Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Αποφάσεις 16ης Συνεδρίασης ΔΣ Σάμη

Ζητήσαμε από το Δήμο Σάμης και λάβαμε σήμερα τα επίσημα αποτελέσματα της 16ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 16ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ
30.10.2009

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο νεοεκλεγείς Βουλευτής του Νομού κ. Σ. Μοσχόπουλος καθώς και ο κ. Νομάρχης Κεφαλληνίας κ. Δ. Γεωργάτος, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Α. Βαλλιανάτος και η Αντινομάρχης κ. Α. Γαβριελάτου.

Η συνάντηση είχε πρωτίστως εθιμοτυπικό χαρακτήρα και πέραν των χαιρετισμών-ευχών ανταλλάγησαν απόψεις-θέσεις για ορισμένα θέματα της περιοχής χωρίς ειδικότερες αναφορές.

Με το πέρας της συνάντησης και πριν το Δ.Σ. ασχοληθεί με τα θέματα ημερήσιας διάταξης αποχώρησαν οι Δ.Σ. Α. Καλλιβωκάς, Σπ. Σπαθής, Στ. Καβαλλιεράτος και Δημ. Σπαθής ως ένδειξη διαμαρτυρίας (με σχετικές τους δηλώσεις) για τις ενέργειες της Δημ. Αρχής σε σχέση με την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας στη Σάμη.

1ο Θέμα, Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2009: Εγκρίθηκε ομόφωνα (των παρόντων μελών του Δ.Σ.) η τροποποίηση. Υπήρξε και σχετική πρόβλεψη για ποσό 10.000 για τη σύνταξη φακέλου ΣΧΟΟΑΠ.

2ο Θέμα, Ανάθεση Ερευνητικού Προγράμματος "Διερεύνηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων Σάμης Κεφαλληνίας": Εγκρίθηκε ομόφωνα η ανάθεση του Ερευνητικού Προγράμματος στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την κατάθεση των κατωτέρω στοιχείων:
  1. Συλλογή και επεξεργασία στοιχείων.
  2. Αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης-επισήμανση προβλημάτων.
  3. Προκαταρκτικές προτάσεις για την ιεράρχηση των δρόμων οικισμού Σάμης-Καθορισμός συγκεκριμένων αξόνων για τη διερχόμενη κυκλοφορία, την προσπέλαση προς και από το λιμάνι, προς και από συγκεκριμένες περιοχές, μείζονες χρήσεις γης κλπ.
  4. Τελική διαμόρφωση προτάσεων για τους ανωτέρω δρόμους έτσι όπως θα προκύψουν μετά από διαβούλευση με τους φορείς της πόλης και τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  5. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (μονοδρομήσεις, αντιδρομήσεις, φανάρια, κλπ.) στους δρόμους του οικισμού Σάμης, που θα απαιτηθούν για την εφαρμογή των προτάσεων αυτών και αντίστοιχη κυκλοφοριακή σήμανση.

Θέματα 3-6, Επιχορηγήσεις Σχολικών Επιτροπών, Σωματείων, Συλλόγων: Αποφασίσθηκε ομόφωνα η επιχορήγηση:

  • της Σχολικής Επιτροπής του Δημοτικού Σχολείου Σάμης με το ποσό των 3.500€,
  • του Α.Ο Σάμης (για τις ανάγκες των τμημάτων μπάσκετ και βόλεϊ) με το ποσό των 7.000€,
  • του Ν.Ο Σάμης με το ποσό των 2.000€,
  • της Σχολικής Επιτροπής του Νηπιαγωγείου Σάμης με το ποσό των 2.300€,
  • του Συλλόγου Φίλων Πυργιού "Ο ΑΙΝΟΣ" με το ποσό των 4.200€.

7ο Θέμα, Έγκριση (γνωμοδότηση) Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου –Δραστηριότητας "Επέκταση υφισταμένου λατομείου αδρανών υλικών – σπαστηροστιβείου" στο Δ.Δ. Πυργίου, ιδιοκτησίας "Χ. ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ Α.Ε.": Δεν εγκρίθηκε (γνωμοδοτικά) η σχετική μελέτη.

Θέματα 8 - 10, Εκλογές Μελών Επιτροπής "Παραλαβής Μικρών Έργων & Έργων Συντήρησης μέχρι ποσού 6.900ευρώ (με ΦΠΑ)", Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου – Λυκείου και Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Σάμης: Εξελέγησαν ομόφωνα στη θέση του παραιτηθέντος Δημ. Συμβούλου Β. Μωραΐτη στην Επιτροπή "Παραλαβής Μικρών Έργων & Έργων Συντήρησης μέχρι ποσού 6.900ευρώ (με ΦΠΑ)" ο Δ.Σ. Β. Κάραλης, στη Σχολική Επιτροπή Γυμνασίου – Λυκείου ο Δ.Σ. Γ. Στανίτσας, και στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.