Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Δημοτικό Συμβούλιο, Τρίτη 11 Νοεμβρίου

Στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε το σχέδιο λειτουργίας του Γηροκομείου «Δημήτρης και Λουκία Τζανετάτου».

Επίσης αναγνώστηκε επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο της "Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας" όπου αναφέρεται η πρόθεσή της να προχωρήσει σε ίδρυση καταστήματος στη Σάμη.

Αναγνώστης....

Ρουπάκι: Σχετικά με την Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα έχουμε επιφυλάξεις για το θα μπορέσει να καλύψει το κενό της Εμπορικής καθώς όπως περιγράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση (εδώ) πρόκειται για ανερχόμενη μεν αλλά ειδικού τύπου τράπεζας με σχετικούς περιορισμούς.

Σχετικά με το γηροκομείο, αναδημοσιεύουμε παρακάτω από το Kefalonia-press:

Ο οίκος Ευγηρίας της Σάμης «Δημήτρης και Λουκία Τζανετάτου», είναι δωρεά της οικογένειας Τζανετάτου στη μνήμη των γονιών τους. Εχει δε τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περίπου 40 άτομα.

Ενα ίδρυμα απολύτως αναγκαίο για τη Σάμη και τη γύρω περιοχή που όμως παραμένει κλειστό αφού δεν έχουν βρεθεί ακόμα πόροι για την λειτουργία του.

Τελικά, το πρόβλημα φαίνεται να οδεύει προς λύση αφού χθες (Τρίτη) το ΔΣ του Δήμου Σάμης, ομόφωνα αποφάσισε τη λειτουργία του Ιδρύματος εντός του 2010.

Τα χρήματα εξασφαλίστηκαν ως εξής: Μέρος των λειτουργικών εξόδων θα αναλάβει η οικογένεια των δωρητών και το υπόλοιπο ο Δήμος Σάμης.

Ευχόμαστε να είναι έτσι τα πράγματα και να ανοίξει το Ιδρυμα τις πόρτες τους στους γέροντες που το χρειάζονται.

Πηγή: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=9357&Itemid=38

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.