογή Προεδρείου της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ενώ την επόμενη μέρα, Τετάρτη 04/11/2009, θα ψηφίσει για την εκλογή Εισηγητών και αναπληρωτών Εισηγητών των Κ.Τ.Ε. που συμμετέχει.

ΔΕΥΤΕΡΑ 02/11/2009

----------------------------------------------------------

Την Παρασκευή 30/10/2009 στο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης και στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ομαλών, ολόκλήρωσε τον εθιμοτυπικό κύκλο παρουσίας του στα Δημοτικά και Κοινοτικό Συμβούλιο της Κεφαλονιάς, ο Βουλευτής Σπύρος Μοσχόπουλος.

Επίσης, κατά την παραμονή του στην Κεφαλονιά συναντήθηκε και αντάλλαξε απόψεις με τα Διοικητικά Συμβούλια του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, με τους δύο Εμπορικούς Συλλόγους με έδρα το Αργοστόλι και το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτοβιομηχανικού Συνεταιρισμού Ρομπόλας στα Ομαλά.

Συναντήθηκε ακόμη με το προεδρείο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς και Ιθάκης, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ηλεκτρολόγων (φωτό) και εκπροσώπους (καθηγητές, προσωπικό και φοιτητές) του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Σε όλες τις συναντήσεις ο Βουλευτής, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων, Νομαρχίας, Δήμων, Κοινότητας και όλων των φορέων των Νησιών μας. Αναφέρθηκε στο ρόλο του Βουλευτή, καθώς επίσης και στον τρόπο εργασίας του.

Ακόμη τόνισε ότι δεν είναι στις σκέψεις και προθέσεις του να αντικαταστήσει τα θεσμικά όργανα που λειτουργούν δημοκρατικά. Καθένας έχει το δικό του διακριτό ρόλο.

Η γενική παραδοχή από όλους τους φορείς με τους οποίους συναντήθηκε ήταν, ότι η συνεργασία είναι εκείνη που μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα καθώς επίσης, ότι ως άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης, που χρόνια ασχολείται με τα κοινά , είναι γνώστης των προβλημάτων του τόπου και έτσι σε σύντομο χρονικό διάστημα και πάντοτε με συνεργασία, θα συνδιαμορφωθεί ένα νέο Αναπτυξιακό Σχέδιο για το Νομό μας.

Ο Βουλευτής αναχώρησε για την Αθήνα την Κυριακή 1η Νοεμβρίου και το επόμενο Σαββατοκύριακο θα προγραμματίσει, σε συνεργασία με το Δήμο και το Επαρχείο Ιθάκης, να παρεβρεθεί στις συνεδριάσεις του Δημοτικού και Επαρχιακού Συμβουλίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 01/11/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.